Travel Reasons logo

België

10 x Mooiste natuur in Wallonië

Natuur in

Wallonië

België telt enorm veel mooie plekjes natuur, maar je moet ze weten te vinden. Laatst maakten we een lijst met de 10 mooiste plekjes natuur in Vlaanderen maar dat is uiteraard maar de helft van ons land gerekend. Nu is het dus ook de beurt aan het zuiden van België om te laten zien hoe mooi de natuur in Wallonië is. En we kunnen al verklappen dat die héél erg mooi en de moeite waard voor wandelaars en natuurliefhebbers! Hier vind je 10 x de mooiste natuur in Wallonië.

1 Ninglinspo

De mooie omgeving rondom de rivier Ninglinspo in Aywaille spreekt voor zich. Een aards paradijs in ons eigen landje. Het bos is sprookjesachtig en als je de kabbelende rivier volgt, maak je doorheen het bos een prachtige wandeling. Let op: deze wandeling is intensief en niet voor iedereen geschikt. Wij vonden het voor ouderen, mensen die slecht te been zijn en kinderen niet echt een aanrader. Daarnaast heb je echt wel stevige wandelschoenen nodig om deze beklimming tot een goed einde te brengen. Wij zagen mensen met sneakers of zelfs vrouwen met kleedjes aan de wandeling beginnen maar dat is absoluut geen goed idee. Er zijn stukken die lastig zijn en waar je stevig moet klimmen. Wees daarop voorbereid. Dit ter zijde is het een echte aanrader.

natuur Wallonië Ninglinspo
Wallonië Ninglinspo
Natuur waterval

2 Le Tombeau du Géant

Het graf van de reus oftewel Le Tombeau du Géant is een waanzinnig panorama dat uitkijkt op de Semois-rivier. Dit is wellicht het mooiste stukje natuur dat wij al in België gezien hebben. Een lokale inwoner vertelde ons dat een wandeling vanaf het uitkijkpunt naar beneden je langs molens en prachtige stukken bos leidt. Waar je nadien kan genieten van het uitzicht beneden. De moeite om eens te proberen lijkt ons!

3 Rocher du Hat

Deze rots is gelegen in Chiny en kijkt uit op de Semois-rivier. Het panorama is er schitterend en in het aangelegen sprookjesbos kan je urenlange wandelingen maken. Telkens kom je steeds een nieuwe omgeving tegen en net daarom is deze omgeving heel boeiend. Verder heb je in Chiny nog andere wandelingen die de moeite zijn. Voor meer informatie check je beter de website van de dienst toerisme in Chiny.

4 Rocher de Falize

Om rocher de Falize te bereiken, een rots met prachtig uitzicht, hoef je niet ver te wandelen. Je kan parkeren langs de kant van de weg en je bereikt na 2 minuten deze locatie. Het panorama is er schitterend. Met zicht op de omliggende bossen en rivier. De moeite voor fotografen en de ideale locatie om vakantiekiekjes te nemen. Wedden dat je familie en vrienden niet weten dat je gewoon in België op vakantie bent?

Wallonië natuur 1
vakantie wallonië natuur

5 Cascade du Bayehon

Deze mooie waterval vind je in de buurt van Longfaye, een klein dorp in de Ardennen. De waterval zelf is negen meter hoog en -voor iemand die niet elke dag een waterval tegenkomt- indrukwekkend om te zien. Op een warme zomerse dag doet de omgeving je wegdromen en vergeet je even dat je gewoon in België bent. Je kan er in de buurt wandelingen maken of simpelweg op een rotsblok in de rivier genieten van het uitzicht. Het is ook een top-locatie voor (natuur-)fotografen. Dit zijn van die plekjes in België waar ons hart sneller van gaat slaan.

6 Roche à l’appel

Het Reserve Naturelle de la Roche à l’appel klinkt als een spreuk maar het is in de eerste plaats een natuurreservaat. Het reservaat is gelegen aan de Franse grens, meer bepaald in het dorp Muno in de Gaumestreek. Dit is Belgisch Luxemburg en er is zo veel te ontdekken. De Gaumestreek is een vakantiebestemming die je niet wil overslaan in België. En als je er bent moet je hier ook een keertje komen wandeling en de verse lucht van Roche a l’appel in ademenen. De charmante bruggetjes maken van dit gebied echt een unieke locatie.

7 Le domaine des Epioux

Le domaine des Epioux kent vijf vijvers omringd door bossen. Het natuurgebied doet een beetje denken aan Canada maar dan in België. Een stukje natuur dat iedere wandelaar of natuurliefhebber moet gezien hebben. Meer informatie kan je vinden via de website van Toerisme Walllonië. Als je wat verder gaat kan je de rots Le Hérou en het bijhorend uitzicht treffen. Deze twee natuurdomeinen zijn perfect te combineren en beiden meer dan de moeite waard.

Drone Beelden
Bossen Wallonië

8 Hautes Fagnes

De Hoge Venen, oftewel Hautes Fagnes, is misschien wel het bekendste natuurgebied van België. Naast dat het het hoogste punt, , betreft is het ook nog eens een adembenemend wandel- en fietsgebied. Vogelspotters komen hier ook aan hun trekken. Het is een populair stukje natuur maar wel eentje dat je niet mag overslaan indien je de natuur van Wallonië graag al wandelend verkend.

9 Viroin Hermeton

Een plaats die niet mag ontbreken in deze lijst van mooiste natuur in Wallonië is het natuurpark van Viroin Hermeton. Hier kan je ook het bekende zinkgat Fondry des Chiens vinden. De kloof gaat wel tot twintig meter diep. Een adembenemend fenomeen. Natuurlijk zijn er nog tal van andere indrukwekkende plekjes in dit park te vinden. Het is een van de meest unieke en diverse parken dat ons land rijk is. Als je er nog niet eerder kwam, is het zeker een aanrader!

10 Domaine Berinzenne

Last but not least op deze lijst. Het Domaine van Berinzenne is een natuurdomein waar je van de ene verbazing in de andere valt. Je kan hier een pad volgen dat je langs mooie vergezichten brengt. Je maakt hier vooral korte maar prachtige wandelingen en nadien kan je in Spa genieten van relaxatie en wellness. Inspanning en ontspanning tegelijk. Wie tekent daar nu niet voor?

Hoge venen

Natuur in Wallonië

Welk natuurdomein kan jou het meeste bekoren? Laat het ons weten in de comments of op Facebook. En deel vooral ook andere plekjes met ons. Wij ontdekken graag!