Travel Reasons logo

België

7 x Mooie plekjes in Wallonië die je moet ontdekken

Plekjes in

Wallonië

Het afgelopen jaar hebben we meer dan ooit de natuur in eigen land (her)ontdekt. En die mag, neen moét, gezien worden! Vandaag delen we daarom de mooiste plekjes in Wallonië die we tot nu toe gevonden hebben. Zie hier 7 x mooie plekjes in Wallonië die je moet ontdekken!

1 Tombeau du Géant

In Bouillon kan je het indrukwekkende tafereel Tombeau du Géant, oftewel Graf van de Reus, vinden. Hier stroomt de Semois rivier in een sierlijke meander langs een heuvelachtig gebied en dat kan je vanuit het uitzichtpunt op Botassart prachtig aanschouwen. Maak een pittige wandeling tot beneden of blijf rustig bovenaan vanaf de parking van het uitgestrekte zicht genieten. Een must visit!

Plekjes in Wallonië

2 Achouffe

Achouffe is voornamelijk gekend omwille van zijn streekbier La Chouffe maar je kan er ook prachtige wandelingen maken temidden de vrije natuur. Onze favoriete wandeling? De T-route die start vanuit het dorp. Het is een korte (4km) maar afwisselende en pittige wandeling waarbij je langs waanzinnige landschappen komt. Zo ontdekken we er een oase aan rust aan het water waar we ons even in Canada waanden in plaats van in België.

3 Le Hérou

Het extreem mooie Le Hérou maakt deel uit van Parc Naturel des Deux-Ourthes en moet op je bucketlist als je van avontuurlijke hikes houdt. Je kan in dit natuurgebied trektochten maken en je mag hier tevens legaal bivakkeren gezien het bekende Escapardenne Eislek (walking) Trail deels door het park loopt. Het park strekt zich uit over zes gemeentes en ligt in de provincie Luxemburg. Een aanrader voor elke avontuurlijke natuurliefhebber!

Plekjes in Wallonië
Le Hérou

4 Roche à l’Appel

Roche à l’Appel is een ware schat van een natuurreservaat en heel feeëriek. Temidden de Gaumestreek kan je hier de rust en stilte opzoeken en kiezen voor twee wandelpaden die je naar de top van de bossen brengen. Wij genoten er in de herfst van een rustige wandeling en kwamen niet één enkele andere persoon tegen. Minder gekend dus maar eens zo leuk!

5 Parc de Furfooz

Nabij Dinant kan je genieten van een verborgen parel: Parc de Furfooz. Tot vorig jaar hadden wij er nog niet van gehoord maar wat een ontdekking! Adembenemende uitzichten wisselen zich af met indrukwekkende rotsen en grotten. Hier val je van de ene in de andere verbazing. Let op: toegang tot dit park is niet gratis en je moet op voorhand reserveren. Na een stevige wandeling kan je lekker (vegetarisch) eten in de lokale bar bij het water. Dit park is zeker één van de mooiste plekken in Wallonië.

6 Stoumont

Het mooie dorp Stoumont komt pas helemaal tot zijn recht wanneer het gesneeuwd heeft. Dan is het er werkelijk sprookjesachtig. De bossen zijn er het paradijs en een stuk minder druk dan bijvoorbeeld zijn populaire grote broer Baraque de Fraiture. Het overwegen waard wanneer het nog eens sneeuwt en je winterpret wil beleven! Kerst-gevoel verzekerd.

Wallonië
Parc de Furfooz

7 Cascade de Bayehon

Eén van onze persoonlijke favoriete plekjes in Wallonië, en eigenlijk in eigen land, is Cascade de Bayehon in Malmedy. Deze waterval in idyllische omgeving geeft ons een instant vakantiegevoel. Zeker op een warme zomerse dag is het er heerlijk vertoeven. Picknick erbij en genieten! Let op: het kan er op een zomerse dag druk worden dus ga zo vroeg of laat mogelijk om drukte te vermijden (en voor de beste foto’s!).

Nog meer mooie plekjes Wallonië

We hopen dat bovenstaand lijstje je weet te inspireren om erop uit te trekken in het mooie Wallonië. Er zijn natuurlijk nog zoveel meer fijne plekjes te ontdekken! Wil je graag nog meer tips? Lees dan ook zeker ons artikel voor de mooiste natuur in Wallonië of Tips voor een weekendje weg in Malmedy.

 

Bezoek ook zeker de website van Visit Wallonia voor meer up-to-date informatie en inspiratie om erop uit te trekken. Veel plezier!