Travel Reasons logo

Mexico

Wat te doen in Puerto Vallarta?

Wat te doen in

Puerto Vallarta

Deze week een nieuwe lijst over Mexico. Na Cancun, Playa del Carmen en Guanajuato is het nu de beurt aan Puerto Vallarta. Een mooie levendige stad aan de kust. Wij verbleven er een week in maart en we zouden er zo terug naartoe gaan als we konden. Nu laten we jullie zien wat je allemaal kan doen in Puerto Vallarta. Veel plezier met de lijst ‘Wat te doen in Puerto Vallarta’.

wat te doen in Puerto Vallarta
Straatbeeld Puerto

IN DE STAD ZELF

Puerto Vallarta

1 Aan het strand liggen

Puerto Vallarta ligt aan de kust, dus bijgevolg kan je hier aan het strand gaan liggen. En dat is volgens ons een echte aanrader. Je kan zoals de Mexicanen zelf op het drukke Playa Los Muertos gaan liggen. Of je kan op het rustige deel Playa Camarones gaan liggen. Wij deden beiden en wij zijn net iets meer fan van Los Muertos omdat je hier de echte Mexicaanse vibes hebt en bij Camarones eigenlijk gewoon een strand zonder veel sfeer (wel een mooi strand).

2 Malecon

Malecon is de boulevard aan het water waar je gezellig kan wandelen en leuke winkels en bars tegenkomt. Je kan dit vergelijken met een dijk aan onze kust maar dan 10 keer groter, mooier en drukker. Op Malecon vind je ook tal van leuke restaurants om lekker te drinken en te eten. Al is het leukste aan deze lange boulevard misschien wel de talrijke straatartiesten en discotheken.

3 Zona romantica

Een zone waar je gezellig kan rondwandelen. Maar je kan er ook lekker eten en drinken. Helaas is deze zone niet zo groot en je bent er dus redelijk snel door. Maar toch is dit meer dan de moeite om te bezoeken, zeker naar de avond toe. Want dan is er heel veel avondanimatie en staan er leuke kraampjes met Mexicaans streetfood.

Zonsondergang Puerto Vllarta

4 Vallarta Botanical Gardens

De tuinen van Vallarta Botanical Gardens is een prachtige uitstap. Met veel inheemse plantensoorten en soorten die je nergens anders ziet doordat ze bijna zijn uitgestorven is dit dus een hele ervaring. Al vind je er veel meer dan planten alleen. Zo kan je er ook bijvoorbeeld een workshop krijgen om medicijnen te maken. Wij hebben dit door tijdsgebrek spijtig genoeg niet kunnen doen, maar het staat zeker op onze lijst voor de volgende keer!

5 Nachteleven

Puerto Vallarta kent een heel fijn en druk nachtleven en volgens ons ook beter dan dat van het gekende Cancun. Vooral omdat je hier meer op de Mexicaanse manier kan uitgaan en in Cancun is het vooral de luidruchtige Amerikaanse stijl en ook wat over-the-top. De leukste dancings en bars vind je op de Malecon. Met Mandala Club als onze absolute favoriet. Al kan je in Xtine, La Santa en zelfs bij  Senor Frog’s ook stevig uitgaan. Laat die dansbeentjes maar is goed gaan in Puerto Vallarta! Als je vroeg genoeg gaat, geraak je zelfs gratis binnen!

6 Actie in en uit het water

In deze leuke Mexicaanse stad kan je natuurlijk ook tal van leuke wateractiviteiten doen. Zoals jetskiën, snorkelen of zelfs paddelen. Deze worden allemaal op het strand zelf aangeboden. Het is de kunst overal eens te gaan horen en dan goed te onderhandelen over de prijs. Want dat hoort er hier natuurlijk allemaal bij. Maar naast de watersporten zijn er ook een paar sportieve activiteiten aan land of zelfs in de lucht. Zoals bijvoorbeeld quad rijden, een zipline doen of mountainbiken, allemaal dingen die zeker meer dan de moeite waard zijn. De aanbieders van deze activiteiten vind je op de Malecon. Ook hier geldt hetzelfde als op het strand: uitzoeken en onderhandelen.

Bar in Sayulita

UITSTAPJES VANUIT

Puerto Vallarta

7 Sayulita

Een daguitstap naar het charmante Sayulita is gewoon een must! Want wat is dit een mooie en authentieke plek! Eigenlijk is een dag zelfs te kort maar soms is het niet anders mogelijk. In Sayulita heb je echt een leuke surfersvibe waar heel veel mensen naar op zoek zijn. Je zal er niet altijd kunnen surfen, omdat de golven niet altijd even hoog zijn, maar de sfeer hangt er wel. Het is er adembenemend mooi, rustig en heel relax. Deze plek is echt fantastisch en we missen ze nog elke dag. Naar Sayulita moet je wel een taxi nemen. Na goed onderhandelen zou je hier maximum 25 euro voor mogen betalen. Je kan ook een bus nemen, maar voor deze afstand raden wij dit toch af. Wat te doen in Puerto Vallarta? Een bezoek naar Sayulita dus!

8 Nuevo Vallarta

Je kan vanuit Puerto Vallarta een daguitstap maken naar Nuevo Vallarta. En als je van grote, lange en rustige stranden houdt is dit zeker een aanrader. Maar anders is dit echt niet de moeite waard. Hoewel dit door de toeristische dienst wordt aangeraden, vonden wij dit een enorme afknapper. Dit omdat er buiten stranden alleen maar hotels te zien zijn en er is geen sfeer. Akkoord, de stranden zijn er wel mooi en rustig, maar die plekjes vind je in Puerto Vallarta zeker ook! Niet onze favoriet maar hij hoort dus wel thuis in deze lijst.

9 Marina Vallarta

Marina Vallarta is, zoals de naam doet vermoeden, de haven van Puerto Vallarta. Hier kan je enkele prachtige jachtenspotten. Vooral van Amerikaanse toeristen maar dat maakt de schepen natuurlijk niet minder mooi. In de haven kan je ook lekker eten en drinken en dan vooral onder de vuurtoren is het zeer gezellig. Marina Vallarta is gemakkelijk te bereiken via een bus vanuit de stad.

Categories

Uistappen

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles