Travel Reasons logo
Mexico

Xcaret is het meest indrukwekkende waterpretpark dat je ooit zag!

indrukwekkend waterpretpark

Xcaret

Xcaret is het meest indrukwekkende waterpretpark dat je ooit zag! Dit waterpretpark overtreft je mooiste dromen. Je kan er werkelijk alles vinden! Kom hier te weten waar je dit enorme waterpretpark precies vindt en boek alvast je volgende vakantie!

Altijd al gedroomd van een keertje zwemmen met dolfijnen? Of snorkelen tussen indrukwekkende vissen? Het kan allemaal bij Xcaret Park in Mexico! Er is zoveel te doen dat het moeilijk kiezen wordt welke activiteiten je wil doen. Een dag uit de duizend die goed gevuld is met fijne activiteiten!

Xcaret is één van de grootste en meest indrukwekkende waterpretparken dat wij kennen. Het ligt vlakbij de populaire vakantiebestemming Playa del Carmen, en op een goed uur rijden van Cancun.

Xcaret is één van de vele parken die de Experiencias Group beheert. Zo hebben ze nog een aantal themaparken in de buurt van Playa del Carmen. Maar Xcaret is bij uitstek de meest populaire en meest indrukwekkende. Het is een themapark waar je meer dan 50 verschillende activiteiten kan beleven in de prachtige natuur.

Xcaret wil ecotoerisme aanmoedigen en daarom behouden ze dit park in zo’n natuurlijk mogelijke staat. Je zal er dus geen extreme rollercoasters vinden, maar wél een totale belevenis die je mooiste dromen overtreffen. Geloof ons Xcaret is het meest indrukwekkende waterpretpark dat je ooit zal zien!

Xcaret waterpark
Waterpark Mexico

Onze Aanraders

Xcaret

Rivierzwemmen

Wij genoten enorm van het zwemmen in de rivieren, cenotes en grotten. Met een zwemvest, waterschoenen en een waterbestendig telefoonhoesje ben je helemaal klaar om een paar honderd meter in de natuur te zwemmen én er unieke foto’s te maken. Dit is zonder twijfel een activiteit die je voor de rest van je leven zal bijblijven!

Natural Pools

Ook de natural pools die grenzen aan de oceaan zijn adembenemend mooi. Het is een unieke ervaring om hier te kunnen zwemmen en dat met het beste uitzicht. Hier kan je echt tot rust komen. Dit is het paradijs op aarde.

Vlindertuin en vogelvollière

De vlindertuin en bijhorende vogelvollière zijn misschien wel onze favoriete plaatsen in Xcaret. Samengevoegd is dit een gigantische plek waar je, uiteraard, mooie vlinders rond ziet fladderen. Maar ook papegaaien en andere vogels. Je loopt tussen al deze prachtige dieren en dat kan je niet elke dag beleven. Bovendien is deze plek zo mooi, met hoge watervallen, bruggen en speciale planten, dat dit op zich al een bezoek waard is.

Snorkelen

Als je naar Xcaret gaat, moet je gewoon een keertje snorkelen. Je kan kiezen tussen verschillende locaties. Zo kan je, voor een extra bijdrage, kiezen om tussen speciale vissen en (tamme) haaien te snorkelen. Maar je kan ook gratis snorkelen in de baai die eindigt in de oceaan. Een prachtige locatie om dit te beleven!
Mexico tradities

Reuzenschildpadden

Als je een bezoekje naar Xcaret plant, loopt dan zeker langs de reuzenschildpadden. Wij vinden dit zo’n indrukwekkende dieren en bleven er dan ook een tijdje zitten en kijken hoe deze dieren in het water plonsen. Plezier verzekerd!

Voor ieder een show

Een bezoek bij Xcaret is niet compleet als je niet naar de fantastische traditionele shows bent geweest. Tijdens ons bezoek gaven ze drie verschillende shows en ze zijn allen prachtig! Als je kan, bekijk ze dan allemaal. Ze tonen elk apart iets over de geschiedenis van Mexico op een zeer mooie en boeiende manier. Zo is er bijvoorbeeld een show die toont hoe de maya’s vroeger leefden en hoe hun rituelen plaats vonden. Het is een heel spektakel, met dansen rond een vuur en typische gezangen. En dit alles in totale uitrusting van toen. Zeer indrukwekkend!

Slotshow

Hoewel alle shows getuigen van veel talent en spektakel, gaat onze absolute voorkeur naar de laatste slotshow die plaats vindt in de grote arena. Deze show is een hele belevenis en katapulteert je terug in de geschiedenis van Mexico, met alles erop en eraan. Van vechtende maya’s tot traditionele folklore. Dit alles met veel kleur en dansbare muziek die de gezelligheid tot een hoogtepunt brengen. Gewoonweg subliem!

Xcaret in Mexico
Show Xcaret

Het meest indrukwekkende waterpretpark

Xcaret

Als je door ons nog niet overtuigd bent dat Xcaret, het beste waterpretpark is, dan moet je gewoon zelf gaan zien. Xcaret stelt niet teleur. Hou er wel rekening mee dat het prijskaartje redelijk hoog ligt als je veel activiteiten wil doen, want niet alles zit mee in de inkomprijs. Toch is het een must do wanneer je in Mexico bent. Wij heel blij dat we deze dag mochten beleven. Het was een dag uit de duizend die wij nooit zullen vergeten. Wij zijn er alvast zeker van Xcaret is het meest indrukwekkende waterpretpark ooit!