Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Nederland

Gratis Reisgids

Nederland

mei tot september

Nederlands

Euro (EUR)

Hoog

Nederland is het buurland van België waar wij wonen. Wij zijn hier dan ook zeer veel geweest in onze jeugd en kennen dit land bijna evengoed als ons eigen land. En Nederland heeft naar onze mening heel wat te bieden. Zo heb je prachtige steden als Amsterdam, Eindhoven maar ook Zwolle en Den Bosch. Maar daarnaast is ook de natuur van Zeeland of bijvoorbeeld Veluwe zeker een bezoek waard. Kom hier alles te weten over het land van kaas, klompen en windmolens. 

Handige weetjes

Nederland

Vervoer

Nederland beschikt over een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Het openbaar vervoer is dan ook de ideale manier om dit land te verkennen en dan vooral in de steden. Een andere manier om dit land te verkennen is met de fiets op ontdekking gaan. Want Nederland is namelijk één van de meest fiets vriendelijke landen van de wereld. Voor wie niet sportief is en niet houd van het openbaar vervoer is er ook nog de mogelijkheid om een auto te huren. Een taxi is namelijk veel te duur om als toerist dit land te ontdekken. 

Voeding

Over het algemeen staat de Nederlandse keuken niet echt bekend als een goede keuken. Toch kan je hier enkele lekere specialiteiten zoals kaas en stroopwafels terugvinden. Ook bitterballen en oliebollen in de winter zijn een typische specialiteit van Nederland. Eten in dit land is in vergelijking met enkele andere landen in Europa goedkoper. Zeker als je op een budget reist en zelf wil koken is een winkel als Albert Hein een echte aanrader. 

Accomodaties

De Accomodaties in Nederland zijn bijna altijd van uitstekende kwaliteit en voorzien van de meeste technologische ontwikkelingen. De prijzen voor een Airbnb of hotel zijn zeer vergelijkbaar met alle andere landen in Europa. Alleen in Amsterdam zal je een veel hogere prijs dan het gemiddelde betalen. De beste manier voor het boeken van een hotel in Nederland is ongetwijfeld Booking.com

Onze Verhalen

Nederland

Wat te doen in Dordrecht?

Op amper een uurtje rijden van onze Belgische grens vind je de charmante Nederlandse stad Dordrecht. Omgeven door water en het prachtige Nationale Park De Biesbosch is dit een van Nederland’s best bewaarde geheimen. Het is een van onze favoriete bestemmingen bij onze noorderburen. Wat te doen in Dordrecht, lees je hier.

Lees meer »
Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles