Travel Reasons logo

Gratis Reisgids

Luxemburg

Gratis Reisgids

Luxemburg

Juni tot oktober

Frans

Euro (EUR)

Hoog

Luxemburg is misschien niet het grootste land van Europa maar het is zeker wel een land dat veel te bieden heeft. Want de natuur die je hier terug kan vinden is indrukwekkend! Daarnaast heb je hier ook mooie steden zoals de gelijknamige hoofdstad Luxemburg of Echternach en Vianden. Luxemburg heeft een groot aanbod aan kastelen en gebouwen met een historische waarde die je kan bezoeken. En het grote voordeel is dat dit vanuit België en Nederland niet zo ver rijden is.

Handige weetjes

Luxemburg

Hoe geraak je er?

Naar Luxemburg ga je het best met de eigen wagen. Niet alleen omdat je dan niet lang onderweg bent maar ook omdat dit de goedkoopste manier is om dit land te bereiken. Daarnaast is een wagen in Luxemburg zelf ook zeer gemakkelijk om je van A naar B te verplaatsen. Want niet elke plek is met het openbare vervoer te bereiken. Ook de benzine is hier goedkoop. Er bestaan (bijna) geen rechtstreekse vluchten vanuit België en Nederland. En busreis is daarom wel een goed alternatief.

Accomodatie Luxemburg

De accommodatie die je het meeste ziet in Luxemburg is ongetwijfeld een hotel. De prijs voor een nacht in een deftig hotel begint bij 65 euro. Al is deze prijs zeer afhankelijk van de regio en het seizoen. Een goede Airbnb of hostel kan je terugvinden vanaf 45 euro voor een nacht. Een andere populaire verblijfplaats is ongetwijfeld een vakantiehuisje voor het hele gezin. Hier kan je afhankelijk van het seizoen al een huisje vinden voor 600 euro per week.

Gezellige steden en dorpen

Het Groothertogdom Luxemburg heeft heel wat mooie en gezellige steden die een bezoekje waard zijn. Vianden, Echternach en Clervaux zijn maar enkele voorbeelden van gezellige steden. Waar je bovendien ook nog eens lekker Bourgondisch kan eten. Steden die ook een bezoekje waard zijn, zijn Larochette, Diekirch, Ettelbruck en Wiltz 

Natuur

De grootse reden voor toerisme in Luxemburg is ongetwijfeld de natuur. Met enkele prachtige bossen en enkele magische plekken zoals Müllerthal. Waar je jezelf in een decor van Disney waant. Wij zijn vooral fan van de herfst in Luxemburg. De mooie en gezellige kleuren zijn nergens mooier dan hier. 

Onze Verhalen

Luxemburg

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles