Travel Reasons logo

Nederland

Vakantie in Nederland met de camper

Nederland

Met de camper

Onze eerste reis sinds enkele maanden is een feit. Door de Corona-crisis konden we lange tijd niet naar het buitenland maar daar is vorige week eindelijk verandering in gekomen. We kozen ervoor om dichtbij huis te blijven en met een camper te reizen aangezien we nog niet staan te springen om een gedeeld vervoersmiddel te nemen zoals bijvoorbeeld het vliegtuig. En omdat we houden van duurzaam reizen. Een camper is het ideale vervoersmiddel om tijdens deze periode te reizen! En Nederland is een echt camperland waar je gemakkelijk staanplaatsen en campings vindt. Voor ons de ideale trip post Corona-tijd. Lees hier alles over onze vakantie in Nederland met de camper.

Camper huren

De juiste camper vinden om mee te reizen is van essentieel belang als je een (eerste) camperreis wil maken. Een nieuwe camper kopen kost helaas enorm veel geld maar de dag van vandaag hoef je zelf deze investering niet meer te maken. Wist je dat je een camper of mobilhome ook kan huren? Het ideale platform om dat te doen is Goboony. Hier vind je per regio verschillende verhuurders van mobilhomes. Zo kan je gemakkelijk bij iemand uit jouw buurt een mobilhome huren. Op deze website zie je ook alle faciliteiten opgesomd en zie je meteen wat dit je in totaal zal kosten. Heel handig en overzichtelijk!

 

Op Goboony vind je alle soorten en maten van campers afhankelijk van jouw wensen en noden. Voor ons, omdat we maar met twee reizen en voornamelijk de camper gebruiken om te slapen, was een campervan perfect. Het is eigenlijk een soort omgebouwde bestelwagen maar voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt en die je in een camper ook vindt. Maar het is wel handiger om naar bepaalde regio’s te trekken waar je met een grote camper of caravan moeilijker geraakt. Het persoonlijk contact met de verhuurders is ook een goede reden om te boeken via deze website. Wij hadden een vlot en aangenaam contact met Jean-Pierre, de verhuurder van onze camper.

Sigrid in de camper
Nederland met Camper

Nederland met de camper – Eerste stop

Onze eerste stop in Nederland was het wereldberoemde Kinderdijk. Op deze plek vind je tientallen oude windmolens die tevens werelderfgoed zijn. Het is een prachtige locatie om te wandelen en foto’s te nemen. Normaal kan het hier heel druk zijn gezien het een geliefde plek is voor fotografen, maar door (of dankzij) de Corona-crisis was het er nu heerlijk rustig vertoeven. Onze camper konden we gewoon langs de kant van de weg zetten en we waren op vijf minuutjes wandelen bij de dijk vol prachtige windmolens. Dat is nog zo’n enorm voordeel aan reizen met een camper. Je stopt waar en wanneer je wil en je kan bijna overal overnachten als je een plek tegenkomt die je aanstaat.

Windmolens van Kinderdijk

De hoge Veluwe

Na ons bezoek aan Kinderdijk reden we verder richting de Hoge Veluwe. Dit enorm natuurgebied is één van de mooiste plekken van Nederland. Het uitgestrekte gebied heeft een Nationaal Park en enkele bezienswaardigheden waaronder het jachthuis Sint-Hubertus en het Kröller-Müller Museum. Fietsen doorheen het Nationaal Park is ons het meeste bijgebleven. Het is er onwerkelijk groot en je fietst er doorheen verschillende landschappen. Toegang kost ongeveer tien euro/persoon. Deze kost is voornamelijk om het onderhoud van het park te financieren. De fietsen kan je er trouwens gratis lenen. En dat raden we iedereen aan! Te voet is het een hele opgave om het park te verkennen. En met wat geluk kan je ook wilde dieren spotten. Helaas hadden wij dat geluk niet tijdens ons bezoek.

 

Bij een bezoek aan de Veluwe moet je ook eens stoppen bij het Veluwemeer, Radio Kootwijk of Paleis het Loo. Allen bijzondere locaties. Tevens is Posbank een adembenemende plek voor wandelaars, natuurliefhebbers en fotografen. Het heuvelachtige gebied met heide is surreëel. De Veluwe is het mooiste aan het einde van de zomer, in augustus en september. Dan staat de paarse heide in bloei en dat geeft toch een extra dimensie aan het -anders vrij dorre- landschap.

 

Als je graag nog meer natuur beleefd in de buurt van de Veluwe, kan je ook nog door rijden richting de Utrechtse Heuvelrug. Dit ligt op een halfuurtje rijden van de Veluwe. Op de Utrechtse Heuvelrug kan je de enige pyramide van Nederland spotten en bij goed weer zwemmen in het exotisch uitziende Henschotermeer. Met kinderen zijn dit ook zeer leuke activiteiten. In de buurt van dit natuurgebied zijn er ook tal van bezienswaardigheden waaronder het Kasteel de Haar of je kan natuurlijk een uitstap naar de bruisende stad Utrecht maken.

De hoge veluwe
De hoge veluwe Sigrid
Nederland met de camper

Zon, zee en strand

Het weer viel de eerste dagen van onze roadtrip een beetje tegen. We kenden veel bewolkte, regenachtige dagen maar toen was er plots de zon. En het stralende weer gaf ons de aanzet om naar de kust te trekken. We hebben de zee en het strand immers maanden moeten missen. Met de warme zon op ons gezicht trokken we dus richting de Nederlandse kust.

 

Ons eerste plan was om richting Den Haag en Scheveningen te gaan. Bij aankomst vonden we het er toch iets te druk om er -met Covid-19 in ons achterhoofd- te vertoeven. Wederom een enorm voordeel aan reizen met de camper. Is een plaats toch niet wat je had verwacht? Dan trek je gewoon verder. Dus reden we verder richting het uitgestrekte Zeeland.

 

Zeeland had op dat moment alles wat we zochten. Rust, kalmte en vrijheid. Vrijheid om te kamperen waar we wilden vlakbij de zee en vrijheid om te gaan waar we wilden. Dit gevoel hadden we enorm gemist de afgelopen maanden. Voor ons heeft de kust iets magisch. En die magie werd nogmaals bevestigd toen we de camper parkeerden met zicht op zee en genoten van een prachtige zonsondergang. In onze eigen bubbel genieten van al wat de natuur ons te bieden heeft. Nederland met de camper, dat is puur geluk.

Nederland met de camper
Zonsondergang Zeeland

Nederland met de camper – Vakantiegevoel

Ons mini-avontuur met de camper was bevrijdend. Gaan naar waar je wilt en slapen temidden de natuur. Het is genieten van begin tot einde. Hoewel we houden van verre reizen, hebben we in Nederland tevens echt een vakantiegevoel ervaren. Je hoeft dus niet ver te gaan om een vakantiegevoel te creëren. Nederland heeft vele troeven die we maar al te graag blijven ontdekken. Wij hebben alvast een uitstekende eerste ervaring gehad met onze camper van Goboony en we kunnen niet wachten om er terug op uit te trekken!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles