Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Aruba

december tot april

Papiamento en Spaans

Arubaanse Florin (AWG)

gemiddeld

Het tropische eiland Aruba maakt deel uit van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) in de Caraïbische Zee. Het Caribisch eiland is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige zonvakantie. Je kan er heerlijk genieten van mooie stranden, het prachtige onderwaterleven en de talrijke kleurrijke steden. Kortom, een stukje paradijs!

Gratis Reisgids Aruba

kaart Aruba

Vervoer in Aruba

Taxi

Je kan bijna overal in Aruba een taxi vinden. Zowel op het vliegveld als nabij hotels en resorts. Opvallend is dat de ritprijzen vastliggen op het eiland, waardoor de taxi's geen gebruik maken van een meter. De actuele tarieven zijn duidelijk aangegeven op een bord bij het vliegveld, zodat je vooraf op de hoogte bent van de kosten. Voor extra flexibiliteit in je reisplannen is het mogelijk om een taxi voor enkele uren te huren. Hierdoor heb je de vrijheid om op je eigen tempo het eiland te verkennen.

Auto huren

De gemakkelijkste manier om eiland Aruba te verkennen is dor het huren van een auto. Want door de perfect aangelegde wegen is er bijna geen enkele toeristische trekpleister die niet te bereiken is met de wagen. Alleen is het eiland zo klein dat je de vraag kan stellen of de kostprijs niet te hoog is voor de effectieve tijd die je wint in vergelijking met het openbare vervoer of een taxi. Ondanks de vrijheid raden wij het dus niet aan om een wagen te huren in Aruba.

Trein en bus

Arubus, het overheidsbedrijf, regelt het busvervoer met een vloot van tientallen bussen die bijna overal op het eiland komen. Oranjestad herbergt het belangrijkste busstation, terwijl je in San Nicolas het tweede busstation vindt. Langs de zes handige busroutes van Arubus zie je overal gele bordjes met 'bushalte' erop, wat betekent dat je kunt instappen. Deze haltes maken het gemakkelijk om het eiland te verkennen zonder gedoe. Dus, als je op zoek bent naar een praktische manier om rond te reizen en de bezienswaardigheden van Aruba te ontdekken, is het openbaar vervoer zeker een oplossing.

Step huren

Scooter

Op Aruba is het bijna elke dag van het jaar zonnig. Daarom is het extra verleidelijk om het eiland te verkennen per scooter, bromfiets of brommer. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven op Aruba waar je deze handige vervoermiddelen kunt huren. Geniet van de vrijheid van de open weg terwijl je het zonnige Aruba doorkruist op je gehuurde scooter, bromfiets of brommer. Ontdek de eilandschoonheid op een flexibele en plezierige manier! Daarnaast is de prijs voor het huren van een scooter of brommer veel goedkoper dan het huren van een wagen.

Handige informatie

Sigridofthesun Aruba
Gratis reisgids Aruba
Steet-art Aruba

Weetjes Aruba

Aruba heeft verschillende types accommodatie ter beschikking. De meeste reizigers verblijven echter in (boetiek)hotels of resorts. Er zijn zowel gekende als minder gekende hotelketens aanwezig waar je in alle rust en stilte geniet van comfort en luxe. Een verblijf kan je dus afhankelijk van je portemonnee kiezen. Het is ook gebruikelijk om een vakantiehuis of Airbnb te huren maar wij raden toch eerder een hotel aan omwille van veiligheidsredenen.

Om naar Aruba te reizen heb je een geldig internationaal paspoort nodig (minimaal 6 maanden geldig), een creditcard en een correct ingevulde ED-kaart. Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 180 dagen in Aruba verblijft.

Je kan bijna overal met je creditcard betalen in Aruba. Cash geld is niet echt nodig maar kan altijd handig zijn om bijvoorbeeld taxi’s, fooien of souvenirs te kopen.

Het staat je vrij om fooien te geven in Aruba, maar meestal wordt dit al automatisch verrekend op restaurant. Dit is vaak zo’n 10-15%. Kijk je rekening dus goed na. Als er nog geen fooi bijgerekend is kan je zelf, afhankelijk van je tevredenheid, een extra fooi toevoegen.

Afhankelijk van hoe lang je in Aruba zal verblijven heb je bepaalde vaccinaties nodig. Kom je uit een risicogebied voor Gele Koorts, dan is deze vaccinatie verplicht. Verder heb je geen bepaalde inentingen nodig. 

Wat te doen in Aruba?

Eten en drinken

Op Aruba kan je heerlijk eten. Het is een eiland dat bruist van de gezellige bars en restaurants dus keuze genoeg! Je vindt er zelfs vegan en glutenvrije opties. Arubaans eten is zo divers aangezien het invloeden heeft vanuit Nederland, Amerika, Afrika, Spanje en Azië. Het is een smeltkroes van smaken. Aruba is een zeer toeristisch eiland dat voornamelijk Amerikaanse toeristen ontvangt, dus is het niet ongewoon dat er ook Amerikaanse (fastfood)ketens aanwezig zijn.

Onze verhalen

6 Stranden in Aruba die tot de verbeelding spreken

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles