Travel Reasons logo

Nederland

4 Troeven van het mooie Sluis in Nederland

Het mooie sluis

Nederland

Onlangs gingen wij een weekendje weg naar Sluis in Nederland. “Waarom in godsnaam naar daar?” zul je wellicht denken. Waarom wij Sluis een erg fijn stadje vinden, kom je hier te weten! Ontdek de 4 troeven van het mooie Sluis in Nederland en wie weet is dit wel jou volgend weekendje weg!

1 Wandelen

Sluis ligt in de provincie Zeeland, dichtbij Cadzand. In beide steden kan je een volledige dag vullen met mooie wandelingen maken. Dit dorp heeft zowel een (klein) centrum waar je fijn kan wandelen, te combineren met winkelen, als een buitenrand. Hier moet je vooral op zoek gaan naar het wallengebied, meer bekend als de Wallen van Sluis. Hier lopen enkele wandel- en fietspaden die de moeite waard zijn als je van wandelen in de natuur houdt. Cadzandis dan weer eerder weg gelegd voor liefhebbers van zee en strand. Je kan de dijk afwandelen tot in het Zwin. Eigenlijk is de hele streek rondom Sluis prachtig uitgestrekt en dit gebied nodigt zeker uit om te wandelen.

centrum-sluis
Natuur Nederland

2 Eten

Wellicht ken je dit dorp van het voormalig sterrenrestaurant Oud Sluis van chef-kok Sergio Herman. Op heden heeft Sergio Herman dit restaurant niet meer in Sluis, maar heeft hij er één geopend in Cadzand, AIRrepublic. Als je een fijnproever bent en je portefeuille laat het toe, dan kan je er heerlijk gaan eten. Maar Sluis zelf heeft ook een paar goede restaurants te bieden. In de meeste restaurants kan je veel verse visgerechten vinden, aangezien de zee niet ver weg is. Wij gingen eten in Hart van Sluis en dit pand is op zich al een bezoekje waard! Denk aan een prachtig, gezellig interieur met heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld huisgemaakte tapas. En ook nog eens heel betaalbaar.

3 Winkelen

Sluis is een kleine maar erg diverse winkelstad. Je vindt er lokale streekwinkels, zoals een traditionele kaasboer of een kruidenwinkel. Maar er zijn ook grotere ketens te vinden zoals Kruidvat en Blokker. Er zijn ook tal van leuke kleding- en schoenwinkels. Een aanrader vinden wij Bomont. Hier vind je prachtige kledij en eveneens prachtige interieurartikelen.

Een andere aanrader om te bezoeken is het Whiskyhuis. Hier vind je unieke sterke dranken, van gin tot wijn, champagne en uiteraard whisky. Ook leuk om te zien als je geen liefhebber bent van sterke dranken!

In Sluis vind je ook verschillende drogisterijen waar je de goedkoopste prijs betaalt voor gekende merken van verzorgingsproducten. Zijn dit niet al genoeg redenen om eens een uitstapje  te maken?

whiskey Winkel
Tapas in Sluis

4 Rust

Als er één reden is om naar Sluis te gaan, is het voor de rust. Je kan hier letterlijk “uitwaaien” en tot rust komen. Als je voor de rust naar Sluis gaat, kies je er best voor om op vrijdag, zaterdag of maandag de binnenstad in te gaan. Op zondag kan het er erg druk zijn aangezien alle winkels dan geopend zijn. Mensen die houden van de natuur, wandelen, lekker eten en winkelen, moeten gewoon eens naar Sluis gaan. Leuk weetje: je vindt rondom Sluis heel erg fijne vakantiehuisjes om te verblijven. Zo verbleven wij op een vakantiehoeve met een enorme oppervlakte en prachtige uitzichten. Zeker een aanrader!

Ging jij al naar Sluis in Nederland?

Ben jij ooit al in Sluis in Nederland geweest? En wat vind jij van deze kleine stad? Wij zijn benieuwd! Laat ons eens weten wat jij van Sluis vindt in de comments of via Facebook.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles