Travel Reasons logo

Mexico

Wat te doen in Cancun?

Wat te doen in

Cancun

Wij zijn ondertussen een tijdje terug uit het prachtige Mexico na een doorreis van bijna twee maanden. Nu krijgen wij vaak de vraag van mensen die zelf naar daar trekken, wat er nu juist te doen is. En dat is precies wat we in dit artikel gaan laten zien. Elke week bespreken we een stad in Mexico die wij bezocht hebben. En deze week beginnen we met Cancun.  Hier is de lijst ‘Wat te doen in Cancun’?

Wat te doen in Cancun? Mexico?

IN DE STAD ZELF

Cancun

1 Aan het strand liggen

Al je in Cancun bent dan moet je gewoon op het strand gelegen hebben. Want met zijn helderblauw gekleurde zee is dit misschien wel de mooiste kuststreek ter wereld. Je kan aan de hotelzone op het strand gaan liggen waar het nogal drukis, en ook duur is om iets te drinken. Of je kan iets rustiger gaan liggen en het strand opgaan ter hoogte van Playa las Perlas (gratis parking) om van daar een kleine wandeling naar rechts te maken. Geloof ons… je komt een paar prachtige plekken tegen waar bijna niemand anders te zien is. Of misschien wil je wel een mix van beide, zowel toeristisch als rustig? Dan is Playa Delfines de moeite waard.

2 shoppen

ncun. En vaak zelfs nog aan betere prijzen dan bij ons. Zo heb je de shoppinghals La Isla, Luxery Avenue, Plaza Las Americas en onze favoriete Puerto Cancun Marina Town Center waar je rustig kan shoppen met een leuk uitzicht. Al zijn de straatjes rond Coco Bongo (Dancing/shows) zeker ook de moeite om te bezoeken en zeker om enkele koopjes te doen. De aandringende verkopers moet je er wel bijnemen.

3 uitgaan in Coco Bongo

Cancun staat er een beetje om bekend…  maar je kan er dus echt goed uitgaan. En meestal ook aan interessante prijzen. Al is dit eerlijk gezegd niet altijd even leuk, en al zeker niet tijdens spring break (Amerikaans studentenfeest). Onze aanrader is Coco Bongo waar een aantal leuke shows zijn en waar in de meeste gevallen de drank inbegrepen is. Controleer dit wel altijd op voorhand. En koop de tickets bij officiële verkooppunten (deze zijn goed aangegeven). Want de straatverkopers verkopen zogezegd de goedkoopste tickets, maar vaak ligt dit ver boven de normale prijs. Een leuk alternatief is een feestje op de piratenboot van Cancun. Ook dit is vrij duur, maar het is wel een unieke ervaring.

Cancun met deck
Cancun met palmbladeren

4 Onderwater-museum MUSA

ter wereld. In dit museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de Maya’s. Een unieke ervaring dus. Wil je tussen de meer dan 450 beelden duiken, dan moet je voor 2 uur wel ongeveer 110 euro per persoon betalen. Wat volgens ons wel nog meevalt. Wij hebben dit helaas niet gedaan omdat dit al volzet was (door de spring break-periode). Maar je kan dit dus beter op voorhand vastleggen via de website van het MUSA.  Hou je niet van duiken? Dan kan je ook een goedkopere tour kiezen met een soort van duikboot. Hier betaal je dan rond de 50 euro per persoon voor.

5 Watersporten

Eigenlijk is Cancun echt het paradijs voor watersporten. Je kan hier echt alles doen in het water. Van waterskiën tot jetskiën. Op dat vlak heeft Cancun heel veel te bieden. Een echte organisatie kunnen we niet aanbevelen omdat het strand gewoon vol staat met verhuurders van deze dingen. Prijzen vergelijken is dus zeker aangewezen alsook afbieden. Vaak kan je de eerste prijs dat ze je zeggen zeker tot de helft afdingen. Overdrijf hier natuurlijk ook niet meer, deze mensen willen ook gewoon hun centen verdienen. Bekijk wat een eerlijke prijs kan zijn.

6 Trek eens uit de hotelzone

In vele lijstjes met wat er te doen is in Cancun, lezen wij dat je downtown Cancun beter kan vermijden omdat het daar onveilig zou zijn. Maar dat is helemaal fout! We zullen je zelfs meer vertellen. Als je niet buiten de hotelzone bent geweest, dan ben je eigenlijk niet in het echte Mexico geweest. Zolang je in Mexico geen drugs gebruikt of banden hebt met de beruchte kartels, is het even veilig als een avondje stappen in Brussel. Buiten de hotelzones vind je gezellige straatjes en huizen waar de tijd precies is blijven stil staan. En je kan er écht Mexicaans eten. Want eerlijk is eerlijk, in de hotelzone ga je enkel Mexicaans eten met een grote westerse invloed (let wel op: echt Mexicaans eten kan pikant zijn).

Straatbeeld Mexico
Gezellig restaurant

UITSTAPJES VANUIT

Cancun

7 Isla Mujeres

Een uitstap naar het dichtbijgelegen eiland Isla Mujeres is ook aan te raden. Dit piepkleine eiland bereik je gemakkelijk met de ferry vanuit Cancun of Playa del Carmen. Op het eiland zelf valt er niet zo heel veel te doen maar je kan er van de rust genieten en het prachtige uitzicht op het strand. Als je hier wil verblijven volstaan enkele nachten. Je hebt het eiland op een dag eigenlijk al helemaal gezien.

8 Xcaret

Wanneer je enkel in Cancun verblijft en niet naar Playa del Carmen trekt is Xcaret een echte aanrader! Dit natuurlijke waterpretpark is meer dan alleen dat. Met ervaringen die je alleen daar kan op doen zoals zwemmen in een ondergrondse grot of met dolfijnen. Om dan nog maar te zwijgen over de vele shows die er de hele dag door aan de gang zijn, met de grote afsluitende show als absoluut hoogtepunt. Dit was zeker een van onze hoogtepunten in Mexico. Met als enige nadeel dat dit wel vrij prijzig is, want je betaalt ongeveer 110 euro per man, en daar zitten dan nog niet alle attracties bij inbegrepen. Xcaret heeft wel enkele kleine broertjes waar je in sommige gevallen minder betaald en toch nog veel krijgt voor je geld. Zo bezochten wij ook Xplor waar je veel gedurfde activiteiten kan doen en nog eens een hele dag van een lekker buffet kan genieten.

9 Playa del Carmen

Wijzelf zijn een week in Playa del Carmen verbleven, maar het is ook perfect te doen als daguitstap vanuit Cancun. Deze badplaats moet je niet bezoeken voor zijn stranden… want die zijn nu eenmaal mooier in Cancun. Maar wel om zijn gezellige winkelstraat met mooie Mexicaanse winkels en bars die voor een leuke sfeer zorgen (vooral naar de avond toe). In Playa del Carmen geraak je gemakkelijk met de bussen van ADO. Deze zijn relatief goedkoop en hebben toch voldoende comfort en zijn een veilig vervoersmiddel doorheen heel Mexico. Een juiste prijs kunnen we niet geven omdat deze vaak van dag tot dag kunnen verschillen.

Kleurrijke huizen
Uitstap vanuit Cancun

10 Tulum

De volgende in de lijst ‘wat te doen in Cancun’ is, in tegenstelling tot de rest, wel wat verder rijden van Cancun. Maar laat dat geen obstakel zijn, want dit is wel een heel leuke daguitstap. Wanneer je ook in Playa del Carmen verblijft, maak je de uitstap wel beter van daar uit. Tulum is een zeer bekende plek door zijn Instagram-waardige bars en stranden. Maar de hoofdreden om naar daar te trekken is toch de archeologische plekken van de Maya’s. Deze zijn net als in Chichen Itza prachtig met als verschil dat je hier ook nog eens een mooi uitzicht over de zee hebt. Waar je bijgevolg dus heel unieke foto’s kan maken. Tulum is vanuit Cancun ook hier het best te bereiken met de ADO bussen.

11 Chichen Itza

Vanuit Cancun kan je een wereldwonder bezoeken en dat is dus  ook een echte aanrader. Chichen Itza en de gehele Mayacultuur is indrukwekkend en horen gewoon bij de geschiedenis van Mexico. Koppel een bezoek aan Chichen Itza aan het stadje Valladolid en aan de cenote Ik Kil waar je kan zwemmen op een onvergetelijke locatie. Deze uitstap wordt door een tal van bedrijven aangeboden in Cancun, maar  je kan deze uitstap ook zelf plannen. Wat het goedkoper maakt, maar je ook meer tijd geeft op elke locatie dan de tours door organisaties aangeboden. Wij planden dit ook zelf en hier kan je lezen hoe wij dat deden.

Categories

Uitstapjes

Hotels

Booking.com
Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles