Travel Reasons logo

Mexico

Het land van al jouw dromen – Waarom wij naar Mexico reizen

Het land van je dromen

Mexico

Wij vertrekken vandaag naar het adembenemende Mexico, Mexico wordt niet voor niets ‘Het land van al jouw dromen’ genoemd. Mexico is al zeer lange tijd onze droombestemming. Wij denken bij Mexico meteen aan wuivende palmbomen, parelwitte stranden en veel lekker eten. En natuurlijk zuiderse muziek! Maar Mexico heeft nog veel meer te bieden. Wij vertellen je hier waarom wij naar Mexico reizen en waarom je dit land nu meteen op je bucketlist moet zetten (als dat nog niet het geval was)!

Cultuur in Mexico

Mexico kent een rijke geschiedenis als het op cultuur aan komt. Verschillende landen, waaronder Spanje, Amerika en zelfs Afrika hebben de cultuur van Mexico mee vorm gegeven. Denk maar aan de talrijke overgebleven Maya-tempels die als ruïnes over het hele land verspreid liggen.

In Mexico spreken ze Spaans. Toch is dit Spaans een ander soort Spaans dan ze in Spanje spreken. Mexicaans-Spaans kent invloeden van Indiaanse talen en ook de uitspraak is vaak anders. Wijzelf houden wel van het Mexicaans-Spaanse taaltje.

De meeste Mexicanen zijn katholiek opgevoed en dit leunt sterk aan bij onze cultuur. Ook de muziekgenres uit Mexico vinden wij fantastisch. Er is een gigantische verscheidenheid aan muziekstijlen waaronder son, polka, latino, pop, rock, … En dat is net zoals bij ons maar dan nog gevarieerder!

Nog een reden waarom wij zo van de Mexicaanse cultuur houden, is omdat Mexico erg gastvrij is. Familie wordt als het belangrijkste gezien en Mexicanen houden ervan om samen te zijn. Tradities worden nog steeds gevolgd. Denk maar aan de dag dat ze de doden herdenken.

Op vlak van eten en drinken, kom je in Mexico ook niets te kort. Mexico heeft één van de meest diverse keukens ter wereld. Mexicaans eten is geïnspireerd op Spaanse ingrediënten, maar vooral de Indiaanse ingrediënten zijn overheersend in de keuken. Denk dan aan tomaten, pepers, avocado en natuurlijk ook chocolade. Typische specialiteiten uit Mexico zijn taco’s en enchilada’s. Typische Mexicaanse dranken zijn vooral de bekende sterkedrank tequila en ook Corona bier. Beiden zijn afkomstig uit Mexico.

naar mexico reizen
Guanajuato

Landschap en klimaat

Mexico

Mexico is bijna volledig omgeven door water. In het noorden grenst het land aan de Verenigde Staten en in het Zuiden aan Guatemala en Belize. Dit zijn eveneens erg mooie landen.

Mexico kent een gevarieerd landschap. Het is een relatief groot land dus is het ook normaal dat er zowel bergen, stranden als oerwoud te vinden zijn. Wij vinden Mexico zo prachtig omwille van de mooie natuur die er te vinden is. Er is veel groen te zien maar eveneens fantastische stranden. Ook sommige steden en dorpen zijn erg mooi omwille van het kleurrijk uitzicht.

Omdat Mexico relatief groot is, kent het land ook verschillende klimaten. Je vindt er woestijn en steppeklimaten, mediterraanse klimaten en tropische (regenwoud) klimaten. Over het algemeen kan men stellen dat het in Mexico zuiders warm is. Zeker de zomermaanden kunnen heet zijn met een temperatuur voorbij de 30°C. Let op: in dit seizoen komen er ook wel eens orkanen en tropische stormen voor! In het noorden valt het dan soms weer voor dat het sneeuwt.

Sfeer

Mexico is voor ons een prachtig land omwille van al zijn troeven die samen komen. De zuiderse muziek, de tradities, de geschiedenis, het eten en drinken, de gewoontes en het weer maken dit voor ons een droombestemming. Al deze factoren maken het een land dat de moeite waard is om minstens één keer in je leven te bezoeken. De sfeer in Mexico trekt ons enorm aan. Echt het land van jouw dromen dus.

Wat is jouw droombestemming? Staat Mexico, net als bij ons, hoog op je bucketlist aangeschreven? Of verkies je een ander land? Laat het ons weten wat jouw dromen zijn in de comments.

Heb je zin gekregen om te reizen? Bekijk dan eerst even onze budgettips om de goedkoopste vliegtickets te scoren. Wanneer je ook graag naar Mexico wil reizen, kan je best onze berichten de komende maand(en) blijven volgen. We geven namelijk veel tips om naar dit prachtige land te reizen. Heel handig dus!

Categories

TAGS

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles