Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Curaçao

december tot april

Papiamento, Engels en Nederlands

Antilliaanse Gulden (ANG)

gemiddeld

Het exotische Curaçao maakt deel uit van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) in de Caraïbische Zee. Het Caribisch eiland is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige zonvakantie en een streepje cultuur. Je geniet er van de mooiste stranden, een prachtig onderwaterleven en kleurrijke steden als Willemstad. Ontdek het paradijs op aarde!

Gratis Reisgids Curaçao

Vervoer in Curaçao

Taxi

Op Curaçao is de taxi een handige manier om je te verplaatsen. De chauffeurs kennen het eiland als hun broekzak en zijn op de hoogte van lokale rijgewoonten. Je vindt taxi's bij grote hotels, het vliegveld, Punda en Otrobanda. Herkenbaar aan het 'taxi'-bordje op het dak en de 'TX' op hun kentekenplaat, bieden de taxi's ruimte voor maximaal vier personen. De ritprijs hangt af van de afstand en het aantal passagiers. Tussen 23.00 en 06.00 uur geldt een toeslag van 25% per rit. Vooraf een prjs afspreken is aan te raden!

Auto huren

Ondanks dat niet alle wegen Curaçao even goed onderhouden zijn! Is het huren van een auto een uitstekende manier om het eiland te verkennen. Het huren van een wagen kan al vanaf 60 euro per dag en kan vooraf online geboekt worden. Let wel op! Bij regen kunnen de wegen zeer glad worden. Auto's moeten daarnaast altijd aan de rechterkant van de weg geparkeerd worden want hier worden effectief boetes voor uitgeschreven!

Trein en bus

Op Curaçao zijn er geen treinen of trams beschikbaar, maar wel kun je gebruikmaken van bussen. De busdienst op het eiland wordt beheerd door het Autobus Bedrijf Curaçao. Deze bussen doorkruisen het hele eiland, waardoor ze een uitstekende manier bieden om Curaçao te verkennen aangezien je zo op bijna elke toeristische trekpleister geraakt.

Step huren

Tuktuk

Op Curaçao heb je ook de mogelijkheid om te reizen in een tuktuk. Hiermee beweeg je met een snelheid van bijna 60 kilometer per uur over de wegen, terwijl je min of meer in de buitenlucht zit. Deze voertuigen zijn naast de auto de voornaamste vorm van vervoer voor een groot deel van de bevolking. Daarnaast is de tuktuk in Curacao veel veiliger dan in Azië.

Handige informatie

Reisblog curacao
sigridofthesun blog
Curacao reisgids
Travel Reasons Reisblog

Weetjes Curaçao

Curaçao heeft verschillende types accommodatie ter beschikking. De meeste reizigers verblijven in all-inclusive resorts. Er zijn zowel gekende als minder gekende hotelketens aanwezig waar je in alle rust en stilte geniet van comfort en luxe. Een verblijf kan je dus afhankelijk van je portemonnee kiezen. Wij raden een verblijf in een Corendon-hotel aan omdat je hier van alle faciliteiten geniet en ook geholpen kan worden in het Nederlands.

Om naar Curaçao te reizen heb je een geldig internationaal paspoort nodig (minimaal 6 maanden geldig), een creditcard en een correct ingevulde ED-kaart. Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 180 dagen in Curaçao verblijft.

Je kan bijna overal met je creditcard betalen in Curaçao. Cash geld is niet echt nodig maar kan altijd handig zijn om bijvoorbeeld taxi’s, fooien of souvenirs te kopen.

Het staat je vrij om fooien te geven, maar meestal wordt dit al automatisch verrekend op restaurant. Dit is vaak zo’n 10-15%. Kijk je rekening dus goed na. Als er nog geen fooi bijgerekend is kan je zelf, afhankelijk van je tevredenheid, een extra fooi toevoegen.

Afhankelijk van hoe lang je in Curaçao zal verblijven heb je bepaalde vaccinaties nodig. Kom je uit een risicogebied voor Gele Koorts, dan is deze vaccinatie verplicht. Verder heb je geen bepaalde inentingen nodig. 

Wat te doen in Curaçao?

Eten en drinken

Het leuke aan Mexico is dat je niet veel hoeft te betalen voor een maaltijd. Zeker niet als je de toeristische zones probeert te vermijden en gaat eten bij de locals. Voor iets minder dan 8 euro heb je al een volwaardige maaltijd. Als je beslist zelf te koken dan kan je deze prijs zelfs halveren. 

Onze verhalen

Curaçao als ideale winterzonvakantie in de Caraïben

6 Stranden in Aruba die tot de verbeelding spreken

Budget Peru – Wat kost een reis naar Peru?

Wat te doen tegen hoogteziekte in Peru?

Vegetarisch eten in Peru – Onze bevindingen

Wat te doen in Lima?

Wat te doen in Cusco?

Wereldwonder Machu Picchu bezoeken

Uitstappen vanuit Cusco – Moray, Maras en ruïnes

Eerste week in Peru – Lima en Cusco ontdekken