Travel Reasons logo

Peru

Wat te doen in Lima?

Wat te doen in

Lima

Lima is een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners en dat schrikt vaak heel wat mensen af. Dat is jammer want deze prachtige stad in Peru heeft zoveel te bieden. Ongeveer vijf dagen inplannen voor deze stad is zeker geen overbodige luxe. In deze post laten we jou zien wat te doen in Lima.

Je kan Lima in Peru gemakkelijk bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam. Je bent dan ongeveer een kleine 13 uur onderweg. Er zijn weinig steden in Zuid-Amerika zo gemakkelijk bereikbaar. Lima en bij uitbreiding Peru is dus zeker een bestemming die wij aanraden. 

Kleurrijke gebouwen in Peru
Week in Peru -stadsplein

In de stad zelf

Lima

1 Plaza de Armas

Plaza de Armas is misschien wel het belangrijkste plein van heel Lima. Op dit kleurrijke plein vind je enkele belangrijke gebouwen terug zoals het aartsbisschoppelijk paleis, het stadspaleis en het paleis van de regering. Al is vooral de  uitstraling dat deze gebouwen hebben de grootste troef om dit plein te bezoeken. Ook de straten rond Plaza de Armas zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je hebt dit deel van de stad op een goede twee uur wel gezien.

2 Barranco

De kunstzinnige wijk Barranco is zonder twijfel de meest gezellige wijk van heel Lima. Want naast de vele kleurrijke gebouwen en street art heb je hier ook  prachtige beplantingen. Dit zorgt voor het totaalplaatje. Voor ons persoonlijk was dit de mooie versie van Cuba. En naast de gezelligheid overdag kan je hier in ’s avonds stevig uitgaan. Deze wijk is dan ook zeer geliefd bij jongere toeristen. Barranco is  zeker iets om te doen in Lima en mag zeker niet overgeslagen worden.

3 Shoppen in Larcomar

Larcomar is ongetwijfeld één van de mooiste plekken om te shoppen in heel Lima. In dit openlucht shoppingcenter heb je een schitterend uitzicht over de zee en de eindeloze stranden. Naast shoppen kan je hier ook uitstekend eten in één van de talrijke restaurants. Let wel op, deze buurt is gevoelig duurder dan alle andere plekken in Lima. Wij kunnen deze plek het best vergelijken met Waterfront in Zuid-Afrika. Zeer gezellig en leuk om te vertoeven, maar vooral gebouwd om de toeristen te entertainen.

wat te doen in Lima
Shoppen in Larcomar

4 Love Park

Vlakbij het shoppingcenter Larcomar vind je het Love Park terug. Dit park is zoals zijn naam al doet vermoeden romantisch aangelegd. Niet alleen door de bankjes en mooie beplanting, maar vooral door de fantastische uitzichten over de zee en de indrukwekkende kliffen. Daarnaast kan je hier ook heerlijke pannenkoeken met Nutella eten die een date in het park compleet maakt. Verwacht geen groot park, want op een halfuurtje heb je het wel gezien.

5 Neem surflessen

Iets wat wij zelf niet hebben gedaan maar wat je in Lima wel perfect kan doen is leren surfen. De prijzen hiervan starten vanaf 25 euro en gaan tot 100 euro. Huur van het materiaal inbegrepen. Een zeer lage prijs dus om iets aan te leren dat je voor de rest van je leven kunt. Door de lage prijs is dit een populaire activiteit bij toeristen. Desondanks dat wij dit niet hebben gedaan behoort dit wel in deze lijst met wat te doen in Lima.

6 Huaca Pucllana

Huaca Pucllana is een archeologische site in het midden van de wijk Miraflores en kan je een beetje vergelijken met een piramide in Egypte. Maar dan net iets minder mooi. Wat Huaca Pucllana wel speciaal maakt, is dat deze piramide of tempel temidden van een woonwijk ligt. Wat voor een speciale uitstraling en ervaring zorgt. Ben je maar enkele dagen in Lima? Dan zouden wij deze uitstap links laten liggen. Voor de inkom van deze activiteit betaal je 12 Soles (ongeveer 3 euro).

Wat te doen in lima drone

7 Paragliden

Als je op de dijk langs het water wandelt in Lima dan zie je overal in de lucht paragliders naar beneden komen. En dat is niet zo verwonderlijk, wat het uitzicht dat je hier moet krijgen bij een sprong is ongelooflijk. Wijzelf hebben ons niet gewaagd aan een sprong maar als jij deze wel wil maken dan moet je hier 70 euro voor betalen. Je hangt dan amper 10 minuten in de lucht maar je krijgt wel een ervaring voor het leven!

8 Ga eens lekker uit eten

In Lima, en bij uitbreiding Peru, is het eten van zeer goede kwaliteit! Er is voor ieder wat wils. Zo heb je zelfs enkele restaurants die zich volledig gericht hebben op vegetarisch eten en in sommige restaurants zelfs op veganistisch eten. Vooral in Larcomar en Miraflores kan je enkele toppertjes Tegenkomen! Lekker uit eten gaan is ongetwijfeld een deel van de ervaring van deze stad. Online kan je enkele food tours doorheen Lima boeken.

9 Chinatown

Waan je even in China in Chinatown. Je kan hier niet alleen enkele typische Chinese gerechten eten maar ook gaan shoppen in de 100 winkeltjes met verschillende (Chinese) prulletjes. Ook alle namaakmerken zijn hier goed vertegenwoordigd voor zeer weinig geld. Enige nadeel aan deze wijk is de geur en de drukte die hier heerst. Het is er nogal chaotisch.

Uitstapjes vanuit

Lima

10 Huacachina

Huacachina is een dorpje in het midden van de woestijn. Zeer indrukwekkend en ook zeer bekend op het internet, want deze stad lijkt wel op een Fata Morgana. Vanuit Lima kan je deze stad gemakkelijk bereiken met een bus of taxi. Het enige nadeel is dat je wel 4 uur onderweg zal zijn zonder file. Door deze afstand verblijf je dus best wel één nacht in dit prachtig dorpje!

Categories

Uistappen

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles