Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Marokko

Gratis Reisgids

Marokko

april tot mei
september tot november

Arabisch

Marokkaanse dirham (MAD)

Gemiddeld

Marokko is een land dat al lang op onze bucketlist stond. Vooral Marrakech sprak ons aan omwille van de prachtige architectuur. Natuurlijk is Marokko meer dan alleen Marrakech. Zo heb je er ook nog prachtige steden als Casablanca, Tanger en Fez. Maar ook een enorme woestijnvlakte waar je mooie tochten kan maken met bijvoorbeeld een kameel. Marokko staat voor ons vooral om zijn lekkere muntthee en bijhorende zoete gebakjes bekend. Ook de overheerlijke tajine’s kunnen ons zeker bekoren. Een land waar zo veel te ontdekken valt.

Vervoer in

Marokko

Taxi

De gemakkelijkste manier om jezelf te verplaatsen in Marokko is ongetwijfeld met de Taxi. Vooral in de steden is dit de meest aangename manier van reizen. Zeker omdat de stadsbussen vaak van slechte kwaliteit zijn. Spreek wel altijd op voorhand al een vaste prijs af, dit voorkomt ruzie of discussie over tellers. Afdingen is hier een nationale sport dus doe dit zeker ook bij de taxi’s. 

Bus

De bus is één van de belangrijkste vervoersmiddelen in Marokko. Je hebt dan ook enkele uitstekende busmaatschappijen zoals Supratours en CTM. Die vooral de lange afstandsritten verzorgen. In de steden zelf kan je gebruik maken van de stadsbussen of de bus die het hotel waar je verblijft aanbied. De stadsbussen zijn vaak wel van een mindere kwaliteit en rechtstaan door de drukte is vaak de realiteit. 

Vliegtuig

Hoewel reizen met het vliegtuig niet heel populair is in Marokko is dit wel de ideale manier om je snel en gemakkelijk van de ene naar de andere stad te begeven. De vliegtuigmaatschappij die de meeste binnenlandse vluchten vliegt is Royal Air Maroc. Het is zelfs zo dat jongeren onder de 25 jaar korting krijgen bij elke geboekte vlucht. 

Auto huren

Je kan ook zelf een auto gaan huren. Dit hoeft zelfs niet zo heel duur te zijn. Zo kan je al wagens vinden vanaf 30 euro per dag. Je kan online ook goedkopere auto’s vinden maar vaak is de verzekering dan niet in orde. Controleer dit bij het boeken dus goed. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in steden soms hectisch en druk kan zijn. 

Handige tips

Marokko

Magische marrakech

Papieren voor Marokko

MMagische marrakech straat

Wat te doen in Marrakech?

reistips marrakech

6 Reistips voor Marrakech

Handige weetjes

Marokko

Voeding

Met een dagbudget van ongeveer 25 euro per persoon zou je in Marokko moeten toekomen als het op eten en drank aankomt. En dan moet je niet te veel op je budget letten. Verblijf je alleen in toeristische steden als Marrakech, dan gaat dit budget misschien wel een beetje hoger zijn. Breng je een vakantie in een all-in hotel door, dan heb je deze kost natuurlijk niet. De Marokkaanse keuken is vooral gekend voor zijn tajine’s en heerlijk gekruide gerechten. Al zijn wij vooral fan van de zoete gebakjes en de beste muntthee ter wereld.

Papieren voor Marokko

Als je als Europeaan naar Marokko reist heb je geen visum of andere documenten nodig. Het enige wat je nodig zal hebben is een internationaal paspoort. Zoals je weet ligt dit land niet in Europa dus je gewone identiteitskaart is hier niet geldig! Al is dit ooit anders geweest. De regel van een internationaal paspoort is dan ook pas in 2015 ingevoerd. Bestel je paspoort optijd aan. 

Accommodatie voor Marokko

De meest voor de hand liggende accommodatie in Marokko is een hotel of riad. De prijzen voor deze hotels zijn in steden als Marrakech echter niet goedkoop door het massatoerisme. Zo betaal je gemiddeld 140 euro per nacht voor een kamer. Al heb je natuurlijk ook kamers van 50 euro per nacht of net kamers die een stuk duurder zijn. Voor de andere steden in Marokko ligt de prijs gemiddeld rond de 75 euro voor een kamer. Maar ook hier ga je zeker goedkopere opties vinden. Via Airbnb vind je al prijzen vanaf 30 euro voor een kamer.

Internet

Hoewel de meeste hotels en hostels over een uitstekend wifi-netwerk beschikken is het soms toch handig om ook 4G te hebben. Al ben je alleen in de grote steden echt iets met dat 4G-internet. Het bereik buiten de steden is onvoldoende ontwikkeld. Een simkaart met 4G kan je gemakkelijk aankopen bij één van de betrouwbare providers (Maroc Telecom, Orange en Inwi). Je betaalt dan gemiddeld 100 Dirham (1 euro) per 1GB. Wat volgens ons een zeer correcte prijs is. Koop deze kaart wel in erkende winkels en liefst niet op de luchthaven omdat de prijs daar aanzienlijk hoger ligt.

Betalen

In Marokko betaal je met de Marokkaanse Dirham. Je kan deze Dirham afhalen in één van de banken of aan de receptie van je hotel. Maar dit is zeker niet in elk hotel van toepassing. Je zal cash geld nodig hebben omdat er meer winkels en restaurants zijn waar je niet elektronisch kan betalen dan wel! Je kan namelijk alleen in je hotel, winkelcentra en duurdere restaurants met de creditkaart betalen. Hou bij het afrekenen op restaurant ook rekening met de gebruikelijke 10 procent fooi.

Souvenirs

Als je door de souks van Marokko trekt zal je merken dat het moeilijk wordt om geen souvenirs mee te nemen. Verwacht je hier aan een stevige portie onderhandelen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Vaak is de helft van het eerst gegeven bedrag de juiste prijs. Wij kwamen naar huis met een heel aantal fijne souvenirs.

Onze Verhalen

Marokko

Hotel Boeken

Marokko

Booking.com

Instagram

Sigridofthesun

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles