Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

USA

Gratis Reisgids

USA

Januari - december

Engels

Amerikaanse dollar (USD)

Hoog

Een roadtrip doorheen de USA was iets dat al lang op onze verlanglijst stond. We waren dan ook heel blij toen het duidelijk werd dat deze droom werkelijkheid ging worden. De planning ging echter moeizaam omdat er in dit land zoveel te zien is. Denk maar aan al de natuurparken zoals de Grand Canyon en het Yosemite Park of aan wereldberoemde steden zoals Los Angeles en New York. Een hele opdracht dus om dit allemaal te plannen binnen een periode van twee maanden. Maar het is ons dus gelukt. Ben jij benieuwd hoe deze planning eruit ziet? Dan kan je hieronder onze ervaringen terugvinden. Zo kunnen we jou misschien helpen bij het plannen van een reis naar de USA. Het is de moeite waard om ooit in je leven te bezoeken, ondanks de sommige eigenaardigheden die het land toch ook kent.

Vervoer in

USA

Uber

In de steden is het gebruik van Uber vaak de gemakkelijkste manier om jezelf van A naar B te verplaatsen. Al zijn wij misschien meer fan van de concurrent Lyft. Zij bieden de zelfde diensten aan maar dan goedkoper. De prijs van een Uber is zeer afhankelijk van de locatie en de stad. Voor lange afstanden raden we wel geen Uber aan. Een afstand van maximum 30 minuten is betaalbaar. 

Bus, trein en metro

Het treinnetwerk is natuurlijk niet zo goed als landen in Europa maar soms is de trein wel de beste oplossing. Zo is een verplaatsing met de trein van San Diego naar Los Angeles veel goedkoper en sneller dan de wagen. Ook de bussen in Amerika kunnen je ver brengen. Vooral de lange afstandsbussen van Greyhound kunnen je heel wat geld laten uitsparen op vervoer. En in steden als New York heb je natuurlijk het metro stelsel dat van uitstekende kwaliteit is en je ook zowat overal in de stad kan brengen. 

Vliegtuig

Amerika is een zeer groot land en dus zijn binnenlandse vluchten een vervoersmiddel dat regelmatig nodig zal hebben. Zeker als je een rondreis door heen het land hebt gepland. De prijzen zijn afhankelijk van de aftand en de maatschappij, maar doorgaans is de kwaliteit van een zekere standaard dat zeker goed is. Bij een lange rondreis kan je altijd kijken of je in aanmerking komt voor een spaarprogramma van bijvoorbeeld American Airlines

Taxi

Je kan in elke stad een Taxi vinden en in New York zijn de gele taxi’s zelfs heel bekend. Alleen zijn taxi’s een zeer dure manier om jezelf te verplaatsen. En uit eigen ervaring weten we dat deze taxi chauffeurs vaak niet de snelste weg gebruiken om zo de prijs omhoog te laten gaan. Zeker door de komst van Uber en Lift zullen wij alvast niet snel meer een taxi gebruiken. 

Handige tips

USA

Nationale parken USA

Alle nationale parken in Amerika

Santa Monica

Papieren voor Amerika

Straatbeeld San Diego

Eigenaardigheden uit Amerika

Handige weetjes

USA

Voeding

Voor gezonde voeding betaal je in Amerika helaas een hoog bedrag. Want Amerika is uiteraard ook het land van de fastfood. Ga je elke dag op restaurant? Dan zal dit een aanzienlijk bedrag van jouw budget zijn, maar dat hoort er bij een reis in Amerika misschien wel bij. Zo moet je naar onze mening zeker één keer de Dan’s Surf and Turf hebben geproefd bij BubbaGump. Dit is een combinatie van ribbetjes met gegrilde scampi’s. Heerlijk! Als er een gerecht is dat ze in Amerika beter dan waar ook ter wereld kunnen klaarmaken, is het wel barbecue.

Papieren voor Amerika

Als je naar Amerika reist voor een periode die korter is dan 3 maanden moet je een Esta online aanvragen. Dit is een soort van visum waarmee je het land in mag als toerist. Ga je voor een langere periode naar Amerika? Dan zal je contact moeten opnemen met de Amerikaanse ambassade in België of Nederland. Hier kan je dan een visum aanvragen. Let op! Niet iedereen krijgt dit zomaar. Het hangt van verschillende factoren af of jij er al dan niet een krijgt. Verder heb je geen speciale papieren nodig want je rijbewijs van thuis is ook gewoon geldig in de USA. Een extra document voor het buitenland hoef je dus niet te kopen! Ook al durven sommige websites dit te beweren.

Inentingen voor Amerika

Geen enkele vaccinatie in de Verenigde Staten is verplicht. En alle inentingen die van pas zouden komen in Amerika krijg je thuis ook. Enkel Rabiës (hondsdolheid) wordt nog aanbevolen. Al kan je deze inenting ook nog krijgen nadat je gebeten bent door een dier. Je vindt dit vaccin in bijna elk ziekenhuis in Amerika. Wat je wel in orde moet maken voor Amerika is je reisverzekering. Want zonder deze verzekering kan een ziekenhuisbezoek zeer duur worden. Sommige ziekenhuizen helpen je zelfs niet vooraleer ze deze papieren hebben gezien. Voor informatie die up-to-date is kijk je best even hier.Zeker met de komst van covid19 kan dit wel eens veranderen. 

Internet

Dat Amerika een goed ontwikkeld land is moeten we jou vast niet vertellen. Dat je hier op veel plekken gratis wifi kan vinden is dan ook niet vreemd. Alleen wanneer je echt overal internet wil hebben, om bijvoorbeeld een Uber te bestellen op straat, zal je een nieuwe simkaart moeten kopen. Koop deze niet op de luchthaven maar in één van de winkels die je vindt in de steden. Je betaalt in de luchthavens gemakkelijk het dubbele van de winkelprijzen. Neem bij voorkeur een prepaid-kaart waar je een maand gratis mee op het internet kan. Je kan deze kaarten ook opladen in tankstations. Als je goed zoekt zou je voor 40 euro al moeten geholpen zijn.

Fooien in de USA

Een fooi in Amerika is zeer gebruikelijk tot zelfs verplicht in enkele staten. Dit komt omdat het loon van de werknemers in de horeca vaak alleen bestaat uit deze fooi. Hou hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je eten. Er komt namelijk nog zo’n 10, 15 of 20 procent bij afhankelijk van hoe goed je alles vond. Je mag dus wel zelf beslissen wat je geeft. Let wel op! Als je met meer dan 6 personen aan een tafel zit wordt de service vaak al automatisch verrekend! Kijk dus goed je rekening na. Verder wordt er ook verwacht dat je een taxichauffeur, gids en het kamermeisje fooi geeft. Hoeveel mag je zelf bepalen.

Veiligheid

Amerika is een zeer veilig land in vergelijking met sommige andere landen. Toch moet je er van bewust zijn dat ook hier criminaliteit aanwezig is. Vooral in grote steden als Los Angeles, Miami en New York kan je te maken krijgen met diefstallen. Daarom is het altijd goed om al je belangrijke documenten en spullen op verschillende plaatsen te bewaren. Daarnaast is het ook goed om te weten dat vuurwapens niet in elke staat verboden zijn. Je zal daar wellicht en hopelijk nooit mee te maken krijgen, maar je weet het best wel. Het is dus niet aangeraden om ‘s nachts in grote steden alleen te wandelen. Wat je thuis niet doet, doe je hier beter ook niet.

Wat te doen in

Amerika

Wat te doen in New York

Wat te doen in New York?

New York is voor velen een droombestemming. En dat is zeker terecht want deze stad heeft enorm veel te bieden.

Wat te doen in Miami

Wat te doen in Miami

Miami is een grote kuststad in Amerika. Het staat vooral om zijn kleurrijke hotels, artistieke kunstgalerijen en prachtige stranden gekend.

Wat te doen in Durham

Wat te doen in Durham?

In onze rondreis doorheen Amerika hebben we natuurlijk de bekende plekken bezocht zoals Las Vegas en New York.

Onze Verhalen

USA

Instagram

Sigridofthesun