Travel Reasons logo

Budget

5 Tips om zo goedkoop mogelijk je uitstap te plannen

Goedkoop

Uitstap plannen

Iedereen gaat graag op uitstap. Het liefst van al verkiezen we uitstappen die leuk zijn, maar niet al te duurzijn. Ben jij het hiermee eens? Lees dan vooral verder! Wij geven je hier 5 unieke tips om zo goedkoop mogelijk je uitstap te plannen. Deze tips kunnen je heel wat geld besparen op je volgende uitje!

1 Groupon

Hou je van uitstapjes naar pretparken en dierentuinen of ga je graag naar de wellness? Vind je deze uitstappen vaak heel erg duur? Dan komt Groupon met de oplossing! Deze website biedt unieke kortingen aan voor allerlei uitstappen, ook in het buitenland! Zo kan je bijvoorbeeld aan spotprijzenhotels of uitstappen op vakantie boeken. Een andere website die zo’n leuke kortingen aanbiedt, is Vakantieveilingen. Hier kan je bieden op allerlei uitstappen, hotels, producten en zo veel meer. Zo kan het uiteraard zijn dat je voor een spotgoedkope prijs een leuke uitstap kan kopen. Het is ook leuk om een uitstap op Groupon of Vakantieveilingen te kopen als cadeau voor iemand anders! Ons zou je er alvast heel erg blij mee maken.

2 Dagpas

Als je op vakantie van plan bent om veel toeristische attracties, zoals musea of (attractie)parken, op te zoeken, kan je best eens nagaan of er een dagpas en/of weekpas geldig is. Met zo’n toegangspas kan je bijvoorbeeld op één dag toegang krijgen tot verschillende musea. Wij hebben zo een driedagenpasgekocht in Los Angeles en dit heeft ons enorm veel geld bespaard op uitstappen. De prijs van zo’n toegangspas ligt meestal iets hoger dan de inkomprijs van de duurste uitstap. Je hebt er dus zonder twijfel baat bij als je veel wil zien op een paar dagen tijd.

goedkoop uitstap plannen
wereld willen zien

3 Seizoen

Als het kan, plan je best je uitstappen buiten bepaalde seizoenen. Zo is het tijdens vakantieperiodesvaak duurder om naar bepaalde attractieparken te gaan. Ook in de warme zomermaanden zijn bepaalde uitstappen duurder. Denk maar aan een weekendje naar zee. Als het kan, plan je beter je uitstap buiten vakantieperiodes en feestdagen. Het bespaart je niet alleen geld, maar het zal ook aanzienlijk rustiger zijn.

4 Parking

Zonder dat je het misschien door hebt, kan ook de parking van je favoriete uitstap een hap uit je budgetzijn. Parkeer daarom niet op de parking van een attractiepark zelf, maar ga er net buiten staan (indien mogelijk). De parking van (de meeste) parken kost namelijk vaak veel geld. Het kan je al snel 10 euro besparen.

5 Lunchpakket

Er zijn veel mensen die nooit hun eigen eten of drinken meenemen wanneer ze op uitstap gaan. Toegegeven, het is gemakkelijker om ter plekke eten en drinken te kopen maar het zal je (veel) meer geld kosten. Wij kiezen er meestal voor om zelf (een beetje) eten en drinken mee te nemen wanneer we een uitstap maken. Zeker een lunchpakket op voorhand maken en meenemen heeft ons al veel centjes bespaard.

Tips om zo goedkoop mogelijk je uitstap te plannen

Deze 5 tips om zo goedkoop mogelijk je uitstap te plannen passen wij altijd zelf toe wanneer we op uitstap gaan. Deze tips hebben ons al veel geld bespaard en hopelijk kunnen ze jou ook helpen bij je volgende uitje. Met het bespaarde geld kan je alweer een nieuwe uitstap plannen! Heb je voor ons nog meer tips die je zelf steeds toepast om je uitstap zo goedkoop mogelijk te maken? Laat het ons zeker weten via de comments hieronder. Iedere week geven we je graag nieuwe besparingstips. Tot volgende week!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles