Travel Reasons logo
Nederland

Beleef West-Zeeuws-Vlaanderen

Beleef

West-Zeeuws-Vlaanderen

Zegt de regio West-Zeeuws-Vlaanderen je (nog) niet veel? Denk dan aan Cadzand, Sluis en Breskens. Wellicht gaat er nu wél een belletje rinkelen. Deze regio is terecht populair voor zijn mooie kustlijn, zijn heerlijke Zeeuwse keuken en natuurlijk zijn geliefde steden. Tot ver buiten Nederland komen ze af naar wat wellicht het mooiste plekje van Nederland is. Maar er is méér.

Oase van rust

In West-Zeeuws-Vlaanderen kom je terecht in een oase van rust. De kreken, duinen en rivieren zijn een adembenemende ontdekking voor natuurliefhebbers en actieve reizigers. Je ontdekt deze plekken het beste per fiets of te voet. Het uitgebreide fietsroutenetwerk brengt je langs al dit moois en onderweg kom je bijzondere plekjes tegen om te tafelen.

Strand Ruig

Heerlijk tafelen

Aanraders om heerlijk bourgondisch te genieten zijn ‘s Lands Welvaren voor elke fijnproever, De Schaapskooi als het wat exclusiever mag en Strand RUIG voor een diner op het strand.’s Lands Welvaren was onze absolute favoriet. Niet alleen het eten is heerlijk en verfijnd, ook de bediening is hartelijk. Maar eigenlijk hebben we op elke plek uitstekend gegeten en genoten van de delicatesse van het seizoen: asperges!

Wijnproeverij

Voor de liefhebbers van wijn kunnen we een bezoek aan Wijngaard ‘t Biezenhof ten stelligste aanraden. Eigenaar Ronald leidt je met plezier rond op zijn wijngaard en laat je echt vakmanschap proeven op het zonovergoten terras met zicht op de rustgevende tuin. Ronald runt zijn wijngaard en bijhorende proeverij met winkel alleen uit dus leg je bezoek op voorhand vast via mail of telefoon.

Land's welvaren dessert

Op zoek naar avontuur?

Mag het wat avontuurlijker? Dan valt er in deze omgeving veel te ontdekken. Mountainbiken, kanovaren of surfen. Het kan allemaal. Nadien kan je uitrusten op het strand, de winkelstraten intrekken of één van de musea bezoeken. Het is trouwens een prima omgeving om te kamperen. Wij sliepen bijvoorbeeld in een retro Volkswagen-busje van Hippiebus.be. Deze staan op verschillende plaatsen en je kan er niet mee rijden maar dus wel in overnachten. Dit op telkens een bijzondere locatie omgeven door natuurlijke schoonheid. Een unieke belevenis!

VW kamperen
Uitzicht uit camper

Aanraders om te doen

Verder is dit een aan te raden regio voor de zeer jonge tot iets oudere reizigers. Bezoek de struisvogelboerderij Monnikenwerve, boek een rondleiding op aspergeboerderij Spitsbroek, waar je tevens kan overnachten in een vakantiehuis of op de camping, of loop eens door de oudste stad van Zeeland, Aardenburg. Binnenkort vindt daar trouwens het Kunstenfestival plaats, wat één van de belangrijkste feesten van de stad is. En je vindt er een gloednieuw, interactief museum over de geschiedenis van de stad en de invloed van de Romeinen (opening geschat op september 2022). Je kan ook een boeiende rondleiding met gids door de stad maken om zo nog dieper de geschiedenis in te duiken.

Kerk Aardenburg

Op de grens met België

Dat deze verrassende regio in Nederland op de grens ligt met België is alleen maar een voordeel. De omgeving is gemakkelijk bereikbaar en je verblijft vlakbij Brugge en Knokke-Heist. Prima bestemming dus voor een weekendje weg maar ook tijdens een deugddoende vakantie valt er voldoende te beleven.

Wil jij deze bestemming ook ontdekken? Raadpleeg dan zeker de website van West-Zeeuws-Vlaanderen ter inspiratie en boek in het hoogseizoen en de vakantieperiodes zeker je uitstapjes op voorhand.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Nederland

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles