Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Bulgarije

Gratis Reisgids

Bulgarije

mei tot september

Bulgaars

Bulgaarse Lev (BGN)

Gemiddeld

Bulgarije was misschien niet meteen het eerste land waar wij aan dachten bij het kiezen van een nieuwe reisbestemming. Maar we zijn wel heel blij dat we er uiteindelijk naar toe getrokken zijn. Want naast de grote steden zoals Sofia en Varna heeft dit land ook een mooie kustlijn aan de Zwarte Zee. Maar bovenal heeft dit land een prachtige natuur, wat misschien wel de grootste troef van Bulgarije is. Daar bovenop is het echt een budgetvriendelijke bestemming binnen Europa.

Handige tips

Bulgarije

Accommodatie

Bulgarije is een land waar je veel geld kan uitgeven maar ook heel gemakkelijk aan budgetreizen kan doen zonder dat je daar veel moet voor opofferen. Zo vind je bij Airbnb al prachtige kamers voor 15 euro per nacht en 30 euro voor een heel appartement per nacht. Maar niet alleen Airbnb is er goedkoop, ook de hotels vallen heel goed mee. Je hebt er natuurlijk ook kamers van 150 euro voor een nacht. Maar de goedkoopste kamer in een degelijk hotel begint toch al bij een 35 euro per nacht (waar vaak nog een ontbijt bij in zit). Natuurlijk gaan de prijzen aan de kust iets hoger liggen dan in het binnenland. De hostel-prijzen liggen naar ons gevoel dan weer hoger in vergelijking met de rest van de wereld. Want in Bulgarije betaal je gemiddeld 20 euro per nacht. Dan ben je volgens ons toch beter af met een Airbnb of hotel. Ook qua hygiène raden wij in Bulgarije een hotel aan.

Vervoer

Vervoer in Bulgarije is echter geen probleem. Je kan overal geraken in dit land. Ofwel gebruik je het openbaar vervoer dat in de meeste grote steden zoals Sofia wel in orde is. Of je kan er de taxi’s nemen die niet zoveel kosten in vergelijking met wat men hier bij ons betaalt. Let wel goed op welke taxi’s je in Bulgarije neemt want er zitten er ook wat duurdere bij. Je neemt dus best de officiële OK taxi’s waarbij de licentie van de chauffeur ook altijd goed zichtbaar is in de taxi. Er zijn veel organisaties die deze taxi’s proberen namaken. Bij deze organisaties moet je dan plotseling in euro’s betalen in plaats van in de lokale munt Leva en dit komt veel duurder uit.

Voeding

Het eten in Bulgarije is vrij gezond aangezien er veel gerechten volledig uit groenten bestaan. Al kan je hier ook een lekker stukje vlees of vis eten. Enkele traditionele gerechten die je eens moet proeven zijn de Shopska salade, Tarator, Purlenka en zelfs (Turkse) Baklava. Als budget mag je rekenen op een bedrag tussen de 15 en 20 euro per dag per persoon. Kook je zelf? Dan mag je dit budget halveren. Ga je naar de duurdere restaurants? Dan zal dit hoger liggen. Bulgaren eten trouwens maar één echte maaltijd per dag en allerlei hapjes door de dag heen. Gelukkig zijn ze wel aangepast aan toeristen.

Betalen

Ondanks dat Bulgarije in Europa gelegen is betaal je hier niet met de euro maar met de Bulgaarse Lev. Op zich hoeft dit niet echt een probleem te zijn omdat je bijna overal gewoon met je bankkaart kan betalen. Toch is het aangeraden om een beetje cash op zak te hebben. Maar ook dit kan je gemakkelijk afhalen aan een bankautomaat. Let wel op! Bij sommige banken moet je buitenlandse activiteiten met je bankkaart activeren alvorens je vertrekt. Dit activeren kan soms ook via de bank-app.

Onze verhalen

Bulgarije

Instagram

Sigridofthesun

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles