Travel Reasons logo

USA

Wat te doen in Los Angeles

Wat te doen in

Los Angeles

Deze week laten we jullie zien wat je allemaal kan doen in de grote stad Los Angeles. Natuurlijk is deze lijst normaal oneindig lang en daarom hebben we een selectie gemaakt met onze favorieten van onze reis doorheen deze stad. We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat Los Angeles niet meteen onze favoriete bestemming was. Maar toch waren er een paar leuke dingen te doen die ons aangenaam verrast hebben. Deze dingen kan je het best en voordeligst doen met een GO-pas Los Angeles. Wat te doen in Los Angeles? Je leest het hier.

1 Universal Studios

Eén van de dingen die je moet gedaan hebben in L.A. is een bezoek aan de Universal Studios. Een belevenis die je niet zal vergeten met veel leuke attracties maar ook met talloze shows die zeker een indruk nalaten. Met als hoogtepunt toch wel het treintje dat door de echte Universal Studios rijdt. Heel uniek. Het prijskaartje van 110 euro/persoon is echter een nadeel. Al valt dit met de GO-pass Los Angeles best goed mee omdat je dan verschillende uitstappen kan koppelen aan elkaar. Een GO-pass is bijna even duur als een toegangsticket op zichzelf.

2 Hollywood Boulevard

Wie in Los Angeles komt moet op de Hollywood Boulevard geweest zijn. Dus deze bekende straat staat bijgevolg in deze lijst. Maar verwacht er niet te veel van. Hoewel deze boulevard er op foto mooi en groot uitziet is deze in werkelijkheid niet zo indrukwekkend en vooral ook tamelijk vuil en druk. De boulevard afstappen en de Hollywood Walk of Fame bewonderen is wel eens leuk. Ook kan je hier naar verschillende musea trekken zoals het Hollywood Museum, Dolby Theatre, Madame Tussauds en nog vele andere. De meeste musea zijn tevens inbegrepen in de GO-pass.

Santa Monica

3 Celebrity homes-tour

De celebrity homes-tour is zeker een aanrader. Je rijdt dan niet alleen voorbij de prachtige villa’s van Justin Timberlake en Micheal Jackson maar je leert er ook de prachtige streek van Beverly Hills kennen. En dat is zeker de moeite! Je kan ook een auto huren en zelf op verkenning gaan, maar de informatie die je tijdens zo’n begeleide tour krijgt wil je niet missen. Het is een ervaring op zich. Ook deze activiteit zit in de GO-pass.

4 Santa Monica Beach

Je hebt het voor Santa Monica Beach en Venice Beach of je hebt het er niet voor. En hoewel de stranden zeer groot zijn en je er ook heel rustige plekjes kan terugvinden was dit toch niet onze favoriete plek. Maar het is zo één van die plekken die je moet gezien hebben. En vooral dan de pier met het pretpark is wereldbekend en dan vooral door de foto’s er van. Ook hier waren wij geen fan van, maar dat is eerder persoonlijk omdat wij niet van deze drukte houden. We vallen weer in herhaling maar toegang tot het pretpark op deze dijk valt ook in de GO-pass van Los Angeles. Wat te doen in Los Angeles? Koop een GO-pass en je komt al een heel eind!

5 Basket en Honkbal

Wie aan Amerika denkt, denkt automatisch ook aan sport en met twee NBA-clubs (LA Lakers en Clippers) en een honkbalteam (Dodgers) heb je dus keuze genoeg in deze stad. Helaas kwamen wij net buiten het basketbalseizoen waardoor we geen NBA-match konden meepikken. Ook honkbal hebben wij niet hier gezien maar wel in San Diego. Maar we denken dat dit wel een echte aanrader moet zijn!

Basket en Baseball
Santa monica

6 Venice Beach wijk

Hoewel we geen echte fan zijn van Venice Beach, zoals hierboven al gezegd, zijn we dat wel van de gezellige wijk met bruggetjes net achter de lange boulevard langs het strand. Hier kan je tot rust komen en enkele leuke foto’s nemen. Hou er wel rekening mee dat het niet gigantisch groot is en je er dus geen uren zoet mee bent. Een voordeel is wel dat deze activiteit volledig gratis is.

7 Grammy museum

Als je een muziekliefhebber bent dan moet je gewoon naar het Grammy Museum gaan. Je maakt hier niet alleen kennis met het verleden van de Grammy Awards maar je wordt er ook meegenomen door de geschiedenis van de muziek. Met hier en daar interactieve dingen om te doen. Zo kan je er in een eindeloze muziekdatabase verschillende soorten muziek beluisteren. Maar je kan ook zelf instrumenten bespelen. En je stoort er geen anderen mee omdat ze hier steeds met hoofdtelefoons werken, waardoor enkel jij je (valse) klanken kan horen. Ook deze activiteit zit inbegrepen in de GO-pass van Los Angeles.

8 Windowshopping Rodeo Drive

In Beverly Hills heb je natuurlijk de bekende winkelstraat Rodeo Drive. Een plek waar alle dure designers zich verzamelen. En waar je soms ook bekende sterren kan spotten omdat zij hier komen shoppen. Dit doet heel hard aan Monaco denken. Voor het ‘gewone’ publiek is deze regio wel wat duur om iets te kopen en om zelfs de winkels te betreden. Elke winkel is voorzien van security wat de afstand om de winkel te betreden alleen maar groter maakt. Wat je wel kan doen is windowshopping en dat is in deze wijk zeker leuk genoeg om te doen. Al hoeft het niet bij windowshopping te blijven… want in de zijstraten van Rodeo Drive zijn er winkels die gelukkig wel betaalbaar zijn.

Strand in Los Angeles
Wat te doen in Los Angeles Rodeo drive

9 Downtown Los Angeles

Downtown Los Angeles is misschien niet meteen onze favoriete plek in Los Angeles maar als je het echte Los Angeles wil zien, dan is Downtown LA een must. Wij zien downtown LA vooral als een vuile plek met veel zwervers maar je hebt er ook leukere delen zoals El Pueblo Los Angeles wat het oude stadsgedeelte is, maar ook China Town en Little Tokyo zijn best plezierig. Er is zelfs een heel kleine Mexicaanse buurt tegen het Greyhound-station. Downtown LA is dus zeker iets wat je kan doen, maar als je maar een paar dagen in LA bent raden wij het af om hier je tijd te spenderen.

10 Musea

Buiten de Hollywood-zone telt Los Angeles natuurlijk nog een heel pak andere mooie musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het Natural History Museum van Los Angeles waar je zelfs skeletten van dinosauriërs kan zien. Of het Bergamot-station wat het grootste en beste kunstwarenhuis van de regio is. En zo zijn er nog talloze musea die de moeite zijn om te bezoeken in LA.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles