Travel Reasons logo

Budget

Geld verdienen tijdens het reizen – Onze 11 tips

Geld verdienen

Tijdens het reizen

Geld verdienen tijdens het reizen is makkelijker gezegd dan gedaan en in veel gevallen gewoon onbegonnen werk. Op veel plekken kan je iets bijverdienen, maar er echt genoeg mee verdienen om er van te leven is meestal niet het geval. Dit is helaas maar voor een heel klein deel van de mensen die het probeert weggelegd. Toch willen we jullie niet te veel ontmoedigen want je kan natuurlijk bij dat kleine deel horen. Hieronder leggen we enkele goede en minder goede methodes uit om geld te verdienen tijdens het reizen.

1 Bloggen

Beginnen doen we met hetgeen waar wij het meeste vanaf weten, bloggen. Het is waar dat er bloggers zijn die hier van kunnen leven, maar dit is wereldwijd wel een heel kleine groep, ook al lijkt dit niet zo door alle bekende influencers de dag van vandaag. Wil je geld verdienen met bloggen, dan moet je er vooral heel veel tijd insteken en heb je ook heel veel geduld nodig. Want een blog hebben is niet alleen artikeltjes maken, het is vooral veel werken waar je -zeker in het begin- weinig van terug krijgt. Wij vinden dit vooral leuk en daarom blijven we dit ook doen. Want buiten soms wat goedkoper reizen of leuke samenwerkingen, levert dit ons niet echt veel geld op. Zie het dus vooral als een hobby die kan uitgroeien tot iets mooi, maar niet als inkomen vanaf het eerste begin, want dan zal je teleurgesteld worden.

2 Seizoensarbeid

Je kan ook effectief gaan werken in de landen waar je verblijft. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld op een camping in Frankrijk of Italië gaan werken. Een leuke website hiervoor is campinggids. In de winter kan je bij skiresorts gaan werken in de skigebieden. Of je kan natuurlijk ook verder weg gaan werken, zoals op boerderijen in bijvoorbeeld Australië. Een leuke website die verder op dit onderwerp in gaat vind je hier.

3 Webshop starten

Een webshop starten is volgens ons één van de enige dingen waarbij geld verdienen tijdens het reizen echt mogelijk is. Alleen heb je ook hier wel wat geduld voor nodig tot wanneer deze inkomstenbron groot genoeg is om van te leven. Vroeger had je bij een webshop een stock van je goederen nodig, maar tegenwoordig heb je dropshipping. Wat er eigenlijk op neerkomt dat je samenwerkt met bedrijven waar jij je bestelling aan doorgeeft, waarop zij de bestelling naar jouw klanten opsturen. Je marches zij kleiner, maar het risico en het werk ook. Je kan samenwerken met bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, maar je kan ook je stoute schoenen aantrekken en gaan onderhandelen met grote merken natuurlijk. Meer informatie over dit onderwerp kan je hier vinden.

geld op vakantie

4 Je kwaliteiten aanbieden

Heb je geen zin in het onderhouden van een webshop of in al het papierwerk dat daar  bij komt kijken? Dan kan je ook je kwaliteiten online verkopen. Ben je bijvoorbeeld een expert in social media? Dan kan je de social media-kanalen van bedrijven onderhouden tegen een vergoeding. Of ben je een expert in photoshop? Dan kan je als externe kracht voor sommige bedrijven heel waardevol zijn om bijvoorbeeld de vormgeving te doen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk gewoon goed na wat je kwaliteitenzijn en wat iemand anders daarmee kan zijn. Probeer jezelf te verkopen.

5 Reisfotografie

Reisfotografie is ook een goede manier om geld te verdienen tijdens het reizen. Als je natuurlijk de juiste apparatuur hebt, want je foto’s moeten natuurlijk wel het juiste aantal pixels hebben. En deze apparatuur is meestal al een hele investering op zich! Natuurlijk is de apparatuur ook niet alles, je kwaliteiten als fotograaf zijn misschien nog het belangrijkste. Want de concurrentie is nu eenmaal groot. Maar heb je talent en goed materiaal, dan is dit zeker een goede manier om geld te verdienen. Je kan  je foto’s verkopen op websites zoals Shutterstock.

6 Op een vliegtuig of boot werken

Je kan natuurlijk ook altijd gaan werken als steward(des) of piloot op een vliegtuig of als hulp op een cruiseschip. Maar dan ben je wel meer onderweg dan dat je echt op locatie bent. Het is zelfs geen publiek geheim dat je als hulp op een cruiseschip niet vaak aan wal komt. Dit is volgens ons dus niet echt de beste optie, maar het kan wel.

7 Reisjournalist

Als reisjournalist spreekt het natuurlijk vanzelf dat je reizen en werken combineert. Dit worden is natuurlijk niet zo gemakkelijk. Om te beginnen helpt een juiste opleiding je natuurlijk een heel eind verder. Maar ook dat is geen garantie. Een blog kan je daarbij wel helpen, want dit is natuurlijk een heel mooi voorbeeld van wat jij kan. Geen vaste job in deze sector? Dan kan je het ook proberen als freelance schrijver voor bijvoorbeeld online magazines.  Contacten leggen in deze wereld is zeer belangrijk!

geld verdienen reizen
toscane vakantie

8 Reisgids worden

Ben je al wat langer op een locatie en begin je de plek echt goed te kennen, dan kan je ook aan de slag als gids. Je kan bij de lokale toeristische diensten gaan horen of zij werk voor jou hebben, of je kan dit tegenwoordig zelf al aanbieden op Airbnb. Wanneer je hier echt goed in bent, kan dit jou op een korte tijd wel wat opleveren. Nog een stap verder is dat je de omgeving zo goed kent dat je groepsreizen mee gaat begeleiden. Ook dit heeft een  mooie verloning en vaak hou je er nog een paar leuke vrienden aan over. Djoser zoekt zelfs regelmatig mensen om dit te doen.

9 Taalvaardigheden gebruiken

Je taalvaardigheden gebruiken om geld te verdienen tijdens het reizen is misschien niet de manier die jou het meeste zal opleveren, maar het is wel een manier. Je kan als tolk werken bij bedrijven dat dit nodig hebben of je kan Engelse les geven op een school of privé bij mensen thuis. Maar je kan ook teksten vertalen op websites zoals Fairlingo. Je Engels moet hiervoor wel van een academisch niveau zijn en de vergoedingen liggen vaak niet zo hoog in vergelijking met de tijd die je er in steekt.

10 Barman

Als goede barman geraak je overal wel aan het werk, en al zeker als je er een opleiding voor gehad hebt. Je verloning is misschien niet altijd even hoog, maar de kans is wel groot dat je er een mooie fooi aan over houdt. Er bestaan zelfs opleidingen die je in het buitenland kan volgen, dan ben je toch al aan het reizen tijdens je opleiding. Geen zin in cocktails maken, dan kan je misschien wel eens gaan zoeken in een hostel, waar ze vaak ook hulp zoeken. Voordeel daar is dat je er meestal nog een onderdak (gratis) bij hebt.

11 Housesitting of au-pair

Housesitting is misschien niet altijd betaald maar het kan je wel een gratis dak boven je hoofd bezorgen tijdens het reizen. Het principe is heel eenvoudig. Je past op het huis, en soms op de dieren, van mensen die zelf op vakantie zijn in ruil voor gratis onderdak. Een leuke website om in contact te komen met mensen die een housesitter zoeken, is trustedhoussitters.com. Je betaalt eenmalig een inschrijvingsbedrag en daarna is alles gratis. Wij reisden op deze manier heel goedkoop doorheen Amerika. Wil je onderdak en er wat meer mee verdienen, dan kan je als au-pair op kinderen letten, wanneer de ouders het te druk hebben met werken. Als je van kinderen houdt, is dit misschien wel de ideale manier en tip in de lijst geld verdienen tijdens het reizen. Let wel op dat je als au-pair meestal niet veel vrije tijd hebt.

Geld verdienen tijdens het reizen, hoe doe jij dat?

Is geld verdienen tijdens het reizen moeilijk? Misschien wel, maar niet helemaal onmogelijk zoals je hierboven ziet. Je moet er echter eerst wel wat in investeren, en dan hebben we het niet alleen over geld maar vooral ook over tijd en geduld. Verdien jij al geld tijdens het reizen? Laat ons dan zeker hieronder in de comments weten hoe jij dat dan doet. Zo kunnen we elkaar inspireren en allemaal aan een workation beginnen.

Ben je op zoek naar meer reistips? Kijk dan zeker eens bij onze reistips of volg onze blog waar we ook regelmatig enkele gouden tips weg geven. Dit was geld verdienen tijdens het reizen, tot volgende week!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles