Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Zuid-Afrika

Gratis Reisgids

Zuid-Afrika

Maart tot April
Oktober tot September

Zuid-Afrikaans

Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

Gemiddeld

Zuid-Afrika staat bij veel mensen gemarkeerd als droombestemming en dat is niet zo verwonderlijk. Want de cultuur en geschiedenis van dit land alleen al maken dit land speciaal. Al is de grootste reden natuurlijk de natuur. Want naast de vele soorten verschillende planten die je in dit land kan terugvinden. Is dit één van de enige landen in de wereld waar je zowel de big five van het land en de big five van de zee kan spotten. Redenen genoeg om naar het land met steden als Kaapstad en Johannesburg te reizen.

Vervoer in

Zuid-Afrika

Auto huren

Over het vervoer in Zuid-Afrika moet je je geen zorgen maken, want deze zijn allen wel degelijk veilig. Zo kan je een autohuren waarbij je een mooie roadtrip kan uitstippelen, lees hier waar je dit kan. Maar let wel op dat je geen overtredingenmaakt. Want de boetes zijn in Zuid-Afrika heel hoog. Een nacht in de cel bij een hele zware straf is niet uitgesloten. Je moet ook al 5 jaar in bezit zijn van een rijbewijs om te mogen rijden. En de verkeersregels zijn helemaal anders als bij ons. Ze rijden hier ook links zoals in Groot-Britannië dus dat is even wennen. Wij gingen liever niet zelf de baan op.

Bus

Wil je liever niet zelf op roadtrip doorheen Zuid-Afrika, dan kan je ook de hop-on hop-off bus nemen. Hiermee geraak je op een veilige manier van Johannesburg naar Kaapstad, Pretoria, Durban en Port-Elizabeth. Je mag dan 7, 14 of 21 dagen op en af de bussen stappen op 40 locaties. De ideale manier om goedkoop door dit prachtige land te reizen. Iets wat naar onze mening wel iets te vermoeiend is. Meer informatie kan je hier terugvinden. In de grote steden van Zuid-Afrika hebt je ook goed geregeld openbaar vervoer maar dit is meestal niet zo stipt. Iets waar je dus wel rekening moet mee houden.

Uber

De gemakkelijkste manier om korte aftanden  af te leggen in Zuid-Afrika is naar onze mening met een Uber. Je betaald er niet zo heel veel en je wordt afgezet op de bestemming dat je moet zijn. Uber is helaas wel enkele in de grote steden als Kaapstad te gebruiken. De kwaliteit van de wagens is hier wel verassend hoog. 

Taxi

In Zuid-Afrika ga je niet zo heel veel taxi’s terugvinden. Alleen aan de echte hotspots of stations ga je taxi’s kunnen terugvinden. Daarnaast zijn taxi’s hier ook zeer duur. Je zal namelijk geen vaste prijs kunnen afspreken waardoor je per kilometer betaald. Uber lijkt ons dan een veel betere en goedkopere manier van reizen. 

Handige tips

Zuid-Afrika

Safari zuid-afrika

Auto huren in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Voortuitstrevend

Een vooruitstrevend Zuid-Afrika

Giraf safari Zuid-Afrika

Budget Zuid-Afrika

Inentingen

Inentingen voor Zuid-Afrika

Wat te doen in

Zuid-Afrika

Camps Bay Kaapstad

Wat te doen in Kaapstad?

Wat te doen in Johannesburg?

Trip naar Zuid-Afrika

7 Hotspots in Zuid-Afrika

Handige weetjes

Zuid-Afrika

Voeding

Voor Zuid-Afrika hoef je als toerist niet veel in orde te maken. Je hebt alleen een Paspoort nodig dat nog 30 dagen geldig is na vertrek in Zuid-Afrika. Al zijn deze controles niet zo heel streng. Verblijf je langer dan 3 maand in dit land moet je wel een aanvraag doen bij het ministerie van binnenlandse zaken binnen de 60 dagen na je aankomst. Reis je vanuit een geel koorts land dan moet je wel een document bijhebben dat je ingeënt bent. Reis je met een kind alleen dan heb je een akkoordverklaring van de niet meereizende ouder nodig. Meer informatie kan je bij de Zuid-Afrikaanse ambassade aanvragen.

Papieren voor Zuid-Afrika

Voor een gewoon verblijf als toerist heb je geen speciaal visum nodig in Peru. Het enige wat je nodig hebt is een internationaal paspoort dat nog 6 maand geldig is bij aankomst in het land. Je krijgt bij aankomst een stempel in je paspoort dat je 90 dagen de toestemming geeft om doorheen dit land te reizen. Een vliegticket voor het vertrek uit Peru kan wel gevraagd worden bij de douane. Verder is ook je rijbewijs geldig in dit land, je hoeft dus geen speciale aanvragen te doen.

Inentingen voor Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is enkel de inenting voor gele koorts verplichtwanneer je 7 dagen voor aankomst in dit land nog in een geel koorts land geweest bent. Deze regel geld ook voor mensen die een overstap moesten maken in een land waar deze ziekte aanwezig is. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om deze inenting toch te nemen, ook al moet het niet. Verder word ook de spuit DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden. Alsook een inenting tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook een inenting tegen rabiës (hondsdolheid) kan nooit geen kwaad. Want er zitten namelijk wel wat wilde dieren waardoor je kan gebeten worden. Voor informatie die up to date is moet je hier zijn.

Internet

De meeste hotels en Airbnbkamers beschikken over een redelijk wifi netwerk waar je in veel gevallen zelfs afleveringen op Netflix kan streamen. Ook in de grote shoppingcentra in Kaapstad kan je gratis Wifi terugvinden. Toch is het in Zuid-Afrika aangeraden om ook een SIM kaart met 4G te kopen zodat je overal op het internet kan. Als je zoals ons vaak gebruik maakt van Uber is dit zeer gemakkelijk. Enkele betrouwbare aanbieders van SIM kaarten zijn MTN, Cell C en Telkom wat een dochteronderneming is van Vodafone. Gemiddeld betaal je 15 euro voor een kaartje, let wel op! Op de luchthaven zijn deze prijzen vaak het dubbele.

Fooien in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is het niet verplicht om fooi te geven, toch word dit wel verwacht! Een fooi tussen de 10 en 15 procent op restaurant is gebruikelijk. Dit omdat het personeel niet zoveel verdiend en in sommige gevallen zelfs afhankelijk is van deze fooi. Aan taxichauffeurs en kamermeisjes is een bedrag tussen de 10 en 20 Rand gebruikelijk. Aan een Ranger is een fooi tot 150 Rand aangeraden. Maar niet verplicht.

Souvenirs in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kan je niet verlaten zonder enkele leuke souvenirs. Al moet je wel opletten dat je geen souvenirs meeneemt die gemaakt zijn van bedreigde dieren of plantensoorten. Want dit durft soms wel eens het geval te zijn. Wat wel zeer leuk is aan dit land. Is de belasting die je betaald hebt terug kan krijgen op de luchthaven. Hiervoor moet je wel het verkoopfactuurtje bijhouden. Deze regel geld enkel bij spullen die meer dan 250 rand hebben gekost.

Onze Verhalen

Zuid-Afrika

Een trip naar Zuid-Afrika

Een trip naar Zuid-Afrika

Een trip naar Zuid-Afrika is niet zomaar een reis, het is een beleving met een opeenstapeling van gevoelens, onvergetelijke momenten en een kennismaking met de warme bevolking dat dit land rijk is.

Lees meer »

Hotel Boeken

Zuid-Afrika

Booking.com

Instagram

Sigridofthesun