Travel Reasons logo

België

Vakantie in eigen land – Onze favoriete plekjes in België

Vakantie in

eigen land

Met de verstrengde maatregelen voor buitenlandse reizen, zijn we meer dan ooit verplicht in eigen land te reizen. Maar dat kan ook ontspannend en avontuurlijk zijn. België heeft zo veel mooie plekjes om te ontdekken. Buiten bekende plaatsen als de kust en de Ardennen, zijn er nog tal van mooie plekjes in eigen land te vinden. Daarom geen wij hier onze favorieten. Het is een selectie door ons gemaakt uit eigen ervaring. Andere leuke plekjes mag je ons altijd plaatsen in de comments. Wij gaan ze graag voor je uittesten!

1 Mechelen

Mechelen is een bloeiende stad waar verschillende leuke activiteiten te beleven zijn. Het is de ideale citytrip. Je kan er op de Dijle SUP’en (Stand Up Paddle), picknicken in een van de vele parken, naar hartenlust winkelen of gaan muurklimmen. Allemaal fijne activiteiten, maar wij houden vooral van de natuur er rond. Natuurpunt heeft talrijke domeinen in België die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ook in Mechelen. Wij komen helemaal tot rust in een groene oase en gaan dus vaak op zoek naar deze plaatsen. Onze favoriete plek vlakbij huis is het Mechels Broek. Dit natuurdomein ligt vlakbij de binnenstad van Mechelen maar het is er rustig vertoeven. Je kan er prachtige avondwandelingen maken en wanneer de zon ondergaat kan je de mooiste zonsondergang spotten. Zeker de moeite als je in Mechelen bent.

Sint-Rombouts
Foodmarket Mechelen

2 Sint-Truiden

Een vakantie in Limburg is altijd goed. Of je nu naar steden als Hasselt of Genk trekt, er valt steeds iets te beleven. Onze favoriete stad in Limburg is echter Sint-Truiden omwille van twee goede redenen. Allereerst omwille van de prachtige natuur die je er vindt. Je kan er fietsen doorheen het weidse landschap of wandelen langs de fruitteelt van verschillende lokale boeren. Er zijn zelfs wijngaarden en proeverijen. Daarnaast is Sint-Truiden een gezellige stad met hartelijke mensen. Je kan er lekker eten, genieten van lokaal gebrouwen biertjes of een van hun vele monumenten en bezienswaardigheden bezoeken. Zeker een aanrader voor een vakantie in eigen land!

3 Dinant

Dinant is volgens ons één van de mooiste steden in België. Toegegeven, in Dinant zelf valt er niet zo heel erg veel te beleven behalve een aantal musea en de citadel. Maar net erbuiten des te meer! Je vindt er talloze prachtige kastelen waaronder Chateau de Vêves een must is om te bezoeken. Daarnaast is het Parc van Furfooz een park dat je moet ontdekken! Je vindt er grotten, kliffen en andere verborgen parels. De toegang is niet gratis maar dat maakt ook dat het er meestal rustig vertoeven is. Ideaal voor avontuurlijke wandelaars. Als je enkele dagen in Dinant verblijft, opteer dan zeker om te slapen in een boomhut in plaats van in een gewoon hotel. Het geeft zo meer meer waarde aan je verblijf en vakantiegevoel. Zeker een aanrader om met kinderen te doen.

Dinant bezoeken
Vakantie Wallonië Dinant

4 Westhoek

Een andere uithoek van België die wij zeker weten te appreciëren is de Westhoek. Dit gebied ligt in West-Vlaanderen en bevat steden als Diksmuide, Veurne, Ieper, Poperinge en Duinkerke. Het gebied is populair bij geschiedenisliefhebbers en bij de Engelsen aangezien dit de plaats was waar Wereldoorlog 1 zich in België voornamelijk heeft afgespeeld. Deze gebeurtenis brengt nog ieder jaar verschillende toeristen naar de Westhoek. Je vindt er dan ook vele monumenten. Maar ook voor wie niet zo met geschiedenis bezig is, is dit een unieke plek om te bezoeken. Je bent namelijk vlakbij de kust, maar toch in een rustige, groene oase. Je kan er wandelen of fietsen, goed eten, genieten van de rust en stilte of een dagje wellness inplannen. Daarenboven zijn de mensen er erg vriendelijk en vind je er gezellige B&B’s. Een persoonlijke tip is het Oud-Moeshof in Alveringem. Een bijzonder goed gelegen en luxueuze B&B met enorm vriendelijke uitbaters.

5 De Kempen

In de Vlaamse Kempen, het Noordelijke deel van Antwerpen, zijn er tal van mooie plekjes te vinden. Het meer van Mol is leuk om met kinderen te bezoeken. De verschillende abdijen zijn dan weer fijn voor bourgondiërs. En de regio rondom Averbode en Scherpenheuvel is ronduit magnifiek. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Ook Kathleen Aerts (ex K3-tje) blijft verliefd op de Kempen. En we begrijpen volledig waarom! Daarom keren wij graag deze zomer terug naar de Kempen om er nog meer mooie plekjes te ontdekken.

Plekjes is België
plekjes België

6 Stoumont

Stoumont is een klein dorp in de Ardennen. Het is het paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers die graag de drukte van de Hoge Venen vermijden. Zeker als het gesneeuwd heeft is het in Stoumont werkelijk magisch. Vanuit het dorp kan je zo de bossen in lopen en langs een klein watervalletje de G5-route volgen. In de buurt zijn er verschillende B&B’s te vinden en je bent op een boogscheut verwijderd van steden als Coo, Spa en Malmedy. Er valt dus zeker genoeg te beleven voor een weekend of zelfs week vakantie-gevoel. Een fijne bestemming voor zowel met kinderen als een romantische getaway.

VAKANTIE IN EIGEN LAND

Dit waren onze absolute favoriete plekjes voor een vakantie in eigen land. Het hoeft zeker niet altijd de kust of de Ardennen te zijn. Er valt genoeg te beleven in ons hele land! Wat zijn jouw favoriete plekjes in eigen land? Laat het weten in de comments en wie weet ontdekken wij binnenkort jouw favoriete plek in België!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles