Travel Reasons logo
België

Fietsen door het water in Limburg - België

Fietsen door

het water

Een activiteit die al ruim lange tijd op onze bucketlist stond, is fietsen door het water. En wat blijkt? Je hoeft er niet eens voor buiten de landsgrenzen te treden want deze unieke plek vind je gewoon in België.

Fietsen door het water

Op een mistige ochtend in maart rijden we richting Midden-Limburg. Met de auto. Want we wonen op zo’n 70 kilometer van Limburg. Onze nieuwe Gazelle Ultimate C5 HMB E-bike staat op het fietsenrek verankert. We hebben plannen. Sinds enkele jaren hebben we één bucketlist-item in België dat we van onze lijst willen afvinken: Fietsen door het water. En het belooft een mooie dag te worden dankzij de eerste lentezon. Redenen genoeg dus om de fiets boven te halen.

Onze fietsroute

Dankzij het bereik van de Gazelle Ultimate C5 HMB kan je tot wel 150 kilometer (in ideale omstandigheden) elektrisch fietsen. De vijver van Fietsen Door Het Water is slechts enkele honderden meters lang, dus besloten we een mooie fietstocht van 50 kilometer te maken door het Limburgse landschap met als kers op de taart deze bijzondere locatie.

Starten doen we bij C-mine in Genk. Vandaaruit fiets je op een rustig tempo naar Nationaal Park Hoge Kempen via Toegangspoort Kattevennen. Dit prachtige natuurdomein vraagt om een verkenningsrondje. We houden hier al even halt en laten ons betoveren door de uitzichten.

Vervolgens zetten we onze tocht verder langs de Mechelse Heide in het Nationaal Park. De paden kunnen er ruw bijliggen maar ook dat is geen probleem voor onze Gazelle. De banden zijn stevig en kunnen zo goed als elke ondergrond aan. Hier zette ik even de Turbo-functie aan om een extra duwtje in de rug te krijgen. Ook hier kan je opnieuw een stop maken en genieten van de vergezichten over de heide of de uitkijktoren beklimmen.

Onze route bracht ons vervolgens naar de mijnterrils. Je kan deze beklimmen met de fiets maar raden aan om de fiets even aan de kant te zetten en te voet de terrils te beklimmen als je graag van een fenomenaal uitzicht geniet. Wij zaten in de flow van het fietsen en hadden geen behoefte aan een pauze dus gingen we vlotjes verder richting Bokrijk.

Toen was het zo ver. Aan knooppunt 91 start Fietsen Door Het Water. Wat de weeromstandigheden ook zijn, hier is het uitzicht subliem. Vanop een afstand zie je allemaal kopjes verdwijnen aan het oppervlak van de vijver. Een uniek zicht! Net zo uniek als de ervaring om te fietsen door het water. Met een elektrische fiets gaat dit wel héél erg vlot en je kan optimaal genieten van het landschap. Als je geluk hebt zie je ook een familie eendjes over het water zwemmen en weerkaatst het zonlicht op je snoet. Wat een ervaring!

Fan van Limburg en Gazelle

Wij zijn fan van Limburg maar nog meer van onze Gazelle E-bike! Fietsen was vroeger niet aan ons besteed als we heel eerlijk zijn, maar nu gaat dit zo vlot en gemakkelijk dat je nauwelijks merkt dat je een fysieke inspanning doet. Het geeft ons een enorme boost om nog meer per fiets te ontdekken. Het vrijheidsgevoel is niet te evenaren. We laten in de toekomst dus graag wat vaker onze auto staan en nemen nu met veel plezier de fiets. Ook voor langere afstanden.
Fietsen door het water
Gazelle fiets

Interesse in Gazelle?

Heb jij ook interesse gekregen in een Gazelle e-bike? Dan kunnen wij van harte aanraden om langs te gaan in het testcentrum in Rumst. Hier kan je alle nieuwste modellen vrijblijvend uittesten en info vragen aan de behulpzame verkopers. Maak hier een gratis afspraak. Je ideale e-bike gevonden? Deze kan je aankopen via een officieel verkooppunt. Bezoek de website van Gazelle om je verkooppunt te vinden. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over België

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles