Gratis Reisgids

MEXICO

Gratis Reisgids

Mexico

November tot april

Spaans

Mexicaanse Peso (MXN)

Gemiddeld

Mexico was al lange tijd onze droombestemming. Wij denken bij dit land meteen aan wuivende palmbomen, parelwitte stranden en lekker eten. En natuurlijk zuiderse muziek! Maar dit land  heeft nog zo veel meer te bieden. We waren dan ook heel blij toen we onze koffers pakten en naar dit land vertrokken. Om jullie te helpen en te inspireren om zelf naar Mexico te reizen hebben we onze verhalen hieronder verzameld in een gratis reisgids over Mexico. Zo heb jij meer informatie wanneer je naar dit prachtige land trekt.

Vervoer in

Mexico

BUS

Voor de lange afstanden in Mexico heb je de intercity-bussen. Deze zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Royalclass, eersteklas en tweedeklas. Je reist wel best alleen met royalclass en eersteklas-bussen omdat deze bussen over de bewaakte tolwegen rijden. Waardoor er hier minder tot geen overvallen zijn.  Deze bussen boek je best wel op voorhand want deze kunnen snel volzet zijn. De prijzen van deze bussen kunnen wel variëren, waardoor er geen vaste prijs op te plakken is. Maar het is wel zeker dat het veel goedkoper is dan vliegen. Wijzelf reisden met de ADO-bussen en zijn hier dan ook heel tevreden over.

Auto

Je kan ook een auto huren in Mexico. Hoewel dit een gemakkelijke manier van reizen is in Mexico, raden wij dit af voor mogelijke overvallen die wel eens lijken te gebeuren. Natuurlijk kiest iedereen dit voor zichzelf. Moest je dit dus wel overwegen raden we je aan om goed uit te zoeken welke regio’s je best vermijdt. Ook ’s avonds of ’s nachts rijden, is af te raden. Heb je een ongeval met de wagen? Dan is het belangrijk dat je de schadeclaim indient voor u het land verlaat. Anders zou dit wel eens voor problemen kunnen zorgen. Daarnaast is het Mexicaanse verkeer zeer hectisch en niet voor iedereen weggelegd. 

taxi

Bij taxi’s hetzelfde verhaal. Dit is een gemakkelijke en goedkope manier om je te verplaatsen. Maar helemaal veilig is dit niet (in toeristische gedeelten natuurlijk wel) Je gebruikt het best de radiotaxi’s (taxi de sitio). Deze staan op een standplaats, niet op de weg zelf, en zijn wel wat duurder, maar op veiligheid staat geen prijs. Als je een taxi neemt, kies dan ALTIJD voor taxi’s autorizados. Deze taxi’s zijn altijd erkend en geven de minste kans op problemen. Extra weetje: na 10 uur ’s avonds gaan alle tarieven met ongeveer 10 procent omhoog.

Vliegtuig

De meest veilige maar niet altijd de goedkoopste manier om door Mexico te reizen, is met de binnenlandse vluchten. Dit is een manier die wijzelf vaak gebruiken tijdens onze reis doorheen Mexico. Hou er wel rekening mee dat de vertrektijden bij binnenlandse vluchten wel eens kunnen veranderen. Dus als je moet overstappen bij een vlucht, boek je deze best niet te kort na elkaar. Je kan ook een Mexipass aanschaffen. Dit is een kortingskaart voor binnenlandse vluchten (let wel op dat je er minstens twee moet maken om er winst uit te halen).

Handige tips

Mexico

Is Mexico veilig om te reizen?

Is Mexico Veilig om te reizen?

Gratis reisgids Mexico

Beste reistijd voor Mexico

veiligheid in Noord-Amerika

Vaccinaties voor Mexico

Gratis reisgids Mexico Bus

Vervoer in Mexico

Strandbar in Tulum

Eigenaardigheden uit Mexico

Mexico tradities

Xcaret - Het mooiste waterpretpark

Handige weetjes

Mexico

Accommodatie

Mexico maak je zo duur of goedkoop als je zelf wil. Je vindt al voor een 1200 euro een week all-in vliegtuigtickets plus hotel maar je vindt ook hotels en vliegtickets voor 5000 euro per week. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jouw prijsklasse is. Voor ons als budgetreizigers is dat te veel geld om aan één reis uit te geven. Zeker omdat we in Mexico langer dan een maand verbleven en een stuk minder uitgaven per week. Een goedkoper alternatief is overnachten met Airbnb. Hier betaal je gemiddeld zo’n €30 euro per nacht voor een goede accommodatie. Natuurlijk zijn er ook tal van goedkope hotels en hostels die je in Mexico kan boeken. Deze prijzen schommelen per regio dus een vaste prijs er op plakken is moeilijk. Volgens onze eigen ervaringen kunnen wij wel zeggen dat Airbnb ideale verblijfplaatsen heeft als je goedkoop dit land wil doorreizen.

Papieren voor Mexico

Voor Mexico moet je geen visum op voorhand aanvragen. Alleen een internationaal paspoort heb je nodig. Dit vraag je gewoon aan in je gemeentehuis. Daarnaast moet je bij aankomst in Mexico ook een formulier invullen waar je een stempel krijgt. Dit formulier moet je bij vertrek terug afgeven dus hou het goed bij! Met dit document heb je maximum 180 dagen toegang tot het land. Ook voor je rijbewijs hoef je geen extra papieren aan te vragen. Je rijbewijs van thuis is hier ook geldig.

Betalen

In toeristische zones van Mexico kan je in veel restaurants met Mastercard of Visa betalen. Ga je buiten deze regio eten (wat we aanraden) dan heb je beter cash geld op zak om te betalen. Geld kan je gemakkelijk afhalen in één van de bankautomaten. Let wel op dat je altijd een bankautomaat bij een erkende bank of in een supermarkt gebruikt. Bij de andere bankautomaten wordt er soms aan fraude gedaan. Al komt dit in werkelijkheid dit zelden voor.

Internet

Mexico heeft een goed ontwikkeld internetnetwerk. Zo ga je in de horecazaken en in enkele musea gratis wifi-verbinding terugvinden. Daarnaast beschikt ook elke Airbnb-accomodatie en elk hotel over uitstekende wifi die in bijna 90 procent van de gevallen gratis is. Wil je toch overal internet kunnen gebruiken? Dan kan je best een lokale simkaart kopen in een van de grote supermarkten. Je betaalt dan gemiddeld 25 euro voor een kaart waar je een hele maand onbeperkt op het internet kan. Deze kaart kan je beter niet op de luchthaven kopen aangezien de prijzen hier gemakkelijk het dubbele zijn.

Voeding

Het leuke aan Mexico is dat je niet veel hoeft te betalen voor een maaltijd. Zeker niet als je de toeristische zones probeert te vermijden en gaat eten bij de locals. Voor iets minder dan 8 euro heb je al een volwaardige maaltijd. Als je beslist zelf te koken dan kan je deze prijs zelfs halveren. Dit land is vooral bekend voor zijn taco’s, burrito’s, tortilla’s, nacho’s, guacamole en pikante sauzen. En bij deze heerlijke gerechten hoort natuurlijk ook een lokaal Corona of Sol-biertje.

Sfeer

Mexico is voor ons een prachtig land omwille van al zijn troeven die samen komen. De zuiderse muziek, de tradities, de geschiedenis, het eten en drinken, de gewoontes en het weer maken dit voor ons een droombestemming. Al deze factoren maken het een land dat de moeite waard is om minstens één keer in je leven te bezoeken. De sfeer in dit land trekt ons enorm aan.

Wat te doen in

Mexico

Onze verhalen

Mexico

Instagram

Sigridofthesun