Travel Reasons logo

Mexico

Wat te doen in Guanajuato?

Wat te doen in

Guanajuato?

Na de vorige twee berichten over wat te doen in Cancun en wat te doen in Playa del Carmen is het nu de beurt aan Guanajuato. In deze kleurrijke stad in Mexico is heel wat te beleven. Het is dan ook onze favoriete plek in Mexico en misschien wel in heel de wereld! Lees hier wat je er zoal kan doen. Veel plezier met de lijst ‘Wat te doen in Guanajuato’!

wat te doen in Guanajuato?

1 Gewoon rondwandelen

Rondwandelen in deze kleurrijke stad is gewoon een activiteit op zich. En doordat deze straatjes redelijk smal zijn is het nog eens romantisch ook. Er is zelfs een heel bekende plek die ‘Callejon del Beso’ (ofwel het ‘kus-straatje’) noemt. Hier stoppen vaak koppels om elkaar een kus te geven zoals de legende het vertelt, maar hierover lees je straks meer. In Guanajuato lijkt het zelfs bij momenten dat je gewoon in een filmdecor aan het wandelen bent. Mexico op zijn best, als je het aan ons vraagt. Enige nadeel is wel dat Guanajuato nogal heuvelachtig is, en dat kan nogal zwaar voor de benen zijn.

2 Kerken en kathedralen

Guanajuato heeft als katholieke stad wel een aantal kerken en kathedralen in zijn bezit. En deze zijn echt zo groot en prachtig versierd dat ze een grote indruk op je zullen nalaten. En dan hebben we het niet alleen over de buitenkant, maar vooral over de binnenkant van de kerken. Vooral de geel gekleurde bekende basiliek, Basílica de Nuestra Señora de Guanajuato, is echt prachtig. Je wordt er echt even stil van als je binnen komt. Let wel op met fotograferen in de kerken, want Mexicanen vinden dit niet zo leuk. Geloof is hier namelijk heel veel waard. Eveneens is het fotograferen van kinderen niet echt toegestaan in Mexico.

3 Mummies

Ja, er is een echt mummie museum in Guanajuato, en het is iets dat ze bij de toeristische dienst van deze stad ook echt aanbevelen. Maar ons zal je er niet snel meer zien! Toegegeven, je krijgt waar voor je geld want je ziet echte mummies… een heleboel zelfs. Alleen hebben wij na het bezoeken van de mummies zoveel ongelukkige dingen meegemaakt dat wij al de foto’s die we daar genomen hebben, verwijderd hebben. Het kan toeval geweest zijn, maar het gaf ons toch een naar gevoel. Niet bijgelovig? Dan willen we je toch meegeven dat dit echt niet voor gevoelige mensen is. Er liggen immers ook gemummificeerde kinderen en zelfs baby’s in dit museum. Betreden op eigen risico dus!

Kerk Guanajuato
Wat te doen in Guanajuato?

4 Monumento al Pipila (prachtig uitzicht)

Wil je een prachtig uitzicht over deze mooie stad dan moet je gewoon naar het Monumento al Pipila. Dit standbeeld, dat vanuit de hele stad te zien is, staat op de perfecte plek voor een adembenemend uitzicht. Rond dit monument staan er ook enkele kraampjes waar je iets kan eten of drinken, wat het wel een leuke plek maakt én de moeite waard maakt om naar boven te klimmen. Een echte aanrader zijn de maïskolven die op de bbq liggen. Deze plek kan je gemakkelijk bereiken met de liftjes van ‘Funicular Panoramico’, deze zijn snel maar ook wel een beetje eng voor mensen met hoogtevrees. Het is ook best leuk om daarna te voet naar beneden te komen. Want dit is niet zo zwaar en je komt wel een paar leuke straatjes met hier en daar graffiti-muurschilderingen tegen.

5 Callejon del Beso

Callejon del Beso is misschien wel het meest romantische straatje van heel Guanajuato. Als je in dit straatje zou kussen met je geliefde, heb je de komende 15 jaar alleen maar geluk samen. In werkelijkheid staat hier een rij met mensen die aanschuiven voor een foto onder het balkon waar je elkaar moet kussen. 10 minuten aanschuiven… Maar als koppel moet je dat voor 15 jaar geluk toch over hebben?

6 Jardin de la Union

Jardin de la Union is een park middenin de stad. Echt groot is dit park niet, maar wel erg gezellig. Wijzelf waren er tijdens het bloemenfestival waardoor het er wel heel druk was, maar anders is het er heel mooi en rustig vertoeven. Aan dit park, dat eigenlijk meer een plein met wat bomen is, heb je ook goede restaurants waar je naar onze termen zeer goedkoop maar lekker kan eten. Als je van churros houdt, dan kan je daar voor 5 peso de beste eten die je ooit gegeten hebt. Kies dan zeker voor de churros met nutella-vulling. Heer-lijk!

Markt Mexico met vlag
Fontein in Guanajuato!

7 Shoppen

In Guanajuato kan je heel goed shoppen. Misschien niet meteen in de grote internationale winkelketens die je gewend bent, maar vooral de kleine traditionele winkeltjes en souvenirshops. En als je het ons vraagt is dit zoveel leuker dan in de ketens shoppen! In het centrum van de stad vind je ook een grote hal, Mercado Hidalgo, met allemaal kraampjes waar je lekker traditioneel kan eten en de leukste échte Mexicaanse souvenirs kan kopen voor een kleine prijs. De sfeer in deze hal is fantastisch. Er valt altijd iets te beleven.

Jij ook naar Guanajuato?

Hopelijk had jij iets aan deze lijst ‘Wat te doen in Guanajuato’. Volgens ons moet je dus niet twijfelen en gewoon boeken, inpakken en vertrekken. Guanajuato is prachtig! Je zal het je niet beklagen want alleen al rondwandelen en foto’s nemen in deze straatjes kan al een paar dagen van je tijd in beslag nemen. Ga er dus minimum voor 3 dagen naartoe.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles