Travel Reasons logo

Nederland

Bloemenvelden, natuurgebieden en hidden gems – Ontdek de omgeving rond Amsterdam

Ontdek de omgeving

rond Amsterdam

Wie aan Amsterdam denkt, denkt automatisch aan gezellige winkelstraten, de wereldberoemde grachten en een bruisend stadsleven. Het is typisch Amsterdams en natuurlijk een belangrijk onderdeel van de stad. Maar wist je dat net buiten deze wereldstad bloemenvelden, natuurgebieden en enorm veel hidden gems kan ontdekken?

Meer dan het stadsleven

Gezellige winkelstraten, de wereldberoemde grachten en een bruisend stadsleven. Dat is waar men aan denkt wanneer men Amsterdam zegt. Sinds onze trip naar de omgeving rond deze wereldstad voegen wij daar ook graag bloemenvelden, natuurgebieden en enorm veel hidden gems aan toe. Want ook dat is Amsterdam.
Bloemen Aalsmeer

Keukenhof in Lisse

De bekendste locatie waar we halthouden is zonder twijfel Keukenhof in Lisse. Dit prachtige park stelt de mooiste bloementapijten tentoon met maar liefst 7 miljoen voorjaarsbloeiers. Van tulpen tot narcissen en fresia’s. Allen krijgen ze een plekje in toch wel één van de meest indrukwekkende parken van Nederland.

Het kan in Keukenhof erg druk worden, dus reserveer je tickets best op voorhand. Dat kan via de website van Keukenhof zelf.

Bijzondere activiteiten

Wie graag de Nederlandse tulpenvelden in alle rust wil ontdekken, kan beter de omgeving van Lisse vermijden en opteren voor een fietstochtje door Amstelveen. In de pluktuin van Anne-Marie en Gert kan je een eigen boeket tulpen (of andere bloemen naargelang het seizoen) plukken. Er worden soms ook workshops (voor kinderen) georganiseerd. Een bijzondere activiteit!

Boottocht Aalsmeer

Floriworld

Nog zo’n aanrader in de omgeving vinden we FloriWorld. Dit gloednieuwe museum is volledig gewijd aan bloemen. Dankzij de interactieve zalen waar technologie geen limieten kent, maak je kennis met verschillende soorten bloemen op een verrassende manier. Wij waren voornamelijk onder de indruk van de immersive experience en de speelse invulling van het hele museum. Zowel voor jong als iets ouder een leuke ervaring. Een echte aanrader als je opzoek bent naar een uitstap in de omgeving van Amsterdam. 

Aalsmeer

In Aalsmeer valt er nog meer te ontdekken en aan te raden dan enkel een bezoek aan FloriWorld. Je kan in de omgeving mooi wandelen en fietsen, maar ook een bezoek brengen aan het indrukwekkende Flower Art Museum. Hier kan je tot 22 Mei 2022 genieten van Wonderworld: een expositie die je precies meeneemt in de wereld van ‘Alice in Wonderland’. Of je kan de nabijgelegen bollenvelden bezoeken en genieten van het kleurenspektakel.

Omgeving Amsterdam
Bloemen keukenhof

Onontdekte parels

Verder zijn er nog héél veel onontdekte parels te vinden in de regio van Amsterdam. Zo gingen wij bijvoorbeeld de Historische Tuin en de Hortus Botanicus bezoeken, deden we een rondvaart op de Westeinderplassen met gepassioneerde uitleg van Henk over de seringenteelt en genoten we van een heerlijk (laatste) avondmaal in een omgebouwde kerk die nu fungeert als brouwerij en hotspot. Aan verrassende ervaringen en heerlijk eten geen gebrek!

Waar overnachten?

Een uitstekend hotel om te overnachten en om al deze hotspots vlot en snel te kunnen ontdekken is Grand Hotel Amstelveen. Je bent in geen tijd in Amsterdam centrum maar tegelijk ook vlakbij Aalsmeer en natuurlijk Amstelveen. Fietsen kan je trouwens bij het hotel huren en op die manier de mooie, groene omgeving ontdekken.

Bloemen lente
omgeving rond Amsterdam

Beleef de omgeving rond Amsterdam

Wie houdt van bloementapijten, botanische tuinen en genieten van de natuur moet gewoon een keer naar de omgeving rond Amsterdam trekken. Vanuit België ben je er in geen tijd én je ervaart meteen een vakantiegevoel. Vooral tijdens de lente wordt het landschap omgetoverd tot een waar sprookjestafereel.

Kortom, er valt zoveel te zien en te beleven dat je hier toch enkele dagen zal willen verblijven. Meer informatie over wat er te doen en te zien is in de regio, vind je op de website van IAmsterdam.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Nederland