Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Spanje

Gratis Reisgids

spanje

mei tot oktober

Spaans

Euro (EUR)

Gemiddeld

Spanje is één van de meest toeristische bestemmingen voor een zonnige vakantie binnen Europa. Ook bij ons was dit de allereerste bestemming als koppel. En dat is niet zo verwonderlijk aangezien dit land zoveel te bieden heeft met prachtige steden als bijvoorbeeld Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia. Tegelijkertijd heeft Spanje ook adembenemende eilanden als bijvoorbeeld Menorca, Gran Canaria, Tenerife. Naast deze prachtige locaties kan je hier ook nog eens heerlijk eten. Zo worden wij al gelukkig bij het denken aan een heerlijke paella of een bordje tapas.

Handige weetjes

Spanje

Voeding

Met een budget van 25 tot 30 euro per dag per persoon zou je normaal moeten toekomen in Spanje. Al kan je dit budget serieus halveren als je beslist om zelf te koken. Dit is wel alleen mogelijk waneer je een appartement of Airbnb met keuken huurt. Al raden we je toch aan om één van de heerlijke gerechten die dit land rijk is te gaan eten op restaurant. Zo moet je in Spanje zeker eens paella, tapas, gamba’s, crema Catalana en zeker churros gegeten hebben!

Vervoer in Spanje

Voor elke stad gelden er andere regels maar over het algemeen is het openbaar vervoer in alle toeristische regio’s goed georganiseerd. Wil je langere afstanden afleggen met het openbaar vervoer? Dan kan je altijd eens kijken op de websites Trainline of Renfe voor een treinroute. Of op de website van Movelia die al de bussen in Spanje voor jou vergelijkt. Het enige nadeel aan deze website is dat hij alleen in het Spaans beschikbaar is. De bus is wel de goedkoopste manier van reizen in Spanje. Zo betaal je gemiddeld 9 euro per 100 km.

Tolwegen Spanje

Op de meeste autosnelwegen in Spanje moet je tol betalen. Je kan bij de tolpoorten voor deze wegen zowel met cash, bankkaart als creditkaart betalen. Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van de weg en het soort wagen waarmee je rijdt. Hoe groter de wagen hoe meer je gaat betalen. Meer over tolwegen kan je hier terugvinden. Gewone autowegen en expreswegen zijn tolvrij.

Internet

Op de meeste plekken in Spanje kan je gebruik maken van gratis wifi. Zo kan je dit vinden in bars, restaurants, hotels en zelfs in sommige musea. Helaas is deze wifi-verbinding niet altijd van een goede kwaliteit. Maar gelukkig is sinds enkele jaren de roamingkosten binnen Europa afgeschaft waardoor je gewoon je internet (4G) van thuis ook in Spanje kan gebruiken. En dat zonder een extra kost.

Accommodaties in Spanje

Qua accomodatie kan je in Spanje zo duur gaan als je zelf wil. Zo kan je in een all-in hotel verblijven en al snel 100 euro per nacht per persoon betalen maar je kan ook in een standaard hotel verblijven waar je 40 euro per nacht betaald. De prijs van een hotelkamer is zeer afhankelijk van de locatie en het seizoen. Zo gaat een hotel in het centrum van Barcelona veel duurder zijn dan hotel aan de rand van de stad. Een goedkoper alternatief op een hotel is natuurlijk Airbnb, waar je na goed zoeken al een kamer kan vinden vanaf 25 euro per nacht. Al is dit natuurlijk ook weer afhankelijk van de locatie en de periode. In steden als Barcelona proberen ze Airbnb wel aan banden te leggen. 

Betalen in Spanje

Spanje ligt nog altijd in Europa dus je kan hier ook gewoon betalen met euros. En dus ook met je gewone bankkaart. Let wel op! Bij sommige banken moet je de functie ‘betalen in het buitenland’ activeren. Dit kan je vaak zelf doen in de bankapp maar je controleert dit best toch maar voor vertrek. In Spanje is het niet verplicht om fooi te geven maar het is wel gebruikelijk. Zo wordt er in veel restaurants een fooi tussen de 5 à 10 procent verwacht. Voor de man die je bagage naar de kamer brengt wordt een fooi van 1 euro per koffer verwacht.

Onze Verhalen

Spanje

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles