Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Egypte

Gratis Reisgids

Egypte

oktober tot februari

Arabisch

Egyptische pond (EGP)

Gemiddeld

De reden van een reis naar Egypte was en is natuurlijk de rijke geschiedenis die dit land in Afrika met zich meedraagt. Je kan in Egypte dan ook enkele oude ruïnes en tempels bezoeken zoals bijvoorbeeld in Luxor. Maar ook een bezoek aan de piramides van Gizeh behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is ook de temperatuur vaak een reden om naar dit land af te zakken. Want ook in december en januari heb je hier een zeer aangenaam klimaat.

Vervoer in

Egypte

Taxi

De gemakkelijkste manier om jezelf in Egypte te verplaatsen is met de Taxi. Je kan in de meeste hotels dan ook aan de balie vragen of ze voor jou een taxi kunnen opbellen. Spreek op voorhand wel een vaste prijs af, anders kan je wel eens voor een verassing komen te staan. Je kan in Egypte zelfs een Taxi huren voor een hele dag, iets wat wij deden om verschillende tempels en tomben te gaan bezoeken. Bovendien was dit ook niet zo heel duur.   

Bus en trein

Hoewel er nog een treinnetwerk beschikbaar is dat nog datteert  uit de koloniale tijd is deze van geen goede kwaliteit. Het busnetwerk is dan niet alleen van betere kwaliteit maar ook vaak sneller dan de trein. Het enige nadeel is wel dat op enkele toeristische bussen na, alles in het Arabisch is opgeschreven. Bijna alle lange afstandsbussen beschikken over een airconditioning in de bus. Superjet is een bedrijf dat een uitstekende service levert in Egypte. Een aanrader voor iedereen die een lange afstand wil afleggen. 

Vliegtuig

Voor de langere afstanden kan je natuurlijk ook altijd gebruik maken van binnenlandse vluchten. En hoewel dit de leste manier van reizen is, is de kostprijs toch een groot nadeel. Daarnaast zijn de vluchten snel altijd snel vol geboekt en zal je in het hoogseizoen niet vaak kortingen kunnen terugvinden. De populairste luchthaven in Egypte zijn deze van Cairo, Hurghada en Sharm el Sheikh. 

Auto huren

Je kan ook zelf op pad trekken met een gehuurde wagen. En hoewel een roadtrip zeker een meerwaarde kan zijn bij een bezoek aan Egypte. Raden wij dit toch af, het verkeer in dit land is namelijk zeer hectisch en chaotisch. Zeker in de grotere steden kan dit soms overweldigend zijn, wij hebben tijdens onze reis naar Egypte dan ook meerder accidenten gezien. Wie toch een auto wil huren kan dit al vanaf 40 euro per dag (inclusief verzekering). 

Handige tips

Egypte

Jeep Egypte

Wat te doen in Hurghada?

Handige weetjes

Egypte

Voeding

De Egyptische keuken is zowat een samenstelling van verschillende keukens. Je kan er onder andere Griekse, Turkse, Franse, Perzische en Engelse invloeden in terugvinden. Dit omdat er doorheen de jaren toch wel wat nomaden door het land zijn getrokken. De hoofdingrediënten van de meeste Egyptische gerechten zijn groenten en rijst. Daarnaast is ook gegrild vlees of vis uit de Rode Zee zeer populair. Het nagerecht in Egypte is vaak heel zoet en te vergelijken met de gekende Marokkaanse desserten. Bij een lokaal restaurant zal eten je tussen de 2 en 6 euro kosten met drankje inbegrepen. In de toeristische zones mag je het dubbele rekenen.

Papieren voor Egypte

Is je reisduur doorheen Egypte korter dan 30 dagen? Dan moet je op voorhand geen speciale aanvragen doen. Je kan jouw visum dan gewoon bij aankomst verkrijgen, deze kost je 25 dollar. Ga je langer dan 30 dagen en minder dan 3 maanden naar Egypte reizen? Dan moet je jouw visum minstens 7 dagen voor vertrek online aanvragen op de officiële website die hier voor voorzien is. Ook dit visum zal je 25 dollar kosten. Reis je met een officieel reisagentschap, dan is dit visum vaak al voor jou geregeld. Verder heb je voor Egypte ook een internationaal rijbewijs nodig. Vergeet dit dus niet als je zelf met de wagen wil gaan rijden.

Inentingen voor Egypte

Voor Egypte heb je geen verplichte vaccinaties nodig. Tenzij je in de afgelopen 7 dagen voor vertrek doorheen een land bent gereisd waar gele koorts heerst. Dan is een inenting tegen gele koorts wel verplicht. Controleren kan dus nooit kwaad. Daarnaast is het wel aangeraden om een DTP-vaccinatie te krijgen tegen difterie, tetanus en polio. Alsook een inenting tegen Hepatitis A (besmettelijke geelkoorts). In toeristische zones is de kans op deze ziektes echter wel bijzonder klein. In Egypte heerst er geen Malaria. Voor een lijst die up-to-date is, kan je altijd eens kijken op de website van vaccinaties op reis.

Accommodatie

De populairste en meest gekozen accommodatie in Egypte is natuurlijk een resort. Hier heb je een mooie hotelkamer waar een zwembad en andere animatie aanwezig is. De prijzen voor deze kamers variëren zeer sterk van elkaar en ook het seizoen speelt een grote rol. Als je goed zoekt kan je al een hotelkamer in een resort vinden vanaf 50 euro per nacht. Voor een budgethotel kan je al prijzen vinden vanaf 10 euro. Airbnb staat hier naar onze mening momenteel nog niet op punt.

 

Onze Verhalen

Egypte

Hotel boeken

Egypte

Booking.com

Instagram

Sigridofthesun

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles