Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Groot-Brittannië

Gratis Reisgids

Groot-Brittannië

mei tot juni

Engels

Engelse pond (GBP)

Zeer hoog

Wie aan het Groot-Brittannië denkt, denkt automatisch aan Londen. Een van de populairste citytrips om te doen binnen Europa. Op heden behoort dit land helaas niet meer tot Europa maar we rekenen het nog bij deze categorie. Natuurlijk is Groot-Brittannië meer dan Londen. Zo is Manchester, Stonehenge en zelfs het meer van Loch Ness de moeite waard om eens te bezoeken. Want zoals je wel zal weten is Groot-Brittannië eigenlijk een combinatie van 3 landsdelen. Engeland, Schotland en Wales. Wijzelf bezochten momenteel alleen nog maar Engeland maar de andere landsdelen staan zeker op onze lijst met landen die we willen bezoeken.

Handige weetjes

Groot-Brittannië

Hoe geraak ik er?

Naar Groot-Brittannië kan je vliegen en dat kan al voor gemiddeld 50 euro per persoon. Natuurlijk is dit zeer afhankelijk van de periode. Zo ga je in de kerstperiode iets meer betalen voor een ticket dan in de zomer. Vliegen naar Groot-Brittannië doe je vooral naar Londen en Manchester. Een goed alternatief en ook wel een gemakkelijkere optie is natuurlijk de trein nemen naar Londen. Ook een treinticket ligt gemiddeld rond de 50 euro voor een ticket. Maar ook hier is dat afhankelijk van het seizoen. Je kan natuurlijk ook nog de ferry nemen, waar de prijzen starten bij een 35 euro de man. Of je kan gewoon gemakkelijk met de auto gaan door de Eurotunnel.

Vervoer

De vervoermiddelen in Groot-Brittannië zijn misschien wel de bekendste vervoermiddelen in de wereld. Zeker als je de gele taxi’s van New York even weg denkt. Want wie kent nu niet die bekende rode bussen of traditionele oude zwarte taxi’s. Die nu ook nog tot het straatbeeld van dit land behoren. Taxi’s die echter wel niet goedkoop zijn. Maar dat is ook geen probleem want Groot-Brittannië beschikt over één van de beste openbare vervoeren die wij kennen. En dan vooral in Londen waar je een Oyster kaart kan opladen en aan een zeer voordelig tarief kan reizen met de metro en bus. Wij zagen bijna alle mooie plekken in Londen voor een kleine 10 euro aan vervoer. Niet slecht volgens ons.

Accommodatie in GROOT-BRITTANNIË

Groot-Brittannië kan goedkoop zijn maar ook heel duur, en al zeker als je naar Londen trekt. In Londen vind je hotelkamers vanaf 45 euro per nacht, in sommige seizoenen kan dit iets lager liggen. Een Airbnb kan je al vanaf 20 euro per nacht vinden voor een deftige kamer. Voor hostels in Londen kan je ongeveer de zelfde prijs aannemen. Maar voor wij het echt goedkoop wil doen, neemt een camping op de rand van Londen. Je zou denken dat deze er niet zijn… Maar niets is minder waar, via deze link lees je er alles over. Voor de grote steden in dit land mag je eigenlijk bijna de zelfde prijzen verwachten en voor de kleinere steden mag je overal een 5 euro aftrekken van de bovenvermelde prijzen.

Onze Verhalen

GROOT-BRITTANNIË

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles