Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

België

Gratis Reisgids

België

Juni tot september

Nederlands - Frans

Euro (EUR)

Hoog

Ons thuisland België kennen we door en door. Een groot land is het zeker niet maar dat maakt ons uniek. Toch vinden wij elk jaar nog enkele pareltjes waar we nog nooit geweest zijn. En deze pareltjes delen we hier graag met jullie. Wijzelf houden vooral van de zomer in België omdat dit de periode is van de festivals, gezellige barbecues en lange zomerdagen waar we in de avond kunnen genieten van heerlijke cocktail op ons terras.

Uniek overnachten in

België

Unieke Overnachting In Een Traditionele Yurt

Glamping In Eigen Land - Ontdek Cocoon Village In Han-Sur-Lesse

cosy cabins van Nutchel

Ontdek De Cosy Cabins Van Nutchel

Vervoer in

België

Uber en taxi

In België kan je alleen in Brussel een Uber bestellen, al is dit door veel tegenstand van de plaatselijke taxi chauffeurs niet zeker dat dit ook toekomst nog het geval zal zijn. Daarnaast zijn de taxi’s redelijk duur in België waardoor dit geen optie zou mogen zijn voor de toeristen in België. Het huren van een wagen lijkt ons dan een veel goedkopere optie. Wie aankomt op de luchthaven van Brussel kan momenteel nog altijd het best een Uber gebruiken. 

Bus en trein

België beschikt over een uitstekend treinnetwerk en busnetwerk, waardoor je bijna op elke plek in het land kan komen met het openbaar vervoer. Ook de kostprijs van het openbaar vervoer is zeer laag in vergelijking met andere Europese landen. Het enige nadeel is de stiptheid, de treinen en bussen durven wel eens te laat komen België. Al je ergens op tijd moet zijn, dan kan een trein of bus vroeger nemen, nooit kwaad. 

Auto huren

België is beste een klein land en toch is een auto huren naar onze mening de beste manier om dit kleine land te verkennen. Zo kan je gemakkelijk van de ene naar de andere stad rijden maar kan je ook gemakkelijker de buurlanden zoals Frankrijk, Duitsland en Nederland bezoeken. Let wel op! Een auto huren is zeker niet de goedkoopste optie, aangezien de kostprijs voor benzine redelijk hoog staat en parkeren in steden niet goedkoop is. 

Fiets of step

De perfecte manier om een stad of regio te verkennen in België is ongetwijfeld met de fiets. Het geeft je de vrijheid om je snel te verplaatsen in de steden en zo alle hoogtepunten te zien zonder dat je een hele dag aan het stappen bent. Voor de niet sportieve mensen is er ook de mogelijkheid om een elektrische step te huren. Deze geven je dezelfde mogelijkheden als de fiets, alleen wordt ter niet moe van. 

Festivals

België

Maanrock festival

Maanrock – Het gratis festival in Mechelen dat de zomer afsluit

Podium Lokerse feesten

Lokerse Feesten - Da's Voordelig Feesten Met De Grootste Artiesten!

Handige weetjes

België

Voeding

België staat natuurlijk bekend voor zijn chocolade, wafels en bier. Je kan deze dan ook overal terugvinden. Zo heeft bijna elke stad in België  eigen bier waarbij het ene bier al wat zwaarder is dan het andere! Ga jij ze allemaal eens proberen?  Daarnaast staat België ook bekend om zijn overheerlijke frietjes die wel degelijk in België zijn uitgevonden en niet in Frankrijk!  Een van de meest traditionele gerechten in Belgie is dan ook mosselen met friet, je kan dit land niet verlaten zonder dit geprobeerd te hebben. Kleine tip! Eet dit gerecht niet op de grote markt van Brugge… de kwaliteit van de mosselen is hier zeer slecht. 

Internet

Alle hotels en de meeste restaurants beschikken over een uitstekend wifi netwerk. Voor wie altijd bereikbaar wil zijn, is een prepaid kaart die je oplaad de perfecte oplossing. Je betaald dan ongeveer 40 euro per maand  voor het onbeperkt gebruik van Internet. Voor toeristen die uit Europa komen kan gewoon gebruik gemaakt van het eigen abonnement aangezien er binnen Europa geen roamingkosten meer worden aangerekend. 

Fooien in België

In België is het niet verplicht om een fooi te geven. Het wordt zelfs niet verwacht. De lonen in dit land zijn namelijk al “hoog” genoeg en zijn niet berekend op eventuele fooien. Natuurlijk kan een fooi nooit geen kwaad, het afronden van het bedrag is dan ook voldoende. 

Souvenirs in België

Bij souvenirs in België denken we vooral aan eten en drank. Zo wordt er zeer veel bier en chocolade gekocht. Al doet een beeldje van Manneke pis of het Atomium het in de statistieken ook niet slecht.  In België word er niet aan afdingen gedaan, de prijs is dus de prijs. 

Onze Verhalen

België

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles