Travel reasons

Ons materiaal

Ons Materiaal

Travel Reasons

Als wij op reis gaan, nemen wij buiten onze gewone bagage natuurlijk heel wat professioneel materiaal mee. Want een blog en een Instagram-account onderhouden zorgt er voor dat wij heel wat benodigdheden mee moeten nemen. Want een “goede blog” komt enkel tot stand met goed materiaal. Hieronder bespreken we al ons materiaal dat wij gebruiken voor onze blog. Al dit materiaal is volledig zelf aangekocht zonder sponsoring, deze blog bevat op enkel affiliate marketing dus geen reclame. 

Ons materiaal

Camera’s

Nikon D850

Onze laatste aankoop en momenteel ook beste aankoop is deze D850 body van Nikon. Deze camera is sinds kort dus ook onze favoriete en meest gebruikte camera. En dat mag ook wel, want deze professionele camera was een serieuze investering voor ons. Deze camera vereist wel enkele kennis. Dus zonder voorkennis zouden wij aanraden om eerst een goedkoper instapmodel te kopen. Meer informatie over deze body kan je hier vinden.

Nikon D3200

Met dit instapmodel van Nikon hebben wij jaren met plezier gewerkt totdat wij het gevoel hadden dat we een beetje beperkt werden in onze mogelijkheden met deze camera. En dat komt vooral omdat je weinig aan de instellingen kan veranderen. Deze camera is wel perfect om vertrouwd te geraken met Nikon. Wijzelf gebruiken deze camera nu enkel nog op momenten wanneer het niet veilig genoeg is om zijn dure opvolger boven te halen. Meer over deze body kan je hier vinden.

nikon D850 travel reasons
Travel reasons

CANON EOS M50 MARK II

Omdat video’s de dag van vandaag belangrijker worden, hebben wij ook geïnvesteerd in een camera die ons daar bij kan helpen. En hoewel we zeer grote fan zijn van Nikon, kwamen we toch uit bij de Canon EOS M50 II camera uit. Deze camera is niet alleen een lichtgewicht maar zorgt ook voor een uittekende beeldkwaliteit. Het nadeel aan deze camera is wel dat we nog geen geschikte lenzen in ons bezit hebben. Een extra uitbreiding van ons materiaal dient zicht dus aan. 

CANON EOS M50 MARK II

Ons materiaal

Extra's

DJI Mavic Air

Door de beperkingen van de Drone breeze besloten wij na veel oefenen een nieuwe investering te doen door een DJI mcvic air te kopen. Deze drone heeft naast een uitstekende kwaliteit van camera ook nog eens een bereik van meer dan 2 km. Dat je deze drone dan ook nog eens kan opklappen en gemakkelijk kan meenemen op reis is alleen maar een extra voordeel. Deze drone is wel een pak duurder als het instapmodel dat wij eerder kochten.

GoPro Hero Session

Hoewel je met een GoPro normaal filmpjes opneemt, gebruiken wij deze vooral voor onderwaterfotografie. Gewoonweg omdat onze focus net iets meer op fotografie ligt. Daarom dat wij ook deze goedkope versie van GoPro hebben gekozen. Want voor het filmen mist deze GoPro toch een goed ingebouwde stabilisator voor het beeld. Meer over de GoPro Hero session lees je hier. Een goed alternatief om onder water te filmen is met je smartphone en een waterproof tasje.

DJI mavic

Drone Breeze 4K

Omdat wij voor deze drone nog geen enkele ervaring hadden met een drone, is dit instapmodel voor ons perfect om alles te leren. Wij waren dan ook heel blij dat we deze aan ons materiaal mochten toevoegen. Maar helaas hebben wij er nog geen reis mee kunnen maken omdat we om te beginnen eerst wat hebben moeten oefenen en omdat een drone niet in elk land toegelaten is. Op onze volgende reis gaat hij dus wel mee voor ongetwijfeld mooie beelden. Meer over deze drone kan je hier vinden.

DJI Ronin SC 2 (RSC 2)

De dag van vandaag is videografie zeer belangrijk. Het investeren in een goede stabilisator voor een stabiel beeld was dan ook nodig. Na een grondig marktonderzoek kwamen van dan uit bij De RONIN SC2 van DJI die we in januari 2022 kochten. Deze stabilisator is zeer kwalitatief en toch nog betaalbaar wat de keuze gemakkelijk maakte. Let wel op! Enige oefening is wel vereist. 

-breeze-1
stabilisator

Sigridofthesun

Instagram