Travel Reasons logo

Mexico

Reis naar Mexico – Playa del Carmen, Holbox en Saltillo

Reis naar Mexico

Playa del Carmen, Holbox en Saltillo

Vorige week kon je onze eerste ervaringen lezen van onze reis naar Mexico. We vertelden reeds over onze ervaring om terug ver te reizen tijdens de pandemie en onze belevenissen in Tulum. Afgelopen week zijn we doorgereisd naar Playa del Carmen, Holbox en hebben we een echte Mexicaanse bruiloft mogen bijwonen in Saltillo. Deze week zat dus vol unieke momenten. Je leest er hier alles over.

Holbox Mexico
Mexicaanse strandbar

Reis naar Mexico

Playa del Carmen

De nieuwe stop tijdens onze reis naar Mexico is Playa del Carmen. Deze gezellige kuststad hebben we in het verleden reeds bezocht maar kan ons elke keer weer bekoren. In het centrum vind je allerlei mooie (souvenir)shops en uitstekende restaurants. Je kan er ook stevig uitgaan, al hebben we dat aan ons laten passeren gezien de huidige situatie. Maar we genoten hier zeker en vast van ons fijne verblijf bij Condo Hotels. Ideaal voor gezinnen maar ook voor koppels of vrienden gezien deze eigendommen vlakbij de uitgaansbuurt gelegen zijn.

Xcaret waterpark

Verder hebben we veel vanop afstand gewerkt voor onze zaak en genoten van alle geuren, smaken en kleuren van Mexico. In augustus is het erg warm in Mexico en heb je al snel verkoeling nodig. Die zochten en vonden we bij het zwembad van ons hotel maar ook in Xcaret, een gigantisch (water)park op een boogscheut van het centrum van Playa del Carmen.

Cirque du Soleil show

Toen we voor het eerst naar Playa del Carmen kwamen, hebben we bespaard op activiteiten en dat hebben we ons tot op de dag van vandaag beklaagd. Dit keer gingen we resoluut voor de beste ervaring en één van die ervaringen is zonder twijfel een show van Cirque du Soleil meepikken. Cirque du Soleil heeft zijn eigen theater en show “Joya” lopen in Playa del Carmen en dat is meer dan moeite om te zien. Niet enkel de show is schitterend maar de hele beleving. Je kan opteren voor de dinner experience of gaan voor de versnaperingen. Ik raad zonder twijfel aan om de dinner experience te nemen want het eten is tot in de puntjes verzorgd, zeer uitgebreid en gewoonweg delicieus. Een heel fijne fancy experience om nooit meer te vergeten. Een aanrader!

Xcaret waterpark

Holbox

Een eiland dat we nog niet eerder bezochten maar wel door zowat iedereen wordt aangeraden, is Isla Holbox. Helderblauwe zee, parelwitte stranden en gezellige beach-bars. Je kan het allemaal op Holbox vinden. Wij besloten een daguitstap te maken naar Holbox vanuit Playa del Carmen, wat perfect te doen is met de ADO-bussen, maar we raden toch eerder aan om twee (of meer) dagen te verblijven op het eiland. Overdag is het er druk door de vele toeristen en om echt van het eiland te kunnen genieten ben je er beter langer dan een dag.

Het grootste deel van deze week verbleven we dus in Playa del Carmen maar de hoofdreden van onze reis naar Mexico deze tijd van het jaar was de bruiloft van onze goede vrienden Vanessa en Gabriël. Deze bruiloft vond plaats in het Noorden van Mexico dus reisden we afgelopen week ook af naar daar.

Het Noorden van Mexico

Meer dan 10 jaar geleden sloot Sigrid een hechte vriendschap met Gabriël, een Mexicaanse folklore danser destijds, nu een gediplomeerde ingenieur die op het punt staat te trouwen met de liefde van zijn leven, Vanessa. Vanessa leerden we in 2018 ook goed kennen tijdens onze eerste reis naar Mexico. Gabriël en Vanessa zijn veruit de liefste en meest gastvrije mensen die we kennen. Ze nodigden ons uit voor hun bruiloft en Sigrid werd zelfs gevraagd als bruidsmeisje en Bryan als eregast. Een gelegenheid die we voor geen geld ter wereld zouden willen missen. Voor de bruiloft moesten we naar het Noorden van Mexico. Meer bepaald naar Saltillo vlakbij de gigantische stad Monterrey.

Naar de vrienden in

Saltilo

Saltillo zelf is reeds een grote stad (in vergelijking met steden in België) maar Monterrey, waar de dichtstbijzijnde luchthaven om naar Saltillo te reizen gelegen is, is gigantisch. Monterrey telt 3,6 miljoen inwoners en is de op twee na grootste agglomeratie van Mexico. Gelukkig moesten we niet in Monterrey blijven – wij houden niet zo van grote steden – maar kwamen onze vrienden ons aan de luchthaven halen om door te reizen naar hun stad Saltillo.

Saltillo is prachtig. Een echte Mexicaanse stad temidden de bergen zonder massatoerisme of gecreëerde souvenirshops, maar met extra veel charme. De mensen zijn er warm en hartelijk, net zoals onze vrienden Vanessa en Gabriël. We mochten in hun huis logeren tijdens ons verblijf en zij verbleven bij hun ouders. Ze deden zelfs boodschappen voor ons voor de komende dagen en zorgden ervoor dat we niets tekort kwamen.

Samen met onze vrienden deden we een paar uitstapjes in hun stad. We gingen naar één van de bekendste en grootste musea genaamd Museo del Desierto. Hier kan je echte, indrukwekkende en volledige skeletten van dinosaurussen aanschouwen en kom je meer te weten over het leven en de vondsten van het Mexicaanse woestijngebied. Daar zijn schatten gevonden en nog steeds te vinden. Daarnaast hebben we ook het mooiste uitzicht over de stad bezocht bij de Mirador en zagen we Saltillo by night.

Mexicaanse trouw

Maar de reden om naar Saltillo te reizen, afgezien van het fijne weerzien met onze vrienden, was natuurlijk de fameuze trouw. Deel zijn van een Mexicaanse trouw is natuurlijk niet iets dat je dagelijks of meer dan een keer in je leven meemaakt. Dit is uniek en daarom wilden we er ook op-en-top van genieten. En dat hebben we, van begin tot einde! We hebben gelachen en gehuild, gedanst, gedronken, nieuwe hechte vriendschappen gesloten en mooie tradities gezien. Getuige zijn van zoveel liefde en deze belangrijke dag voor onze vrienden samen delen is een ervaring om nooit meer te vergeten. Voor het bruidspaar zonder twijfel de mooiste dag van hun leven, maar op zijn zachtst gezegd voor ons wederom een van de mooiste dagen uit ons leven.

Trouwen in Mexico

Typisch Mexicaanse bruiloft

Wil je graag meer weten over de typisch Mexicaanse bruiloft? Of ben je benieuwd naar de verschillen en gelijkenissen tussen België en Mexico wat betreft trouwen? Of ben je gewoon benieuwd naar alle avonturen die we hebben ‘meegemaakt’ tijdens de trouw? We schrijven over deze bijzondere gebeurtenis een apart artikel net omdat het zo speciaal is. Dit komt snel online! Daarnaast kan je volgende week onze verdere reis lezen. We gaan onder meer terug naar de plek die ons hart veroverde: Sayulita.