Travel Reasons logo
Mexico

Wat te doen in Playa del Carmen?

Vorige week lieten we jullie al zien wat er te doen is in Cancun. En deze week is Playa del Carmen aan de beurt. Ook hier zijn wij een week verbleven in onze doorreis doorheen Mexico. De lijstjes van Cancun en Playa del Carmen zullen wel op elkaar lijken omdat deze natuurlijk maar een uurtje rijden van elkaar liggen. Hopelijk heb je iets aan deze lijst als je in Playa del Carmen verblijft.

Wat te doen in Playa del Carmen?

1 Xcaret

Xcaret is één van de mooiste parken die we al zagen. Om nog maar te zwijgen over de vele shows die er de hele dag door aan de gang zijn, met de grote afsluitende show als absoluut hoogtepunt. Dit was zeker een van onze hoogtepunten in Mexico. Met als enige nadeel dat dit wel vrij prijzig is, want je betaalt ongeveer 110 euro per man, en daar zitten dan nog niet alle attracties bij inbegrepen. Xcaret heeft wel enkele kleine broertjes waar je in sommige gevallen minder betaalt en toch nog veel krijgt voor je geld. Zo bezochten wij ook Xplor waar je veel gedurfde activiteiten kan doen en nog eens een hele dag van een lekker buffet kan genieten. Je kan al deze waterpretparken gemakkelijk bereiken met een taxi of één van de gratis bussen gebruiken wanneer je jouw ticket al op voorhand hebt gekocht.

Playa del carmen
Zonsondergang in Mexico

2 Cenotes

In buurt van Playa del Carmen vind je een heleboel prachtige cenotes die je kan bezoeken en waar je mag zwemmen. Een cenote is een grot of poel met water en waar er wilde planten langs groeien. Wat deze plekken dus vaak schitterend maakt. Je kan deze verborgen schatten het best vinden via Google Maps waar deze goed aangegeven zijn. Of je kan hier eens kijken waar er 3 absolute toppers in het licht gezet worden. De cenotes bezoeken kan je best met een taxi doen die je dan een halve of hele dag huurt. Dit is meestal niet zo duur.

3 Winkelstraat 5th Avenue

De grootste winkelstraat van Playa del Carmen heet ook 5th Avenue (net zoals die van New York). Ze zijn absoluut niet te vergelijken met elkaar, maar toch is ook deze 5th Avenue van Playa del Carmen de moeite waard. Er zijn gezellige barretjes, souvenirwinkels en een shoppingcentrum te vinden. En het leuke in deze straat is vooral de afwisseling tussen typische Mexicaanse winkeltjes en de westerse winkels van bij ons. Voor sommigen kan deze straat wel druk over komen maar wij vonden het vooral een gezellige drukte.

Cenotes Mexico

4 Cirque du Soleil

Een leuke uitsap die je kan maken in deze Mexicaanse stad en dus ook niet mocht ontbreken in deze “wat te doen in Playa del Carmen” is een bezoek aan de Cirque du Soleil show. Hier geniet je niet alleen van de knappe en indrukwekkende acrobatie, maar ook van het heerlijke eten tijdens de show. Wijzelf hebben al veel shows van Cirque dus Soleil gezien en deze komt qua beleving zeker in onze top drie. De show die je hier kan bekijken is de JOYA show. 

5 Uitgaan

Playa del Carmen is uitermate geschikt voor wie wil feesten tijdens een vakantie in Mexico. Zo heb je in de zijstraat van 5th Avenu een wijk met verschillende dancings. Een zeer leuke en sfeervolle wijk die na 20 uur volledig opleeft. Ook beschikt deze stad over een Coco Bongo waar feesten gekoppeld wordt aan een kleurrijke show. Niet zo groot als de show in Cancun maar zeker wel de moeite. 

Playa del Carmen vlagjes
PLAYADELCARMEN

6 Tulum

De volgende bezienswaardigheid is er eentje dat wat verder gelegen is. Maar laat dat geen obstakel zijn, want dit is wel een heel leuke daguitstap. Tulum is een zeer bekende plek door zijn Instagram-waardige bars en stranden. Maar de hoofdreden om naar daar te trekken is toch de archeologische ruïnes van de Maya’s. Deze zijn net als in Chichen Itza prachtig, met als verschil dat je hier ook nog eens een mooi uitzicht over de zee hebt. Waar je bijgevolg dus heel unieke foto’s kan maken. Tulum is vanuit Playa del Carmen het best te bereiken met de ADO bussen. Er zijn ook een tal van andere reisorganisaties die dit aanbieden als uitstap maar dit is natuurlijk veel duurder. Dit is niet echt in Playa del Carmen gelegen, maar het is de moeite om te doen als je in Playa del Carmen verblijft.

7 Cozumel

Wijzelf hebben Cozumel niet bezocht omdat wij eerder vanuit Cancun Isla Mujeres bezochten. En volgens veel mensen is dit ongeveer hetzelfde. Maar het lijkt ons wel een heel leuke daguitstap die je kan maken met de gele Ultramar-veerboten die om het uur vertrekken. Je betaalt er ongeveer 50 euro voor een retour-ticket. Dit eiland is vooral populair bij duikers en mensen die graag snorkelen.

Tulum instgramspot

8 Chichen itza

Chichen Itza en de gehele Mayacultuur is indrukwekkend en horen gewoon bij de geschiedenis van Mexico. Koppel een bezoek aan Chichen Itza aan het stadje Valladolid en aan de cenote Ik Kil waar je kan zwemmen op een onvergetelijke locatie. Deze uitstap wordt door een tal van bedrijven aangeboden in Playa del Carmen, maar  je kan deze uitstap ook zelf plannen. Wat het goedkoper maakt, maar je ook meer tijd geeft op elke locatie dan de tours door organisaties aangeboden. Wij bezochten dit wereldwonder vanuit Cancun, maar je kan dus ook hetzelfde doen vanuit Playa del Carmen. Wanneer je nog naar Cancun doorreist kan je dit beter wel vanuit Cancun doen.

9 Holbox

Wie van parelwitte stranden en een helderblauwe zee houdt moet absoluut dit eiland zeker een keer bezoeken. Je kan dit dan ook perfect vanuit deze stad te bezoeken. De goedkoopste en gemakkelijkste manier is om een bus te nemen vanuit centrum van de stad naar het dorp Chiquilá. Vanuit dit dorp kan je dan een ferry nemen naar het eiland. Je kan de tickets voor deze boot boeken op de website van Holbox express. Hoewel Holbox in vogelvlucht dichter bij Cancun gelegen is, is het wel gemakkelijker om dit eiland te bezoeken vanuit Playa del Carmen. 

Wat te doen in Playa?
Strandbar in Tulum

10 Cancun

Je kan vanuit Playa del Carmen gemakkelijk Cancun bezoeken met de ADO bussen. Maar buiten voor het strand en de zee (deze is nu eenmaal mooier in Cancun) is dit volgens ons een beetje verloren geld omdat Playa del Carmen minstens even veel te bieden heeft. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders en daarom zetten we deze toch op deze lijst. Cancun is immers een uitstap die veel toeristen graag maken.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Mexico

Reis naar Mexico – Puerto Vallarta en Sayulita

Mexicaanse bruiloft – Wat te verwachten?

Reis naar Mexico – Playa del Carmen, Holbox en Saltillo

Reis naar Mexico tijdens covid – Tulum ontdekken

Wat te doen in Sayulita?

Wat te doen in Puerto Vallarta?

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles