Travel Reasons logo

Mexico

Mexico week 2 - Isla Mujeres, Tulum en Playa del Carmen opzoeken

Mexico week 2

Isla Mujeres

Onze eerste week Mexico in Cancun zit erop en we vertrekken met de veerboot richting Isla Mujeres voor enkele dagen. Nadien genieten we volop van een weekje Playa del Carmen. Ook een zeer gekend toeristisch gebied in Mexico. We maken ook een tussenstop in het wondermooie Tulum. Wil jij weten hoe dat verlopen is? Lees er hier alles over! We geven je zelfs graag enkele tips voor jou volgende vakantie!

Het eiland Isla Mujeres

Isla Mujeres is een piepklein eiland dat op een halfuurtje varen ligt van het bruisende Cancun. We kozen ervoor om Isla Mujeres op ons reisprogramma te zetten omdat wij erg houden van eilanden en echt alle toeristische infopunten dit eiland zo aanbevelen. Op foto leek het ook heel erg mooi en rustig. De ideale getaway na het drukke Cancun dus!

Na een heftige (lees: veel wind en hoge golven) tocht op de Caraïbische zee, kwamen we uitgewaaid aan op Isla Mujeres. Tot onze verbazing was het er erg druk en liepen er veel toeristen rond. Misschien was dit enkel rondom de haven? We besloten een taxi te nemen tot aan ons hotel omdat de gps aangaf dat onze bestemming 11 minuten wandelen was. Dit leek ons, met onze bagage, net iets te ver te voet bij een temperatuur van 28 graden. De taxi kostte ons 50 peso voor letterlijk 1 minuut rijden. We hadden dit dus gemakkelijk te voet kunnen doen. Bedankt gps…

Verblijf

Ons hotel was echt perfect. Het was recht aan het strand en onze kamer had uitzicht op de oceaan. Dit uitzicht was heerlijk om mee wakker te worden! Ook het dakterras van het hotel gaf een adembenemend uitzicht over het hele eiland. Want groot is het zeker niet. Je kan er op een dag helemaal rond zijn met een golfkarretje. Deze verhuren ze overal ter plekke op Isla Mujeres. Ook vind je overal souvenirwinkels. Ze verkopen er bijna allen hetzelfde. Iedere verkoper spreekt je aan op straat, tot vervelens toe. Dit was niet echt wat we in gedachten hadden toen we hier naartoe kwamen.

Begrijp ons niet verkeerd, Isla Mujeres is heel erg mooi, maar veel drukker dan gezegd wordt. En dat is niet wat wij zoeken. We verbleven er in totaal drie dagen, en dat is zeker voldoende. We zouden dan ook aanraden om er maar één tot maximum drie dagen te verblijven, tenzij je natuurlijk in een all inclusive resort verblijft en niet op zoek bent naar cultuur. Er valt namelijk niet zo heel veel te zien. Wel kunnen we één specifiek restaurant aanbevelen, namelijk Cafe Mogagua. Probeer zeker de pasta frutti di mare, deze is om duimen en vingers bij af te likken. Zonder enige twijfel de beste pasta die wij ooit aten!

Het eiland Isla Mujeres
Mexico week 2

Mexico week 2

Playa del Carmen

Verblijf

Na Isla Mujeres trokken we richting Playa del Carmen. Hoewel dit ook aan de kust ligt, op een uurtje rijden van Cancun, moesten we toch eerst terug met de veerboot richting Cancun om daar de bus te nemen naar Playa del Carmen. Een rechtstreekse veerboot van Isla Mujeres naar Playa del Carmen had fijn geweest. Maar goed, onze reis is prima verlopen en we kwamen vroeger dan verwacht aan op onze bestemming.

Zoals Cancun de favoriete reisbestemming is van de Amerikanen, is Playa del Carmen dat voor de Europeanen. Hun favoriete reisbestemming in Mexico althans. Toch zagen we ook hier veel Amerikanen. Maar het klopt wel dat er ook meer Europeanen naar Playa del Carmen komen, want de eerste dagen kwamen we al een paar Belgen tegen. Dit in tegenstelling tot Cancun.

We verblijven in Playa del Carmen net buiten het toeristische centrum. Ons verblijf boekten we via AirBnB. We hebben een eigen moderne studio aan een huis waar een Frans koppel woont. De ligging is ideaal. Op 5 minuten fietsen van het strand en op 2 minuten fietsen van een groot shoppingcenter. Beter kan niet!

Locatie

Playa del Carmen zelf is enorm toeristisch. Het strand is er mooi maar alle grote hotels zijn er gevestigd dus is het er druk. Verlaten stranden met wuivende palmbomen moet je hier niet verwachten. Denk eerder aan massa’s ligstoelen en obers die over en weer lopen met drankjes voor hun hotelgasten. Niet erg gezellig dus.

Toch vinden we de toeristische boulevard van Playa del Carmen heel erg fijn. Je kan er gezellig rond wandelen tussen de vele winkels en restaurants. Er is ook wel wat straatanimatie te vinden, vooral ’s avonds. Dan komt Playa del Carmen tot leven. Je kan er goedkoop uitgaan maar ook heel erg stijlvol en duur. Je kan bijvoorbeeld een tafeltje boeken in het Cirque Du Soleil theater. Hier krijg je eten, champagne én een show van Cirque du Soleil tijdens je diner. Een prachtige ervaring lijkt ons dit! Spijtig dat het prijskaartje (van ongeveer 70 euro/persoon) ons tegen hield.

PLAYA DEL CARMEN
Mexico Playa del carmen

De ruïnes van

Tulum

Op 13 maart vierde Sigrid haar verjaardag. We kozen er samen voor om de ruïnes van Tulum te bezoeken op deze dag, aangezien dit altijd al haar droom was. Voor amper 70 peso (3 euro) kan je deze ruïnes bezichtigen. En eerlijk, het is véél mooier dan Chichen Itza! Er is meer natuur, het park is groter en het uitzicht op de oceaan is adembenemend. Dit was een top-ervaring! Let wel op dat mooie foto’s nemen erg zenuwslopend kan zijn. Er lopen namelijk continu andere toeristen in je beeld.

Tulum zelf hebben we niet bezocht aangezien het centrum te ver van de ruïnes lag. In de plaats daarvan, kozen we ervoor om de verjaardag van Sigrid af te sluiten in Playa del Carmen met een heerlijk diner en een lekkere cocktail achteraf met op de achtergrond live-muziek. Een betere plek om je verjaardag te vieren, hebben wij nog niet gekend. Het was een topdag!

Het grootste waterpretpark

Als afsluiter van deze fantastische week, gingen wij naar het grootste waterpretpark dat we ooit zagen, Xcaret genaamd. Xcaret heeft alles dat een waterpretpark moet hebben, en dit alles in de vrije natuur! Hoe prachtig en leuk dit was, lees je hier volgende week!

PLAYADELCARMEN

Volg onze reis

Wil je onze rondreis doorheen Mexico op de voet volgen? Like dan zeker onze Facebookpagina en Instagrampagina. Hier krijg je meteen alle foto’s en artikels te zien die wij posten.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles