Travel Reasons logo
Nederland

Wat te doen in Den Haag ?

Wat te doen

In Den Haag

Den Haag is misschien wel onze favoriete stad in Nederland. Niet alleen omwille van de gezellige sfeer, hartelijke mensen en leuke hotspots maar ook omwille van zijn uitstekende ligging aan de kust. Je kan hier dus perfect een citytrip combineren met een strandvakantie en net dát maakt Den Haag zo interessant.

1 Stadscentrum

Een bruisende stad die ook nog eens aan de kust ligt? Dat is zonder twijfel een droombestemming. Stadsmensen kunnen hun hart ophalen in het centrum dankzij de fijne shoppingadressen, uitstekende restaurants waaronder Jamey Bennett en boeiende musea.

Overnachten kan bij Babylon Hotel Den Haag. Het hotel ligt naast het centraal station in het centrum van de stad. Bovendien kan je hier ook fietsen huren om de rest van Den Haag te ontdekken. De ideale ligging dus!

Onze favoriete musea zijn Museum Panorama Mesdag met een fenomenaal kunstwerk van Mesdag en het fotomuseum Den Haag voor liefhebbers van fotografie en moderne kunst.

Ga je in 2023 naar Den Haag, dan krijg je nog een extra portie cultuur voorgeschoteld want dit jaar staat in teken van grafisch kunstenaar Escher. Je zal in de stad spontaan werken van hem tegenkomen. En wie maar niet genoeg krijgt van de kunstenaar kan ook afzakken naar Escher in het Paleis om nog meer van zijn meesterwerken te bewonderen.

Den Haag centrum

2 Scheveningen strand

Natuurliefhebbers zakken dan weer af naar het strand van Scheveningen. Je kan prima met de fiets vanuit het centrum tot aan het strand fietsen. Hier geniet je van één van Nederland’s populairste stranden met in de achtergrond het bekende reuzenrad op de pier. Wandel op de dijk en aanschouw Museum Beelden aan Zee. Deze ludieke figuurtjes in alle maten beelden bekende en minder bekende sprookjes uit. Maak nadien zeker een stop bij Foodhall Scheveningen of ga dineren met zonsondergang op het strand bij Manta. Romantischer wordt het niet!

Scheveningen Boot op het
Scheveningen strand

3 Bungy Jump

Voor waaghalzen die naar Scheveningen gaan, raden we aan om te ziplinen bij Bungy Jump Holland. Vanop zo’n 45 meter hoogte start de 350 meter lange zipline over de zee. Het uitzicht hier is fantastisch. De échte durvers kunnen zich wagen aan een bungeesprong. Een te gekke ervaring! Ook als je geen adrenalinekick wil, kan je hier even halthouden om van het prachtige uitzicht te genieten.

Wat te doen in Den Haag
Ziplinnen Scheveningen

4 Watersport

Actievelingen die liever met hun beide voeten op de grond blijven, kunnen tal van wateractiviteiten beoefenen bij Hart Beach. Gaande van surfen en suppen tot seahiken. Dat laatste is een splinternieuwe watersport waar je speels door het water loopt en bewegingen maakt op het ritme van de golven. Het is een intensieve sport waarbij mind en body samenwerken. Dankzij je wetsuit en de inspanning merk je niets van het koude water. Zeker eens uitproberen!

Na je inspanning kan je weer krachten opdoen bij The Shore. Deze gezellige ontmoetingsplek en surfspot is opgericht door een groep surfers die de natuur liefst zoveel mogelijk beschermt om er nog lang van te kunnen genieten. Duurzaamheid staat hier centraal en de heerlijke gerechten zijn puur, eenvoudig, biologisch en heerlijk. 

Watersporten Scheveninge

5 Westduinpark

Scheveningen kende je misschien al aangezien het een zeer populaire strandbestemming in Nederland is. Maar Den Haag heeft ook verborgen parels. Zo ontdekten we het Westduinpark, één van de grootste natuurdomeinen van Den Haag waar je zelfs wildlife, waaronder Schotse hooglanders, kan spotten. Je kan er heerlijk wandelen of fietsen en nadien lekker lunchen bij Beachhouse Kijkduin. Hier waan je je op een tropische bestemming en vergeet je even dat je in Nederland bent.

Beachhouse kijkduin
Westduinpark Nederland

Den Haag : Verrassend veelzijdig

Het mag duidelijk zijn: Den Haag is verrassend veelzijdig! Deze stad aan zee heeft ons hart veroverd. Qua activiteiten is er voor ieder wat wils en de 11 kilometer lange kustlijn zorgt ervoor dat je te allen tijde de rust kan opzoeken. Bovendien heeft de stad verborgen parels die meer dan de moeite waard zijn om op te zoeken. Wij keren zonder twijfel nog ’s terug!

Wie nog meer tips zoekt om te doen in Den Haag, bezoekt best de website van de toeristische dienst.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Nederland

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles