Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Italië

Gratis Reisgids

Italië

april tot oktober

Italiaans

Euro (EUR)

Hoog

Eigenlijk is het best opmerkelijk dat het zo lang geduurd heeft voordat wij Italië zijn gaan verkennen (2019). Want de liefde voor de Italiaanse keuken is er altijd al geweest. En het verlangen om plekken als Toscane, Cinque Terre, Rome en de Amalfikust te ontdekken is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. We waren dan ook zeer benieuwd naar onze eerste roadtrip in 2019 doorheen Italië. We kunnen van deze ervaring alleen maar concluderen: Hier komen we zeker terug!

Vervoer

Italië

Auto

Je kan natuurlijk zoals ons ook met je eigen wagen naar Italië gaan. Dit gaat niet alleen goedkoper zijn in vervoer, maar je hebt ook meer vrijheid op vakantie en je zal onderweg veel meer zien dan met het vliegtuig. Wij deden deze trip zonder tolwegen in 2 dagen met een stop in Oostenrijk. Is zelf rijden niets voor jou? Dan kan je natuurlijk ook zelf een wagen huren. Want dit land verken je naar onze mening het best met de wagen. Een auto huren kan afhankelijk van de periode en de locatie in veel gevallen al vanaf 20 euro per dag voor een wagen (kijk altijd wel na of er een goede verzekering bij zit).

Openbaar vervoer

Italië beschikt over een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Je kan in elke grote stad (op Venetië na) jezelf perfect verplaatsen met de bus of metro. De bus en metroprijzen hangen af van de maatschappij en de afstand. Maar ze gaan nooit torenhoog zijn. Koop je ticket wel altijd goed op voorhand, want als je zonder ticket de bus of metro op gaat krijg je een boete van 50 tot 250 euro. Verder kan je voor de verdere afstanden ook perfect de trein nemen. Een ticket gaat nooit meer dan 30 euro kosten. Voor meer informatie omtrent je route kan je best een kijkje nemen op Trenitalia.com. Dit is de officiële treinmaatschappij van Italië.

Tolwegen

Vrijwel elke autosnelweg in Italië is een tolweg. Als je zoals ons veel tijd hebt kan je deze vermijden door je instellingen van je gps te wijzigen. En anders zal je hier voor moeten betalen. Je kan deze tolwegen betalen met cash geld of met een creditcard. Of je kan een VIA kaart kopen van 25, 50 of 75 euro in een tankstation op de autosnelweg. Deze kaart zal je dan iets sneller door de betaalpunten leiden. Het nadeel van deze kaart is wel dat je vaak geld over zal houden. Voor de verschillende klassen van wagen en tolwegen. Kijk u best op de officiële website van Autostrade per l’Italia.

Handige tips

Italië

Cinque terre zelf plannen

Cinque Terre zelf plannen

Italie Roadtrip Meer

Roadtrip Route voor Italië

Firenze

Wat te doen in Toscane?

Handige weetjes

Italië

Voeding

De Italiaanse keuken is één van de meest populaire en bekendste keukens ter wereld en is dan ook het ideale land voor een foodcation. Want een overheerlijke pizza of pasta kan iedereen toch smaken? Maar wist je dat pasta in Italië vaak alleen als voorgerecht gegeven wordt? Verassend, toch? Maar natuurlijk is Italië meer dan pizza en pasta. Zo heb je ook nog het lekkere ijs, tiramisu, pesto en zijn wereldbekende koffievarianten espresso en cappuccino. De prijs van al deze gerechten op restaurant zijn heel afhankelijk van de locatie. Maar je kan de prijzen goed vergelijken met de prijzen van thuis.

Accommodatie Italië

De prijs voor een accommodatie in Italië is heel afhankelijk van de regio en het seizoen. Maar over het algemeen is Italië geen goedkoop land en ga je toch minimum 100 euro per nacht moeten rekenen voor een hotelkamer. Voor een Airbnb ga je dan weer een budget van 40 per nacht moeten voorzien al kan dit soms wel oplopen tot 60 euro per nacht. Een andere en goedkopere oplossing is op een camping gaan logeren met ofwel eigen materiaal of in een gehuurd huisje of tent. Dit gaat je gemiddeld maar 40 euro per nacht kosten. Bij een hostel beginnen de prijzen vanaf 15 euro.

Betalen in Italië

In de meeste winkels, restaurants, cafe’s en hotels kan je gewoon met je bankkaart of creditcard betalen. Toch is het aangeraden om wat cash op zak te houden (vooral voor tolwegen). Ook geld afhalen kan perfect met je bankkaart, maar doe dit bij de grote bekende banken en niet bij de kleinere losstaande geldautomaten. Dit is namelijk niet altijd even veilig en je betaalt er een extra verwerkingskost op. Dat kan soms oplopen tot 5 euro per verrichting. Verder ben je in Italië niet verplicht om een fooi te geven. De service is namelijk altijd opgenomen in de prijs (ook bij taxichauffeurs).

Onze Verhalen

Italië

Instagram

Sigridofthesun

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles