Travel Reasons logo
Mexico

Wat te doen in Sayulita?

De laatste stad in de lijst met dingen die je kan doen in Mexico, is een bezoek brengen aan Sayulita. De plaats waar wij ons hart verloren zijn. Deze badplaats is zo puur en mooi dat je niet anders kan dan verliefd worden op deze plek. Misschien is er niet zo bijster veel te doen. Maar wat er te doen is, kunnen wij wel dagen lang doen. Word jij, net als ons, ook verliefd op Sayulita? Kom het hier te weten in de lijst ‘Wat te doen in Sayulita’.

1 genieten op het strand

De hoofdactiviteit in Sayulita is aan het strand liggen, want de prachtige uitgestrekte rustige stranden zijn misschien wel de mooiste stranden die wij kennen. Ga in de lokale supermarkt wat drank en versnaperingen halen en geniet met volle teugen van het strandleven. Wij huurden ook nog een parasol van 10 euro voor een volledige dag. En ook dat is een aanrader want de zon kan hier serieus branden!

Wat te doen in Sayulita? Mexico
Mexico in ons hart

2 Sterren kijken in Sayulita

En alsof deze plaats overdag nog niet magisch genoeg is, kan je er nog eens een prachtige sterrenhemel bekijken bij avondval. Op deze plek kan je echt honderden sterren zien. Dus ook hier kan je genieten op het strand met een dekentje en een romantisch moment beleven. Je kan best zelfs wat vroeger gaan… want de zonsondergang is hier zeker de moeite waard om te bekijken!

3 Marietas eilanden

De Marietas-eilanden zijn een groep eilanden die prachtig zijn om te bezoeken. Wij hebben dit helaas niet kunnen doen door een verkeerde planning. Op maandag en dinsdag kan je niet naar de eilanden varen, om zo het eiland proper te houden en te beschermen. Een reden voor ons om terug te keren naar Sayulita dus, al zijn er wel meer redenen.

4 Ezel- of paardentochten

In Sayulita kan je ook tochtjes maken op een ezel of paard. Wij hebben dit vooral gehoord van mensen dat dit zelf gedaan hebben, want wij doen dit zelf eigenlijk nooit. Vooral omdat wij begaan zijn met de dieren. We waren niet helemaal zeker dat deze dieren hier goed behandeld werden. Wil je dit toch doen? Dan kan je paardentochten of edeltochten boeken in het centrum van het dorp. 

5 Daguitstap Puerto Vallarta

Een daguitstap naar Puerto Vallarta is zeker een aanrader, en hoewel je deze stad misschien niet volledig kan zien op één dag is het toch zeker te moeite om bijvoorbeeld eens te gaan shoppen op de Malecom. Of om eens de zona romantica op te zoeken. 

Sayulita letters
Wat te doen in Sayulita? Kleurrijke straten

6 Golfkarretjes huren

Wie in Sayulita komt kan er niet naast kijken: de golfkarretjes. Je kan ze huren om je gemakkelijk te verplaatsen en ook gewoon omdat het een leuke manier is om de kust te verkennen. Zo kan je elke hoek van Sayulita op een korte tijd zien. Let wel op, met deze golfkarretjes mag je niet op de grote openbare weg. Voor de beste prijs van een golfkarretje moet je vergelijken en vooral ook durven onderhandelen.

7 Shoppen in Sayulita

In Sayulita kan je heel goed shoppen. En hoewel er wel enkele leuke boetiekjes zijn om kleren te kopen, is het vooral leuk om bij de lokale kraampjes unieke en authentieke souvenirs te zoeken. Er zijn heel wat handgemaakte souvenirs te vinden. Dit is een heel unieke manier van shoppen die je alleen hier vindt. Afbieden bij deze kraampjes lijkt ons echter respectloos, aangezien de prijzen hier al heel laag liggen. Zeker voor handwerk mag je er zeker van zijn dat je al de beste prijs betaald.

Sayulita sigridofthesun

8 Ontspanning

Als er nog een ding is dat je zeker in Sayulita kan doen, is het wel relaxen. Ontspanning kan hier gevonden worden in de vorm van allerlei (water)sporten. Daarnaast kan je hier ook prima op yoga-retraite of kan je gewoon genieten van een dagje wellness of een heerlijk deugddoende massage. Ook dit hebben we uitgeprobeerd en kunnen we ongetwijfeld aanraden!

9 Surfen

Sayulita is bij uitstek het mooistee surfersdorpje van Mexico. Je zal dan ook heel wat winkels en clubs in dit dorp terugvinden waar je alles kan vinden wat je nodig hebt. Opzoek naar een leuke surfclub? Neem dan zeker hier eens een kijkje. En geniet van de heerlijke surfersvibe

Mexico in ons hart
Sayulita in Mexico

Wat te doen in Sayulita?

Sayulita is ongetwijfeld onze favoriete plek in Mexico en misschien wel de wereld! En deze lijst met “wat te doen in Mexico” mag dan misschien niet zo heel lang zijn. Het is vooral de goede en gezellige vibe in dit dorpje dat ons zo sterk aantrekt. Wij raden dan ook iedereen aan om dit dorp mee op de planning te zetten bij een reis naar Mexico. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Wat te doen in Sayulita?

Volg ons

Meer Mexico

Reis naar Mexico – Puerto Vallarta en Sayulita

Mexicaanse bruiloft – Wat te verwachten?

Reis naar Mexico – Playa del Carmen, Holbox en Saltillo

Reis naar Mexico tijdens covid – Tulum ontdekken

Wat te doen in Sayulita?

Wat te doen in Puerto Vallarta?