Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Oostenrijk

Gratis Reisgids

Oostenrijk

Volledige jaar

DUITS

EURO (EUR)

HOOG

Hoewel koude bestemmingen niet onze favoriete bestemmingen zijn, trokken wij er in de winter toch naar toe. Maar we hebben het ons zeker niet beklaagd want wat is Oostenrijk een prachtig land met een schitterende natuur. Al is dat natuurlijk niet de enige reden om naar daar te gaan. In Oostenrijk heb je enkele mooie steden om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld maar aan Innsbruck, Wenen en Salzburg. Redenen genoeg dus om te gaan. Al is het maar om te skiën, want ook dat deden wij hier voor de eerste keer in ons leven.

Handige weetjes

Oostenrijk

Vliegtickets

Vliegtickets vanuit België naar Oostenrijk zijn eigenlijk niet zo duur. Je vliegt al naar Wenen of Salzburg voor gemiddeld 55 euro per persoon. Wil je naar Innsbruck of Graz vliegen, dan betaal je al gemakkelijk het dubbele. De meeste vluchten zijn met Brussels Airlines en Austrian Airlines wat beiden betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zijn. Al raden we misschien toch aan om vooral met de auto op vakantie te gaan naar Oostenrijk. Dit is niet alleen goedkoper maar ook nog is beter voor het milieu. En zo heb je ter plaatse meer vrijheid.

Vervoer

Als je zoals ons met de wagen naar Oostenrijk gaat (wat wij ook aanraden) dan is het vervoer in Oostenrijk natuurlijk niet heel moeilijk. Het enige waar je moet op letten is dat je sneeuwkettingen bij hebt want deze zijn (in de winter) verplicht in Oostenrijk. Ook moet je in sommige gebieden zoals Tirol een vignet hebben. Dit kan je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen en kost gemiddeld per 10 dagen 10 euro. Verder heb je in Oostenrijk een zeer goed treinnetwerk wat naar onze mening perfect werkt. Ook rijden er wel wat bussen rond maar deze rijden, behalve in de grote steden, niet regelmatig genoeg om er echt te kunnen op rekenen

Accommodatie

De prijzen voor een accommodatie in Oostenrijk verschillen enorm van periode tot periode. Zo betaal je in een hotel dat in de skigebieden gelegen is in de winter gemakkelijk 1200 euro per persoon voor een week half-pension. Terwijl dit in de zomer maar zo’n 600 euro is. Al zijn er veel alternatieven. Zo heb je ook vele ‘Gästehausen’. Dit is een soort van B&B en het is vooral in deze gebieden goedkoper. Bij zo een Gästehaus betaal je voor een week in het hoogseizoen gemiddeld maar 800 euro voor een kamer. Airbnb is ook een optie maar het aanbod is op de grote steden na nog niet echt uitgebreid. De prijzen in deze steden bij Airbnb zijn echter wel interessant met een gemiddelde prijs van 30 euro voor een kamer.

Onze Verhalen

Oostenrijk

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles