Travel Reasons logo

België

Ontdek de Westhoek – Weekendje weg in eigen land

Weekendje weg

Westhoek

Wij gingen op het eerste zonnige weekend van het jaar naar de Westhoek in West-Vlaanderen voor een gezellig weekendje weg. We ontdekten verborgen parels van ons eigen kleine landje en we laten ook jou graag zien hoe bijzonder mooi deze streek in België is.

Alveringem

We starten ons weekendje weg in het landelijke Alveringem, vlakbij Veurne. Deze kleine gemeente heeft alles in huis om je helemaal tot rust te brengen. Het is er op sommige plekken nog echt stil en afgelegenen overal kijk je uit op eindeloze weilanden. Wij verbleven er in een prachtige Bed & Breakfast, Oud Moeshof genaamd, die we iedereen kunnen aanraden. Het zijn ontzettend lieve uitbaters en de kamers zijn ruim en van alles voorzien. Het ontbijt is fenomenaal met verschillende streekproducten en de ligging is ideaal. De hele B&B is stijlvol ingericht en brengt je in een ontspannen sfeer. Van hieruit ontdekten we nog meer fijne plaatsen van de Westhoek.

 
Weekendje weg eigen land

Veurne

Zoals eerder gezegd lag onze B&B vlakbij Veurne. Deze stad ligt in het centrum van de Westhoek en kenmerkt zich door gezelligheid en sfeer. Veurne is ontstaan door een ronde burcht om invallen te voorkomen. Deze burcht is deels gebleven en dat is ook meteen de reden waarom de straten cirkelvormig lopen. Nu vind je hier enorm mooie architectuur, bijvoorbeeld hun bijzondere kerken en het Belfort, en enkele uitstekende restaurants.

Westkust in de Westhoek

De Westhoek ligt vlakbij de kust, meer bepaald de Westkust van België. Badsteden als De Panne, Nieuwpoort, Westende en Koksijde zijn binnen handbereik. Wij gingen voor een dagje naar Nieuwpoort, op zo’n kwartiertje rijden van onze B&B. Het was een ideale dag met de eerste deugddoende zonnestralen op ons gezicht! Genieten maar!

westhoek België
Het Moeshof

Ieper

Een weekendje weg naar de Westhoek is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Ieper. Deze historisch belangrijke stad is dé trekpleister van de Westhoek. Veel buitenlandse toeristen zakken dan ook af naar deze stad. Ieper is een mooie stad met een rijke geschiedenis en daar kan je dan ook niet omheen als je er bent. Wij bezochten het In Flanders Fields Museum en waren hier zeker van onder de indruk. Het katapulteert je terug in de tijd van de oorlog en vertelt ook heel persoonlijke verhalen. Dit maakt dat ook echte kenners nog wat kunnen opsteken van dit museum. Het laat zeker een indruk na.

Weekendje weg in de Westhoek

Kortom, de Westhoek heeft alles in huis om je een weekend in alle rust en stilte te gunnen. Een weekend waar je op en top van kan genieten. Niets moet, alles mag. Ben jij benieuwd geworden naar de Westhoek van België? Of hou je meer van actieve stedentrips? Laat het ons weten via de comments!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles