Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Mauritius

April tot december

Engels en Frans

Mauritiaanse roepie (MUR)

Hoog

Mauritius staat bij velen bovenaan op de bucketlist. En dat is niet zo heel raar want de prachtige stranden en het helder blauwe water maken van dit Afrikaanse eiland een waar paradijs. Wie dus op zoek is naar een ontspannende  strandvakantie met lekker eten is hier dus aan het juiste adres. Wie op zoek is naar cultuur en (avontuurlijke) activiteiten kan dan weer beter naar een andere bestemming uitkijken. Wie op zoek is naar een vakantie om de batterijen op te laden is hier aan het juiste adres.

Gratis Reisgids Mauritius

kaart Mauritius

Vervoer in Mauritius

Taxi

Een taxi huren in Mauritius is volgens ons de gemakkelijkste en ook beste manier om je te verplaatsen. Alles op het eiland is namelijk maximum een uur rijden van elkaar wat de kostprijs niet zo hoog maakt. En je hoeft je geen zorgen te maken over het links rijden. Spreek vooraf wel een vaste prijs af!

Auto huren

Een zeer populaire manier om dit eiland te verkennen is een huurauto. Je kan deze al huren vanaf 25 euro per dag. In het hoogseizoen kan dit wel wat hoger liggen. Let wel op! In Mauritius rijden ze links wat toch even aanpassen is. De wegen in Mauritius zijn van uitstekende kwaliteit. Je hebt dus geen 4X4 nodig.

Bus

Het openbaar vervoer in Mauritius is ongetwijfeld de goedkoopste optie maar zeker niet de gemakkelijkste. Zo rijden de bussen meestal maar tot 20 uur en rijden ze al helemaal niet volgens een vast uurschema. De stops van de bus kan je nakijken aan een bushalte of navragen bij de chauffeur. Voor een uur op de bus betaal je ongeveer 1 euro.

Boot huren

Boot

Een boot is ondanks de 16 eilanden die Mauritius rijk is een niet zo veel gebruikt vervoersmiddel. De reden hiervoor is dat alles zich afspeelt op het hoofdeiland. Toch kan je tours boeken die langs enkele eilanden en een waterval passeren. Je kan deze boottours online of in de meeste hotels vastleggen.

Stranden eiland Paradijs
Sigridofthesun Mauritius
Gratis Reisgids Mauritius
Foto Mauritius Bryan Blaes

Weetjes Mauritius

Mauritius staat vooral bekend om zijn zonovergoten stranden en kalme zee, waardoor het de perfecte bestemming is voor liefhebbers van zon, zee en strand. Aangezien het eiland niet overloopt van activiteiten, is het aan te raden om te verblijven in een hotel met een zwembad om de ervaring te verrijken. Voor een optimale beleving adviseren we zelfs te kiezen voor een 5-sterrenhotel. Als dit echter niet binnen het budget past, kan een hostel een betaalbaar alternatief zijn, hoewel dit de algehele ervaring van het eiland enigszins kan verminderen. Afhankelijk van het seizoen kan je een 5 sterrenhotel boeken vanaf €200 voor een nacht. 

Voor een reis naar Mauritius zijn geen specifieke vergunningen of visa vereist. Het enige wat je nodig hebt, is een geldig internationaal paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. En liefst ook een werkende creditcard.

In Mauritius is het mogelijk om op diverse locaties met een creditcard te betalen of contant geld op te nemen. Desondanks is het verstandig om altijd wat Mauritiaanse roepies bij je te hebben, aangezien niet overal betalingen met een kaart mogelijk zijn.

In de restaurants en bars op Mauritius is het gebruikelijk om het totaalbedrag af te ronden. Als blijk van waardering voor goede service kun je een fooi van ongeveer 10% achterlaten.

Bij dagtochten is het gangbaar om de gids een fooi te geven, waarbij 10% van de totale kosten een gebruikelijk bedrag is. Voor de chauffeur wordt vaak de helft van dit bedrag aangeraden. Als de service buitengewoon goed is, is het ook gepast om een extra fooi te overwegen.

Voor het personeel dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse dienstverlening, zoals kamermeisjes, kruiers en portiers, wordt het gewaardeerd om een klein bedrag te geven als er sprake is van goede service. Het geven van fooien is een gebruikelijke en gewaardeerde praktijk op het eiland.

In Mauritius hebben zowel hotels als hostels doorgaans een uitstekend wifi-netwerk. Echter, in restaurants of winkels is dit niet altijd gegarandeerd. In dergelijke gevallen kan het handig zijn om een lokale simkaart aan te schaffen. Onze aanbeveling is om deze al op de luchthaven te kopen.

Wat te doen in Mauritius?

Eten en drinken

De keuken van Mauritius is zeer divers omdat het land een mix is tussen Afrika en Azië. De maaltijden zijn dus vaak een mix van Indisch en Afrikaans en bestaan vaak uit pittige groenten of zeevruchten geserveerd met rijst. Er is overvloedig vers fruit beschikbaar, waaronder papaja’s, watermeloenen, ananas, bananen, guaves, passievruchten, sinaasappels, citroenen, lychees, mango’s, zuurzakken en longanes. Er is doorgaans veel keuze en voor ieder wat wils.

Ananas

De Ananas van Mauritius zou de beste van de wereld zijn. Zeker een aanrader dus!

Rougaille

De basis voor rougaille is een tomatensaus en wordt vaak geserveerd met rijst en vlees. 

Octopuscurry

Een gerecht overgewaaid uit India waarbij je een octopus in een pikante curry krijgt geserveerd. 

Bol renversé

Een heerlijk gerecht van rijst, groenten en een spiegelei als afwerking er bovenop. 

Onze verhalen

Ontdek het paradijselijke Mauritius 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles