Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Bahama's

Gratis Reisgids

Bahama's

december tot april

Engels

Bahamian Dollar (BSD)
American Dollar (USD)

Zeer Groot

Palmbomen, brandende zon, prachtige heldere zee en parelwitte stranden omschrijft de Bahama’s volgens ons perfect. Dit alles zorgt ervoor dat deze bestemming uiteraard bovenaan onze bucketlist stond. En wat vroeger als kind onbereikbaar leek, werd nu in 2019 werkelijkheid. Want de Bahama’s bleken niet zo heel moeilijk bereikbaar te zijn als vroeger gedacht. Duur is het helaas wel. Al maak je de Bahamas zo duur als je zelf wil. Vooral eten en drinken in het hotel neemt een stevige hap uit je budget. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Vervoer in de

Bahama's

Taxi

De meeste toeristen verplaatsen zich via een taxi in de Bahamas. Dit is echter niet de goedkoopste manier. Zo betaal je ongeveer 1 euro per gereden minuut. De enige taxi waar je bijna niet van onderuit kan is degene die van en naar de luchthaven. Ander transport is helaas niet geschikt voor grote koffers (met uitzondering van een huurauto). Vragen aan andere mensen om een taxi te delen kan de prijs wel drukken.

Boot

Een boot in de Bahamas is onvermijdelijk als je van eiland naar eiland wil gaan. Online zal je hier niet altijd iets van terugvinden. Maar geen zorgen, je kan in elke jachthaven gaan vragen hoe en met wie je kan meevaren. Want niet naar elk eiland is er een veerboot beschikbaar. Je zal dan moeten meevaren met bijvoorbeeld de postboot. De prijzen zijn zeer variabel en vooral ook onderhandelbaar.

Auto Huren

Je kan ook een auto huren in de Bahamas. Maar dit lijkt ons een onnodige kost omdat de eilanden hier niet zo groot zijn en omdat alle activiteiten ook bijna in dezelfde buurt liggen. Beslis je toch een auto te huren, dan moet je wel weten dat er hier links gereden wordt. De prijs voor het huren van een auto start bij 62 euro voor een dag (verzekering inbegrepen).

Bus

Niet op elk eiland van de Bahamas is er een bus beschikbaar maar op een eiland als Nassau kan je deze wel vinden. Je betaalt dan ongeveer 1,20 euro voor een enkel ticket, wat dit meteen het goedkoopste vervoermiddel van het eiland maakt. Je zal wel bijna de enige toerist zijn en enkele rare blikken van de locals krijgen. Maar het is wel een ervaring. 

Handige tips

Bahama's

Genieten bahamas

Foto hotspots Bahama's

Budget bahamas strand

Wat te doen in Nassau

Baha Mar Hotel

Budget Bahama's

Hotel met haven

Documenten voor de Bahama's

Handige weetjes

Bahama's

Voeding

Voeding en drank is misschien wel de grootste kost van dit land. Zo betaal je in sommige toeristische regio’s en hotels al gemakkelijk 5 euro voor een frisdrank en 25 euro voor een simpel hoofdgerecht. Belastingen en bedieningskosten nog niet meegerekend. Een relatief goedkopere oplossing in de Bahamas is local gaan eten en de supermarkt bezoeken. Al is dit ook nog altijd relatief duur in vergelijking met België. De keuken in dit land is te vergelijken met de Amerikaanse keuken en dat heeft dan vooral te maken met de vele toeristen uit Amerika. Ook vis en kreeft kan je hier in grote getallen vinden.

Papieren voor de bahama's

Voor de Bahamas heb je geen visum nodig. Alleen je internationaal paspoort. In de luchthaven moet je wel een migratiedocument invullen waarbij je ook je vliegtickets terug naar huis moet laten zien. Ook je hotel reservatie kan in sommige gevallen gevraagd worden. Deze allemaal op voorhand afdrukken is dus aangeraden.

Inentingen voor de bahama's

Je moet in de Bahamas enkel een inenting hebben voor gele koorts, als je van een land afreist waar de gele koorts aanwezig is. Of als je in de voorbije 7 dagen voor afreizen in één van deze landen geweest bent voor een minimum van 12 uur. Voor de rest is er geen enkele inenting verplicht of aanbevolen. Ook niet bij een langer verblijf aan deze eilandengroep. Door Covid19 kan de regeling wel een keer veranderen. 

Internet

Zowel de luchthavens als de hotels en hostels in de Nassau beschikken over een uitstekend wifi netwerk. Het lukte ons zelf in alle hotels om Netflix te streamen wat niet in elk land kan. De wifi in deze hotels is ook bijna altijd gratis. Kom je op de kleinere eilanden van de Bahama’s dan kan het internet soms van slechte kwaliteit zijn. Of in sommige gevallen onbestaande. De meeste restaurants in de Bahama’s beschikken ook over een zeer goed en gratis wifi netwerk.

Een simkaart kan je kopen in Nassau of Freeport. Op alle andere eilanden is de kans op het vinden van een (goede) simkaart veel kleiner. De prijzen kunnen van winkel tot winkel met elkaar verschillen. Vergelijken is dus de boodschap. In de Bahamas moet je al snel 50 euro rekenen voor een maand onbeperkt internet. Je kan hier geen internet per week kopen. 

Accomodaties

Een van de grootste kosten in de Bahamas in ongetwijfeld je accommodatie. De gemiddelde prijs voor een gewone hotelkamer is dan ook 250 euro voor een nacht. Al heb je ook kamers vanaf 80 euro. Ook Airbnb is in deze regio niet zo goedkoop. Zo betaal je toch gemakkelijk 90 euro voor een nacht. Wat voor Airbnb toch redelijk veel is. De goedkoopste manier om een slaapplaats te vinden in de Bahamas is een hostel. Hier is 45 euro de startprijs voor een overnachting. Toch raden we aan om op deze idyllische plek een hotel te boeken. Het maakt deel uit van de ervaring.

Fooi in de Bahama's

Ook op vlak van fooi worden de Amerikaanse standaarden aangehouden. Wat wil zeggen dat een fooi van 10 tot 20 procent gebruikelijk is. Dit is redelijk hoog als je dit vergelijkt met onze gewoontes. Maar in de Bahama’s is deze fooi dan ook een groot deel van het loon van de medewerkers. Let wel goed op! In sommige duurdere zaken word de fooi al op de rekening gezet! Extra fooi betalen is dan niet nodig! 

Onze Verhalen

Peru

Instagram

Sigridofthesun