Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Jordanië

Maart tot mei

Arabisch

Jordaanse Dinar (JOD)

Gemiddeld

Jordanië is met zekerheid één van de mooiere landen die wij bezocht hebben. Dit land in het Midden-Oosten heeft dan ook enorm veel te bieden. Zo kan je er het wereldwonder Petra terugvinden maar ook in de woestijn van Wadi Rum verblijven in één van de tentenkampen of luxe-hotels is bucketlist materiaal. Daarnaast is een bezoek aan de Dode Zee of de Jordaanse Canyons meer dan de moeite waard. Al is het grootste pluspunt van dit land ongetwijfeld de gastvrijheid van de bevolking. Deze is nergens zo groot als hier. Jordanië kan je naar onze mening het best met een huurauto verkennen want het geeft je niet alleen meer vrijheid, maar het zal ook veel goedkoper uitkomen.

Gratis Reisgids Jordanië

Vervoer in Jordanië

Vliegtuig

Vaak is een binnenlandse vlucht de beste en goedkoopste manier om jezelf te verplaatsen in Peru. Voor een vlucht van Lima naar Cusco betaal je bijvoorbeeld maar 40 euro voor een enkeltje. Wat evenveel is als de bus. Alleen ben je met de bus wel 8 keer zo lang onderweg ten opzichte van het vliegtuig. Let wel op! Als je in een keer van Lima naar Cusco gaat met het vliegtuig is de kans op hoogteziekte veel groter. Met de bus zal je lichaam meer tijd hebben om aan te passen aan de verschillende hoogtes.

Auto huren

Een auto huren in Jordanië is volgens ons de beste manier om dit land te verkennen. Want een auto huren geeft je niet alleen enorm veel vrijheid, je kan ook alles perfect bereiken met de wagen. En bovendien is een auto huren ook niet zo duur. Zo betaalden wij amper 25 euro per dag bij Dollar Car Rental. En ongeveer 90 euro aan benzine voor het volledige land te doorkruisen. Rijden in Jordanië is zeer gemakkelijk, de regels zijn namelijk volledig hetzelfde als in Europa. Je normale rijbewijs is hier dan ook geldig.

Trein en bus

Heb je geen rijbewijs of zie je het toch niet echt zitten om zelf te rijden in Jordanië? Dan is de bus een goedkoop en goed alternatief. Zo betaal je op de bus maar 1 JOD (1,2 euro) per uur. Voor een rit van Amman naar Petra bijvoorbeeld 2 JOD en van Petra naar Wadi Rum 5 JOD. Vaak zal je aansluitend op een bus wel een taxi moeten nemen. Zeker in Wadi Rum. Weet dat je met een bus altijd even onderweg bent. Er bestaat ook nog een privé-organisatie die vooral gericht is op toeristen waarbij je wel op elke toeristische plaats geraakt met alleen de bus.

Fietsen

Ook met de fiets of te voet is Jordanië perfect en veilig te doen. Is het niet dat je door het bergachtige landschap wel over een goede conditie moet beschikken. En dat je de loslopende en blaffende straathonden er soms moet bijnemen. Ook een goede watervoorraad lijkt hier aangeraden. Wil je met de fiets door Jordanië, dan betaal je best bij om je eigen fiets mee te nemen met het vliegtuig. Dit door het gebrek aan goede fietsen in Jordanië. Een georganiseerde fietsgroepreis behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Handige informatie

Wadi Rum
Jordanië Petra
Jordanië reisgids
Uitkijkpunt Jordanië

Weetjes Jordanië

Een accommodatie maak je in Jordanië zo duur als je zelf wil. Zo vind je al hotelkamers of hostels van 10 euro per nacht maar je kan er ook één nemen van enkele honderden euro’s. Wijzelf vinden het de ervaring ten goede komen om in Jordanië niet alleen de goedkope hotels af te gaan maar ook soms een duurder hotel te nemen. Zo is het Ufo Bubbel Luxehotel een iets duurder hotel maar de spectaculaire ervaring is elke euro waard en behoort tot de totaalervaring van dit land.

Voor Jordanië heb je een visum nodig. Dit visum kost je 40 JOD (48 euro) en kan je kopen bij aankomst op de luchthaven. Voor dit visum te mogen krijgen heb je wel een internationaal paspoort nodig. Als je dit nog niet hebt dan vraag je dit best op tijd aan bij het gemeente- of stadhuis van je woonplaats. Je rijbewijs van thuis is gewoon geldig in Jordanië. Je moet hier dus geen speciale papieren voor in orde maken.

In de meeste restaurants is de fooi er al bijgerekend op de rekening. Ook eventuele extra belastingen worden hierbij gerekend. Hou er dus rekening mee dat er vaak in totaal ongeveer nog 25 procent bijkomt bij de prijs op de menukaart. Is de fooi er niet bijgerekend op je rekening, dan mag je een fooi rekenen van 10 procent. Deze 10 procent is ook bij de taxi’s van toepassing. Daarnaast is ook fooi geven aan het hotelpersoneel dat je helpt met je koffers of je auto wegzetten aangeraden.

Bijna elk hotel in Jordanië beschikt over een uitstekend WIFI-netwerk en vaak zelfs op plekken waar je dit niet verwacht. Zo hadden wij zelfs in ons hotel in de woestijn van Wadi Rum een uitstekende verbinding. Ook op de luchthaven en op sommige plekken in Petra heb je een goed werkende wifi-verbinding. Wil je constant op internet kunnen dan kan je een lokale simkaart kopen (1 JOD per GB) op de luchthaven of een draagbare hotspot huren bij de gehuurde wagen. Dit kost je dan ongeveer 10 euro per dag voor een onbeperkt gebruik. Maar het is volgens ons niet echt nodig.

Een ticket dat je best op voorhand koopt is de Jordan Pass. Met deze pas krijg je niet alleen toegang tot een tal van attracties waaronder Petra, maar ook je visum zit bij deze prijs ingerekend. Hierdoor moet je de 40 JOD voor een visum niet meer betalen. Dit ticket zal je altijd geld laten besparen want als je Petra en je visum apart zou betalen, betaal je al meer. Je hebt 3 verschillende passen. Eén van 70 JOD waarmee je één dag toegang krijgt tot Petra. Eén van 75 JOD waarmee je twee dagen toegang krijgt tot Petra en dan één van 80 JOD waarmee je drie dagen toegang krijgt tot Petra. Let op! Deze pas moet je bestellen voor je naar Jordanië vertrekt. Je kan deze gemakkelijk bestellen via de website van de Jordan Pass.

Wat te doen in Jordanië?

Eten en drinken

In Jordanië kan je een uitstekende keuken terugvinden waarbij de kruiden een belangrijke rol krijgen. Je kan in dit land zowel een vleesgerecht als vegetarisch gerecht verkrijgen. Wat voor ons toch een grote verrassing was. Niet in elk Arabisch land is dit mogelijk.  Voor eten en drinken betaal je gemiddeld tussen de 15 tot 30 euro per persoon per dag. Wijzelf hebben hebben deze prijs gedrukt door middageten zelf te kopen in de supermarkt.

Humus

De beste humus die wij al gegeten hebben is deze in Jordanië. Je kan dit overal terugvinden. 

Moutabel

Moutabel is een soort van paté gemaakt van aubergines. Vaak opgediend met brood en kip.

Tabouleh

Tabouleh, oorspronkelijk uit de Libanese keuken is een echte aanrader!

Farooj

Een heerlijk gerecht bestaande uit kip, groenten een burrito een lekkere dipsaus. 

Ebook

Alle essentiële informatie staat in deze gids ver-meld. Uit eigen ervaring benadrukken we bepaalde zaken omdat wij ze belangrijk ervaren. Daarom heb je voldoende aan deze beknopte maar duidelijke en vooral eerlijke reisgids voor een reis naar Jordanië.

Deze gids leent zich perfect om mee te nemen op reis, afgedrukt of op je smartphone, en actief te gebruiken. Alles wat je moet en wil weten voor een reis naar Jordanië staat hier beschreven.

Jordanië kaart
Ebook Jordanië
Jordanië reisgids
Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles