Travel Reasons logo
België

Verrassend Vilvoorde – Op citytrip naar de toekomst

Ik hoor je denken: wat valt er in Vilvoorde te beleven? Behalve dat het een stad tussen Mechelen en Brussel is en dat er veel bedrijven gevestigd zijn, wist ik niets van Vilvoorde. Mij wist de stad tot voor kort dus nog niet te bekoren, en de kans is groot dat dit bij jou ook het geval is. Maar de inwoners van Vilvoorde houden van hun stad en beweren dat er veel bijzondere plekjes zijn. Het prikkelt mij om te zien of ze gelijk hebben. Tijd om op ontdekking te gaan!

Urban vibes

Wat meteen opvalt in Vilvoorde is de urban vibe die overal hangt. Of je nu langs het station, langs het water of in de binnenstad wandelt overal zie je street art, gezellige pleintjes en industriële architectuur. Daarnaast zijn er veel (nieuwe) horecazaken geopend en worden er initiatieven door de stad opgestart waaronder Asiat Park. Dit oude industrieterrein werd omgetoverd tot een gezellig ‘hangplek’ voor jongeren en ouderen. Men ontmoet er elkaar in de speeltuin, bij de klimmuur of in Bar Bâtard, de centrale ontmoetingsplaats van het park. In mei vindt er elk jaar het Horst Arts and Music festival plaats. Gedurende het jaar worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. Van een trendy stad gesproken!

Start-ups

Naast trendy is Vilvoorde ook innovatief. Het is de stad bij uitstek voor (startende) ondernemers. Zo heb je Asiat Park waar veel start-ups gevestigd zijn, maar ook bij START.huis komen nieuwe ondernemers samen om hun product aan de man te brengen. Een fijne plek in de winkelstraat waar je niet zomaar voorbijloopt. Hier wil je even binnen ‘piepen’. 

starthuis 3

Huis van de toekomst

Als ik één adres kan aanraden om te overnachten is het wel het bijzondere Voco Hotel. Stijlvol ingerichte kamers, heerlijk zachte bedden en een verzorgd ontbijtbuffet staan op je te wachten. Hier zet je letterlijk een stapje in de toekomst. Want het hotel oogt niet alleen futuristisch, het Huis van de Toekomst is er ook gevestigd. Living Tomorrow is een ecosysteem van 80 partners die elke dag aan innovatie en de toekomst werken. Je kan onder begeleiding van een gids één van de 6 indrukwekkende kamers met uitvindingen bezichtigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een complete body-scan zonder bestraling? Of kook jij binnenkort eten in de keuken van de toekomst? Dit en veel meer kan je ontdekken bij het Living Tomorrow Experience Center. 

Het Zuiden dichtbij

In Vilvoorde leven veel Spanjaarden en dat zie je in het straatbeeld. Van Spaanse festiviteiten tot tapasbars, ze maken deel uit van de stad. Zo ontdekte ik er onder andere Pica Pika, een Spaans tapasrestaurant waar je ook een Visit Vilvoorde picknickmand kan bestellen. De perfect activiteit bij stralend lenteweer. Maar ook als je houdt van de Italiaanse keuken is er voldoende aanbod. Ik ging dineren bij Testa Rossi en ik droomde precies of ik net terug in Italië was. Hier krijg je alleen maar authentieke Italiaanse gerechten geserveerd. Heerlijk! Als je een stukje Zuiden dichtbij zoekt, moet je in Vilvoorde zijn.

Oase aan rust

Wat ik niet meteen verwacht had in Vilvoorde, zijn de vele rustige plekjes die de stad te bieden heeft. Zo ging ik picknicken in het Hanssenpark, een oase aan rust te midden de stad en recht tegenover het treinstation. Maar dat is niet de enige groene oase die Vilvoorde te bieden heeft. De Drie Fonteinen is het grootste park van de stad waar je een restaurant, enkele vijvers en ontelbare wandelpaden vindt. De ideale plek om het stadsleven even achter je te laten. Achter elke hoek kom je een nieuwe verrassing tegen en er zijn ook enkele mysterieuze plekjes. Ik waande me hier voor een moment als Alice in wonderland.

stadspark

Citytrip in eigen land

Dat je niet meteen aan de stad Vilvoorde denkt voor een citytrip in eigen land, kan ik je niet kwalijk nemen. Ik dacht net als jij dat deze stad vooral de verbinding tussen Mechelen en Brussel was en dat er eigenlijk alleen maar industrie en bedrijventerreinen te vinden waren. Maar niets is minder waar. Ik ging op ontdekking en kwam al snel tot de conclusie dat er veel méér is dan je op het eerste zicht zou denken. Vilvoorde is een stad met toekomstvisie waar innovatie en groei dagelijkse realiteit zijn.  

Voor wie ook op ontdekking wil in Vilvoorde, moet de website van de stad snel checken.  

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer België

Verrassend Vilvoorde – Op citytrip naar de toekomst 

Ontdek Bouillon, de parel van Wallonië

Fietsen door het water in Limburg – België

Ontdek de cosy cabins van Nutchel

The Vespa Trip – Met de Vespa door het mooiste landschap van België en Nederland

Glamping in eigen land – Ontdek Cocoon Village in Han-sur-Lesse

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles