Travel Reasons logo

Mexico

Reis naar Mexico – Puerto Vallarta en Sayulita

puerto Vallarta

En Sayulita

Onze laatste week in Mexico zit erop. Iets langer dan een maand hebben we door dit prachtige land mogen reizen. Vorige week waren we nog te vinden in Playa del Carmen en Holbox. En nu maakten we een langere stop in Puerto Vallarta in één van de meest luxueuze plaatsen waar we al verbleven. En we eindigden onze reis terug in Sayulita, het charmante surfersdorp waar we ons hart verloren. Maar wat een prachtige afsluiter moest worden, viel toch een beetje tegen. Je leest hier waarom.

Puerto Vallarta

Na de magische trouw van onze vrienden Vanessa en Gabriel, reisden we door van Monterrey naar Puerto Vallarta. Deze stad aan de kust heeft enorm veel potentieel. Voornamelijk Amerikanen en Canadezen, naast Mexicanen, komen hier hun vakantie doorbrengen. Europeanen nu alsmaar meer dankzij enkele rechtstreekse vluchten. En dat is een goede ommekeer want de stad heeft zoveel te bieden.

In zowat elke straat vind je een shoppingcenter, er zijn overal gezellige restaurants en er is een groot aanbod aan activiteiten en avondanimatie. Je kan hier een leuke, ontspannen vakantie doorbrengen zonder je te vervelen. 

In Puerto Vallarta zelf hebben we vooral genoten van onze mooie accommodatie en de plaatselijke horeca. In het Foodtruck park eet je de beste plaatselijke taco’s en op de bekende Malecon kan je genieten van ambiance en sfeer. Als je wat meer tijd hebt kan je uitstappen maken naar de nabijgelegen stranden of parken en botanische tuin. Allen zeer de moeite!

wat te doen in Puerto Vallarta
Reis naar Mexico

Luxueuze

overnachting

Wij logeerden in Puerto Vallarta in het luxueuze complex Indah by Sayan. Een appartement van Maxwell Residences met 3 luxe slaapkamers, 3 badkamers, een ingerichte keuken en living, terras met zeezicht en een rooftop infinity pool. Op-en-top luxe en comfort. Het is een thuis weg van huis. Elk appartement is naar een andere stijl ingericht maar de luxe en het comfort zijn gelijk. Ook de ligging is ideaal. Pal in de toeristische Zona Romantica maar toch in een rustige buurt. We kunnen eerlijk zeggen dat we nog niet eerder zo’n luxe hebben ervaren in Mexico. Zeker de moeite om te boeken! Want indien je met een groep vrienden of familieleden een kamer boekt, is het eigenlijk heel erg betaalbaar.

Sayulita

We kozen niet zomaar voor een reis naar Puerto Vallarta. Deze stad ligt vlakbij Sayulita en is daarom een perfecte uitvalsbasis. Sayulita leerden we in 2018 kennen en we waren meteen verliefd op dit charmante surfersdorp. Denk aan bohemian winkeltjes, straten met kleurrijke vlaggetjes en gezellige lokale restaurants. De sfeer die hier hangt hebben wij nog nergens ter wereld terug gevonden. Daarom houden we zo van dit kleine dorp.

De terugkeer was dit keer anders gezien het volop regenseizoen is. Het strand en de zee ziet er dan minder aantrekkelijk uit maar de goede sfeer blijft. Ook de straten lopen snel onder water en modder maar dat houdt het dagelijkse leven hier niet tegen.

reis naar Mexico Sayulita
Sayulita letters

Orkanen

Althans, in het gewone regenseizoen toch niet. Wij hadden tijdens ons verblijf minder geluk en kwamen ook temidden een paar orkanen te zitten. Uit voorzorg voor een hevige storm, sloten ze gisteren de elektriciteit af en wanneer ik dit bericht schrijf is er nog steeds geen elektriciteit. En dit na al meer dan twaalf uur. Een complete black-out waarbij je precies geen deel van de wereld meer bent.

Hier zitten we dan. Niet wetende wanneer het net terug aangesloten zal worden en bovendien zonder cash geld, want dat hebben we reeds opgedaan aan eten en drinken. Geen enkele bankautomaat werkt en ook onze GSM’s kunnen niet opladen, noch op WiFi rekenen. Gisteren maakten we ons nog niet te veel zorgen maar vandaag is het pure miserie. Het blijft ook regenen dus echt beterschap zit er voorlopig niet in. Hopelijk kunnen we morgen onze vlucht naar Mexico City nemen om van daaruit richting België terug te keren.

Mexico in ons hart

En toch blijven we van deze plek houden. Ondanks dat we er in 2018 een voedselvergiftiging opliepen en nu zonder elektriciteit zitten. Sayulita heeft iets magisch en de omstandigheden veranderen daar weinig aan. Mexico zit in ons hart en zal altijd onze favoriete bestemming blijven. Wij zijn enorm dankbaar dat we deze reis mochten maken, zeker gedurende deze bijzondere periode.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles