Travel Reasons logo
Nederland

Wat te doen in Dordrecht?

Op amper een uurtje rijden van onze Belgische grens vind je de charmante Nederlandse stad Dordrecht. Omgeven door water en het prachtige Nationale Park De Biesbosch is dit een van Nederland’s best bewaarde geheimen. Het is een van onze favoriete bestemmingen bij onze noorderburen. Wat te doen in Dordrecht, lees je hier.

Binnenstad

Dordrecht in Zuid-Holland is de moeite om minimaal één dag door te brengen. Slenteren langs de vele winkels of genieten van de rustgevende kanalen. Cultuurliefhebbers maken halt bij musea als Huis Van Gijn of het Dordrechts Museum. Maar vergeet zeker ook niet de prachtige oude binnenstad te verkennen. De stad is omgeven door water dus maak zeker een stop bij de haven of opteer voor een boottochtje om via de waterkant de stad te ontdekken. De mooiste fotoplek vind je trouwens in de Hofstraat waar authentieke huizen een schitterend beeld vormen. 

Binnenstad van Dordrecht

Shoppen in Dordrecht

Er zijn verschillende routes om Dordrecht te verkennen. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een shoppingroute speciaal voor dames of bijvoorbeeld een culinaire wandelroute waarbij je stops maakt bij lokale speciaalzaken. Een leuke manier om op maat van je eigen interesses de stad te verkennen. De shoppingroute raden we bovendien aan. Er zijn zoveel mooie winkels te vinden in Dordrecht. Het is een echte shoppingstad!

SUP in De Biesbosch

In het Nationaal Park De Biebosch kan je uiteraard de mooiste wandelingen maken en genieten van de rust en stilte. Mag het toch iets avontuurlijker, dan kan je bij DRIJF kiezen voor een initiatie SUP of een kajak huren. Niets zo fijn als op een mooie zomerdag genieten van de mooie natuur op het water. Om te suppen of kajakken hoef je trouwens geen ervaring te hebben. Er is weinig stroming en de stukjes rivier zijn uiterst kalm en rustgevend. Soms lijkt het alsof je door een stukje jungle gaat. Zo smal en dichtbegroeid worden sommige vertakking van de rivier. Maar dat maakt het eens zo leuk en spannend.

Wat te doen in Dordrecht

Kinderdijk

De Unesco Werelderfgoedsite Kinderdijk hoeft geen introductie meer. De prachtige windmolens zijn immers hét uithangbord van Nederland geworden en trekken jaarlijks zo’n …. bezoekers. Je kan er zowel een begeleide tour met een gids maken als op eigen houtje deze plek verkennen. Maak een wandeling of ontmoet een echte molenaar die je met veel passie alles vertelt over het leven en werk als molenaar. Het is een prima uitstap die je vanuit Dordrecht kan maken. 

Overnachten

Een enorme aanrader om de nacht door te brengen is Stadshotel Steegoversloot recht in het centrum van Dordrecht. De vriendelijke eigenaars maken je verblijf zo aangenaam mogelijk. Het grote pluspunt is het à la carte ontbijt en de bijhorende bakkerij. Hier smul je van heerlijke lekkernijen die met veel liefde klaargemaakt worden. De kamers van het hotel zijn ruim, stijlvol en sommigen zijn voorzien van een balkonnetje.

Wat te doen in Kinderdijk

Uit eten

De stad krioelt van de leuke plekjes om uit eten te gaan, maar onze favorieten zijn Rebel Rebel (vegan) en Finn’s. Die laatste heeft een bijzonder terras met prachtig uitzicht over de kanalen. 

Wil je graag nog meer tips voor een uitje in Dordrecht? Spring even binnen bij VVV Dordrecht voor informatie. Of kijk op de website van de dienst toerisme. Zij helpen je graag verder. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Nederland

Wat te doen in Dordrecht?

Wat te doen in Den Haag?

Een unieke citytrip naar Rotterdam in Nederland

In het spoor van Rembrandt in Amsterdam

Ontdek Old Holland – De onontdekte omgeving rond Amsterdam

Beleef West-Zeeuws-Vlaanderen 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles