Travel Reasons logo

Travel reasons

Ons materiaal

Ons Materiaal

Travel Reasons

Met welk materiaal gaan wij te werk voor zowel foto- als videografie op reis? Een vraag die we regelmatig krijgen. Daarom hier een inkijkje in ons huidige materiaal. We zijn ervan overtuigd dat kwaliteitsvol materiaal het verschil maakt tussen average en stunning. Een goede investering is soms onvermijdelijk. We updaten ons materiaal ook regelmatig. Good to know: alles is volledig met eigen financiering aangekocht zonder sponsoring. Zo werken wij merk-onafhankelijk en kiezen we altijd voor de beste optie.

Ons materiaal

Camera’s

Nikon D850

Onze laatste aankoop en momenteel ook beste aankoop is deze D850 body van Nikon. Deze camera is sinds kort dus ook onze favoriete en meest gebruikte camera. En dat mag ook wel, want deze professionele camera was een serieuze investering. Deze camera vereist wel enkele kennis. Dus zonder voorkennis zouden wij aanraden om eerst een goedkoper instapmodel te kopen. Meer informatie over deze body kan je hier vinden.

Nikon D3200

Met dit instapmodel van Nikon hebben wij jaren met plezier gewerkt totdat wij het gevoel hadden dat we een beetje beperkt werden in onze mogelijkheden. En dat komt vooral omdat je weinig aan de instellingen kan veranderen. Deze camera is wel perfect om vertrouwd te geraken met Nikon. Wijzelf gebruiken deze camera nu enkel nog op momenten wanneer het niet veilig genoeg is om zijn dure opvolger boven te halen. Meer over deze body kan je hier vinden.

nikon D850 travel reasons
Travel reasons

CANON EOS M50 MARK II

Omdat video’s de dag van vandaag belangrijker worden, hebben wij ook geïnvesteerd in een camera die ons daar bij kan helpen. En hoewel we zeer grote fan zijn van Nikon, kwamen we toch uit bij de Canon EOS M50 II camera. Deze camera is niet alleen een lichtgewicht maar zorgt ook voor een uitstekende beeldkwaliteit. Om video’s te bewerken gebruiken wij trouwens Adobe After Effects en enkele kwaliteitsvolle mobile apps.

CANON EOS M50 MARK II

Ons materiaal

Extra's

DJI Mavic Air

Door de beperkingen van de Drone Breeze besloten wij na veel oefenen een nieuwe investering te doen door een DJI Mavic Air te kopen. Deze drone heeft naast een uitstekende kwaliteit van camera ook nog eens een bereik van meer dan 2 km. Dat je deze drone dan ook nog eens kan inklappen en gemakkelijk kan meenemen op reis is alleen maar een extra voordeel. Deze drone is wel een stuk duurder als het instapmodel dat wij eerder kochten.

GoPro Hero Session

Hoewel je met een GoPro normaal filmpjes opneemt, gebruiken wij deze vooral voor onderwaterfotografie. Gewoonweg omdat onze focus net iets meer op fotografie ligt. Daarom dat wij ook deze goedkope versie van GoPro hebben gekozen. Want voor het filmen mist deze GoPro toch een goed ingebouwde stabilisator voor het beeld. 

DJI mavic

Drone Breeze 4K

Omdat wij voor deze drone nog geen enkele ervaring hadden met dronevliegen, is dit instapmodel voor ons perfect om alles te leren. Wij waren dan ook heel blij dat we deze aan ons materiaal mochten toevoegen. Meer over deze drone kan je hier vinden.

DJI Ronin SC 2 (RSC 2)

De dag van vandaag is videografie zeer belangrijk. Het investeren in een goede stabilisator voor een stabiel beeld was dan ook nodig. Na een grondig marktonderzoek kwamen we uit bij de RONIN SC2 van DJI die we in januari 2022 kochten. Deze stabilisator is zeer kwalitatief en toch nog betaalbaar wat de keuze gemakkelijk maakte. Enige oefening is wel vereist. 

-breeze-1
stabilisator

Sigridofthesun

Instagram

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles