Travel Reasons logo

Mexico

Mexico week 5: Op naar het paradijs Sayulita

Week 5

Sayulita

Vorige week kon je al lezen dat we in het mooie Puerto Vallarta waren. Hier ontmoetten we ook onze vrienden die we 10 jaar lang niet gezien hadden. Nadien vertrokken we richting het surfersdorp Sayulita. Het was een bewogen week met veel ups en downs. Benieuwd hoe dit eraan toeging? Kom hier onze verhalen van afgelopen week te weten!

Emotioneel weerzien

Voor Sigrid was het meer dan 10 jaar geleden dat ze haar Mexicaanse vriend Gabriël zag. Ze ontmoetten elkaar als kind op een internationaal dansfestival in België en hielden sindsdien contact via MSN (wie kent dit nog?) en later Facebook en Whatsapp. De band die ontstond, was er duidelijk één voor het leven. Elk jaar dat voorbij ging, hadden we graag nog eens met elkaar afgesproken. Omwille van verschillende redenen was dat tot nu toe niet mogelijk. Tot nu, inderdaad. Puerto Vallarta was de ideale plek om af te spreken. Het was voor Gabriël en zijn vriendin Vanessa hun favoriete vakantiebestemming en ze hadden verlof kunnen regelen wanneer wij daar verbleven. We gingen elkaar terug zien.

Zenuwachtig waren we de dagen voor het weerzien. Hoe zou het zijn om elkaar terug te zien? Gingen we nog dezelfde band als 10 jaar geleden hebben? Toen we elkaar uiteindelijk zagen, was het heerlijk om in elkaars armen te vliegen! Dit was een knuffel waar we 10 jaar lang naar uitgekeken hadden. Zowel Gabriël als Vanessa waren meteen in onze harten gesloten.

Mexicaanse vrienden
Standbeeld Mexico

Het beste weekend

ooit

Aangezien Vanessa en Gabriël startende werknemers in Mexico zijn, hebben ze maar recht op 3 extra vakantiedagen buiten de gewone feestdagen. Hierdoor waren ze maar één weekend bij ons in Puerto Vallarta. Het was meteen duidelijk dat ze volop gingen genieten van dit welverdiende weekend!

Met een kratje bier in de ene hand, een zak chips in de andere hand en onze muziek, gingen we de eerste dag op het overvolle strand van Los Muertos zitten. Tussen de andere Mexicaanse gezinnen, waren wij het die opvielen. Dit was the Mexican way on vacay. In het begin was het voor ons heel vreemd. Wij houden meer van rustige, afgelegen stranden. Mexicanen houden duidelijk meer van drukte. Dit werd uiteindelijk de leukste ervaring die wij hier al hadden. Sindsdien gaan we altijd naar het strand met drank en chips en muziek! Are we Mexican already?

Diezelfde avond kookte Vanessa ons een heerlijk Mexicaans diner. Zelfgemaakte tacos en de beste guacamole die we ooit proefden, werden geserveerd én we leerden elkaar een paar typische woorden uit onze eigen taal. De laatste twee dagen brachten we door in een resort. Hier gingen we samen echt tot rust komen en genieten genieten genieten. Drie enorme zwembaden en een hotel op het strand bij de zee, kunnen daar zeker bij helpen. We besloten om de laatste avond samen uit te gaan en dit was een onvergetelijke nacht. Het Paasweekend (het ultieme hoogtepunt van Semana Santa, zoals ze hier zeggen) bracht heel wat drukte in Puerto Vallarta met zich mee, maar het was een enorm fijn weekend om nooit meer te vergeten!

Mexicaanse vrienden

Hoewel het 10 jaar geleden was dat we elkaar zagen, lijkt het alsof we al jaren heel close zijn. Eigenlijk is dat ook altijd zo geweest, maar het was fijn om met z’n vieren ook in real life zo goed overeen te komen. Het afscheid viel ons dan ook zwaar. De tijd is voorbij gevlogen maar we weten dat we elkaar (snel) terug zien! Wellicht komen Vanessa en Gabriël binnen enkele jaren naar België. Dan kunnen wij hen onze tradities leren kennen. We kijken er alvast naar uit!

PUERTO VALLARTA hotel

Op naar

Sayulita

Hoewel het een enorm leuk weekend was geweest, hebben we deze week ook enkele tegenslagen gekend. Tijdens het Paasweekend is Bryan zijn gsm verloren. Wellicht niet gestolen, maar gewoon uit zijn broekzak gevallen tijdens een taxirit. Dit was een domper op de feestvreugde. De gsm hebben we niet meer terug gezien.

Na dit weekend gingen we richting Sayulita. Deze bestemming voegden we last-minute toe aan onze grote reis doorheen Mexico. Het leek ons een mooie badplaats met een gezellige vibe. Hier zouden we echt tot rust kunnen komen.

Het paradijs Sayulita

Sayulita is echt het paradijs voor surfers en strandliefhebbers. De stranden zijn er enorm uitgestrekt en helemaal niet druk. Je huurt hier voor een kleine prijs een parasol, koopt in de lokale winkel wat eten en drank en je hebt de ideale dag op het strand! Ook de zee is perfect om in te zwemmen als je afkoeling zoekt bij hete temperaturen. Dit is ook wat wij een aantal dagen gedaan hebben, afgewisseld met een dagje aan het zwembad van ons hotel liggen. Heerlijk!

’s Avonds kan je lekker uit eten gaan en tussendoor wat lokale winkels en kraampjes passeren. Vele Mexicaanse delicatessen maken de mensen hier gewoon op straat voor je klaar, maar er zijn ook chiquere restaurants te vinden. Wij genoten van beiden en vonden het een aanrader om zowel eens chiquer te gaan eten als lokaal iets bij een kraampje te proberen. Helaas hebben we ook een iets mindere ervaring met een strandbar in Sayulita, maar daarover volgende week meer!

SAYULITA rots
Sayulita sigridofthesun

Laatste week Mexico

Ook onze laatste week in Mexico zullen we doorbrengen in Sayulita. We leerden hier al super lieve mensen uit Belgiëkennen die hier wonen en daar zullen we de komende dagen ook nog mee afspreken. Zij kennen immers de streek en de leukste plaatsen.

Het is jammer dat we Mexico City niet zullen zien deze reis, maar nog een weekje extra op het strand of aan het zwembad liggen, is ook niet slecht. We hebben het hier goed ondanks de tegenslagen! We maken er nog het beste van. En Mexico City bezoeken we een andere keer wel, want het nu al staat vast dat we ooit nog terugkeren naar dit prachtige land!

Wil je onze reisverhalen volgen? Dat kan via onze reisblog Travel Reasons maar ook via Facebook en Instagram natuurlijk. Tot dan!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles