Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Malta

Gratis Reisgids

Malta

mei tot september

Maltees

Euro (EUR)

Gemiddeld

Malta is dan misschien wel een van de kleinste landen ter wereld, maar daarom niet minder bijzonder. Het is naar onze mening zelfs één van de mooiste landen in Europa. Zeker het stadscentrum van de hoofdstad Valletta is een unieke plek die je terug in de tijd katapulteert. Met drie eilanden (Malta, Gozo en Comino) heb je aan een week ter plaatse voldoende om dit eiland te verkennen. 

Vervoer in

Malta

Bolt

In Malta kan je geen gebruik maken van Uber maar wel van Bolt. Deze applicatie, die bij ons vooral gekend is van de verhuur van elektronische steppen, werkt hier op dezelfde manier als Uber. Je kan via de applicatie gemakkelijk een taxi huren. De prijzen zijn zeer vergelijkbaar met Uber. Een goed alternatief dus!

HuurAuto

Ook een huurauto nemen is een optie waarbij je dit kleine land  kan verkennen. Alleen moet je er rekening mee houden dat er in Malta links wordt gereden. Daarnaast is parkeren op drukke toeristische plaatsen niet altijd mogelijk. Wij vinden een huurauto dan ook niet zo geschikt om de eilanden te bezoeken. Wie toch een auto wil huren kan dit al vanaf €15 per dag.

Bussen

Veel bussen rijden er niet op Malta, maar ze kunnen je wel op elke bezienswaardigheid brengen. Een ticket voor de bus kan je bij het opstappen kopen. Let op: dit moet wel cash en liefst ook gepast zijn. Wie alle bekende locaties op één of twee dagen wil zien kan gebruik maken van de rode hop-on-hop-off bussen. Deze bussen rijden een vaste ronde langs alle mooie plekjes en je kan afstappen en terug opstappen wanneer je maar wilt. 

Veerboten

Malta bestaat uit drie eilanden. Om van het ene naar het andere eiland te gaan zal je dus gebruik moeten maken van een veerboot. De prijs voor zo’n veerboot ligt rond de 5 euro voor een retourticket. Wie ook de auto mee wil overzetten moet al rekenenen op 20 euro. De veerboot vertrekt elke dag tussen 7:30 en 21:45 uur. Alle informatie voor het boeken van een ferry kan je hier terugvinden.  

Handige tips

Malta

Is Malta een duur land?

Is malta een duur land?

Game of thrones Malta

15 Bezienswaardigheden Malta

Handige weetjes

Malta

Voeding

Malta is een land dat veel invloeden heeft van Italië en Griekenland. Je zal hier dus wel wat pasta en vis terugvinden. Al is de Maltese keuken in vergelijking met de andere mediterrane landen wel minder gezond doordat het eten vetter is. Naast vis kan je hier ook vlees krijgen met varken, koe en konijn als streekgerechten. Enkele gerechten die je in Malta zeker een keer moet proberen zijn Pastizzi (gebakje met ricotta), Bigilla (een Maltese dip met knoflook) en Ftira wat een brood is dat zelfs is opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast al dat lekere eten kan je in Malta ook genieten van een heerlijk glaasje wijn. Een wijn die je bijna alleen hier zal kunnen proeven omdat er zeer weinig aan export gedaan wordt. Een aanrader is naar onze mening de wijn van Delicata Winemaker

Fooien in Malta

In Malta is het gebruikelijk om een fooi van 10 procent te geven in restaurants. Dit is echter niet verplicht. Bij taxichauffeurs wordt er dan weer naar boven afgerond, al is ook dit niet verplicht. Bij gebruik van de applicatie Bolt wordt het zelfs vaker niet dan wel gedaan. En aan kamermeisjes wordt vaak een bedrag vanaf 2 euro gegeven. Ook dit is niet verplicht. 

Stopcontacten in malta

Hoewel dit land in Europa gelegen is, heeft Malta andere stopcontacten dan de andere landen in dit continent. Er wordt net als in Engeland namelijk gebruik gemaakt van 3 pinnen. Je zal dus een reisstekker nodig hebben. In de meeste hotels bieden ze deze adapter aan en hoef je niet tot een aankoop over te gaan. Op voorhand navragen kan geen kwaad. 

Veiligheid

Malta is een zeer veilig land waar weinig criminaliteit is. Het is zelfs één van de landen waar wij ons tijdens het reizen het veiligst hebben gevoeld. Alle bewoners zijn dan ook oprecht vriendelijk en behulpzaam. De enige overlast die je soms kan ondervinden is van dronken jongeren (vaak toeristen). Daarnaast is ook de gezondheidszorg in Malta van uitstekende kwaliteit en is Engels spreken geen enkel probleem. Nood hebben aan dringende zorg (spoed) is gratis en alle andere zorg zou dan ook gedekt worden door je Europese ziekteverzekering. 

Onze Verhalen

Malta

Hotel boeken

Malta

Booking.com

Instagram

Sigridofthesun

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles