Travel Reasons logo
Maleisië

Wat te doen in Kuala Lumpur?

Praktisch iedereen dat naar Maleisië afreist zal Kuala Lumpur passeren, alleen neemt niet iedereen de tijd om deze grote maar prachtige stad te ontdekken. En dat is zonde. Want zoals je in deze lijst van wat te doen in Kuala Lumpur zal ontdekken valt er wel degelijk van alles te beleven. Wij raden aan om 3 tot 4 dagen te voorzien bij het verkennen van deze stad.

Wat te doen in Kuala Lumpur?

1 Batu grotten

De Batu-grotten oftewel Batu Caves zijn misschien wel de meest bekende plek in Kuala Lumpur en bij uitbreiding Maleisië. En dat is ook niet zo heel vreemd, want de kleurrijke trappen die naar de grotten leiden zijn indrukwekkend en prachtig. In de grotten zelf vind je dan weer een Hindoe-tempel, vleermuizen die rond vliegen en heel wat makaakapen. De bonus is dat deze grotten volledige gratis te bezoeken zijn. Donaties zijn wel welkom. Probeer het weekend te vermijden om drukte te voorkomen.

Batu Grotten
Trappen kuala lumpur

2 De Petronas Twin Towers

Ooit waren het de twee hoogste torens van de wereld. De dag van vandaag maken de Petronas Twin Towers vooral de skyline van Kuala Lumpur mooier. De beste plaats om deze torens te bekijken is vanuit het KLCC park, waar je zelfs een openbaar zwembad kan terugvinden. Daarnaast kan je  de Twin Towers zelf ook bezoeken. Zo kan je voor 80 Myr genieten van één van de beste panoramische uitzichten van de stad of kan je gaan shoppen in het shoppingcenter dat zich in één van de twee torens bevindt.

3 Vuurvliegjes spotten

In Kuala Selangor, een stadje gelegen aan een rivier in Kuala Lumpur, kan je een heleboel vuurvliegjes zien. Bij nacht lichten deze vliegjes op en zorgen ze voor een uniek spektakel. Je kan in Kuala Lumpur dan ook enkele tours naar Kuala Selangor boeken. Al kan je ook met eigen vervoer naar Kuala Selangor trekken en ter plaatse tickets kopen wat je ongeveer 20 Myr aan inkom zal kosten. Wie een tour met de boot wil maken zal ongeveer nog eens evenveel extra moeten betalen. 

Wat te doen in Kuala Lumpur? Twin Towers

4 De Jamek Moskee

De Jamek Moskee is één van de oudste moskeeën in Kuala Lumpur en is gelegen bij de samenvloeiing van de rivieren de Klang en de Gombak. Volgens een oude legende zou de stad Kuala Lumpur hier gesticht zijn, al is daar geen duidelijk bewijs van. Deze moskee kan je combineren met een bezoek aan Chinatown en is volledig gratis. Al zal je wel aangepaste kledij moeten aantrekken en daar betaal je een klein bedrag voor. Deze kledij is te verkrijgen bij de ingang van de moskee. 

5 Eten in Japan Alor

Lekker en goedkoop eten in Kuala Lumpur doe je in Jalan Alor in de wijk Bukit Bintang. In deze straat kan je zowel Indische als Thaise maar ook Chinese restaurants terugvinden. Al is al dat lekkere eten niet de enige reden om naar deze straat af te zakken. De sfeer is er namelijk uniek met overal kraampjes, tafeltjes en sfeervolle lichtjes. Kortom, een enorme gezellige sfeer en wel duizend verschillende geuren. Je betaalt hier gemiddeld 12 Myr per gerecht.

doen in Kuala Lumpur
eten in Kuala Lumpur

6 Perdana Botanical Gardens

Voor iedereen die op zoek is naar wat ontspanning in deze drukke stad zijn de Perdana Botanical Gardens de ideale oplossing. Dit park, dat bijna 92 hectare groot is, kan je terugvinden in het hart van de stad. Naast exotische planten en landschapstuinen heb je hier ook enkele attracties zoals het vogel- en vlinderpark. De Perdana Botanical Gardens zijn volledig gratis te bezoeken. Voor de extra attracties moet je wel betalen. De prijs is afhankelijk van de attractie. 

7 Thean hou tempel

Deze kleurrijke Boeddhistische tempel heeft 6 verdiepingen en is maar liefst 6760 m² groot. Het is naar onze mening de mooiste plek in Kuala Lumpur. En dat komt dan vooral door de prachtige kleuren, de mooi beschilderde muren en gezellige vlagjes en lampionnetjes. Je kan deze tempel elke dag bezoeken van 8 tot 18 uur en is volledig gratis. Donaties zijn welkom. De Thean Hou tempel is het best te bereiken met een taxi , al is er ook een busstation op 15 minuten wandelen. Probeer de tempel wegens drukte te vermijden in het weekend. Een bezoek kan je combineren met andere uitstapjes zoals de Batu-grotten.

Wat te doen in Kuala Lumpur?

8 Putra Moskee

De Putra Moskee is een zeer unieke moskee omwille van zijn kleur. Het is namelijk de eerste roze moskee ter wereld. Daarnaast ligt deze moskee aan een rivier wat voor een zeer fotogenieke plek zorgt. De moskee zelf is alle dagen gratis te bezoeken op de gebedsmomenten na. Daarnaast moet ook je kledij aangepast zijn aan de waarden en normen van de Islam. Je kan gepaste kledij aan de ingang verkrijgen. 

9 Chinatown

Begrijp ons niet verkeerd, je moet Chinatown gezien hebben en het hoort ook absoluut thuis in deze lijst met wat te doen in Kuala Lumpur, maar naar onze mening is deze plek een beetje overroepen en vooral zeer toeristisch. Naast de Chinese versiering vind je hier vooral kraampjes terug met heel wat namaak-producten en toeristische prullen die zeker wel “made in China” zijn. Ook qua eetgelegenheden hadden wij meer verwacht van deze locatie. Chinatown bevindt zich in de omgeving van Petaling Street. Je moet het gezien hebben, maar meer niet. 

eten in Kuala Lumpur
Chinatown Kuala Lumpur

10 Beklim de KL Tower

De KL Tower is nog zo’n wolkenkrabber die aan de skyline van Kuala Lumpur prijkt. Je hebt vanuit de hoogste televisietoren van Azië dan ook een prachtig uitzicht over de Twin Towers. Wij raden iedereen aan om eerder de KL Tower op te gaan in plaats van de Twin Towers. Voor een toegangsticket naar de top van de Kl Tower betaal je 40 Myr per persoon. 

11 Eco Forest

Aan de ingang van de KL Tower bevindt zich ook de ingang van het Eco Forest Park waar je over wandelbruggen tussen de toppen van de bomen kan wandelen. En hoewel dit voor een mooi contrast zorgt tussen de natuur van het park en de omringende gebouwen is deze uitstap redelijk duur. Je kan dit park namelijk niet meer gratis bezoeken en je betaalt 40 Myr per persoon, wat voor een park dat je op een halfuur gezien hebt, nogal veel is. Voor wie zoals ons op zoek is naar leuke fotoplekken, is dit park wel een aanrader. 

Hangbrug Maleisië
Wat te doen in Kuala Lumpur?

12 Central market

Wie op zoek is naar traditionele en echte souvenirs moet absoluut naar Central Market. En hoewel deze hal vlakbij Chinatown gelegen is, kan je hier wel kwaliteitsvolle souvenirs terugvinden. Er zijn hier namelijk 350 shops waar je handgemaakte souvenirs kan terugvinden. Central Market is elke dag open van 10 tot 21:30. 

13 Pavilion shoppingcenter

Het Pavilion shoppingcenter is misschien wel één van de grootste winkelcentra dat wij ooit gezien hebben. Met 7 verdiepingen, 532 winkels en meer dan 50 restaurants is het het paradepaardje van Kuala Lumpur. Daarnaast is Pavilion ook zeer stijlvol ingericht met winkels van onder meer Louboutin, Gucci, Prada en Balenciaga. Een uitstap naar dit mooie shoppingcenter mag bij een bezoek aan Kuala Lumpur zeker niet ontbreken. Daarnaast heb je aan dit shoppingcenter ook een hotel met infinity pool en zicht op de drukke straten van Kuala Lumpur. Je boekt dit het beste bij Perfect Host. Een organisatie die serviced suites in het hotel aanbiedt.

Hangbrug Maleisië
Wat te doen in Kuala Lumpur?

Wat nog te doen in Kuala Lumpur?

Naast deze lijst met wat te doen in Kuala Lumpur zijn er uiteraard nog heel wat verborgen parels. Zo heeft deze stad heel wat leuke bars, winkels en gewoon gezellige hoekjes die je niet meteen verwacht. Trek er dus op uit en laat je verassen door deze geweldige stad! 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Vervoer in Kuala Lumpur

Reisblog Travel Reasons
Reisblog Maleisië
Kuala Lumpur bezienswaardigheden
Kuala Lumpur Reisblog

Kuala Lumpur beschikt over een uitstekend metronetwerk dat niet duur is. Voor een korte rit betaal je amper 2 RM. Een ticket kan je kopen in een automaat die je in elke halte kan terugvinden. Zorg wel dat je briefjes van 1 en 5 RM op zak hebt, aangezien dit het enige is dat deze automaat aanneemt (bankkaart is vaak uitgeschakeld). Gebruik van de bus raden wij enkel aan als je er met de metro niet geraakt. Want door het drukke verkeer kan een busrit soms heel lang duren. Je kan bij de chauffeur betalen, maar ook hier kan je best gepast en cash betalen.

Hoewel je gemakkelijk een taxi kan tegenhouden of laten opbellen door de receptie van je hotel, is de beste optie om jezelf te verplaatsen in KL de dag van vandaag via de applicatie Grab. Deze applicatie, dat voor 33 procent eigendom is van Uber, werkt op juist dezelfde manier. Je download de applicatie en geeft de bestemming in en vervolgens pikt de wagen je op de afgesproken plek op. Je kan er zelfs voor kiezen om cash te betalen. Het nadeel aan deze applicatie is dat je een simkaart zal moeten kopen met internet (45MYR) want de installatie verloopt alleen via een Maleisisch telefoonnummer. We raden dit sterk aan want het zal je reis gemakkelijker maken. Een gemiddelde (korte) rit met Grab ligt tussen de 10 en 20 Myr. Wie toch beslist een taxi te nemen, spreekt best een vaste prijs op voorhand af en rijdt niet op meter. 

Je kan ook een huurauto huren en zelf rijden, maar in een stad als Kuala Lumpur raden wij dit eerder af. Het verkeer is er hectisch, er is weinig parking en bovendien wordt er links gereden in Maleisië. Wie deze lijst met wat te doen in Kuala Lumpur wil verwezenlijken kan dus best het openbaar vervoer of Grab gebruiken. 

Er zijn enkele uitstappen van de lijst met wat te doen in Kuala Lumpur die je vanuit het centrum gemakkelijk al wandelend  kan bereiken. Hou er echter wel rekening mee dat het bijzonder warm kan worden in Kuala Lumpur. 

Meer Maleisië

Budget Maleisië – Is Maleisië een duur land?

Ontdek Maleisië – Onze reisroute

Wat te doen in Langkawi?

Wat te doen in Penang?

Wat te doen in Cameron Highlands?

Wat te doen in Ipoh?

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles