Travel Reasons logo
Zuid-Afrika

Budget Zuid-Afrika – Wat kost een reis naar Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika blijft één van de meest indrukwekkende reizen die wij in ons leven hebben gemaakt. De afwisseling tussen cultuur, natuur en avontuur zijn hier dan ook perfect in balans. Daarom raden wij iedereen aan om een reis naar dit prachtige land te maken. Natuurlijk is daar een kostenplaatje aan verbonden en ons budget voor Zuid-Afrika bespreken we hier. Let op: Dit budget is zonder vliegtickets. Die kost moet je er dus nog bijrekenen. Ben je nog op zoek naar goedkope vliegtickets? Kijk dan zeker eens op de website van Skyscanner.

Budget in Zuid Afrika

Accommodatie

  • Hotels: De duurste manier om in Zuid-Afrika te overnachten is ongetwijfeld in een hotel. Je zal dan gemiddeld 80 euro per nacht betalen voor een kamer. Al kan je ook enkele degelijke hotels vinden vanaf 40 euro per nacht. Je kan deze hotels terugvinden op Booking.com.

 

  • Airbnb: Een zeer goedkope manier om te verblijven en te besparen op je budget in Zuid-Afrika is een Airbnb boeken. Er zijn namelijk enkele simpele maar goed gelegen Airbnb-kamers die je al kan huren voor 20 euro per nacht. Zo betaalden wij voor 21 dagen in Kaapstad maar 440 euro voor onze overnachtingen

 

Budget Zuid-Afrika
Kaapstad uitzicht

Eten en Drinken

Op restaurant

Op restaurant gaan in Zuid-Afrika is helemaal niet zo duur. Zo zal je maximum 18 euro per persoon moeten betalen voor eten en drank tezamen. Al geldt dit vooral voor de restaurants in het binnenland. Ga je naar een restaurant in Kaapstad, dan betaal je in sommige zaken het dubbele. Voor een ontbijt in een restaurant betaalden wij maximum 6 euro.

Zelf Koken

Verblijf je zoals ons in een Airbnb dan is zelf koken ook een goedkope optie. Zo kwamen wij met een budget van 12 euro per persoon per dag toe. Met 3 maaltijden, lunchpakketten en drank. Het ontbijt bestond natuurlijk vooral uit cornflakes en de lunchpakketten uit brood met choco of kaas maar hierdoor hebben wij wel heel wat geld bespaard. Af en toe een lunch op restaurant wisselt dit mooi af.

Budget Zuid-Afrika

Vervoer

  • Uber: Vervoer is iets waar wij niet zoveel op bespaard hebben omdat wij constant gebruik hebben gemaakt van Uber. Wat ons ongeveer 2 euro heeft gekost per 15 minuten in de wagen. Wat niet erg duur is, maar wel kostelijk in vergelijking met andere mogelijkheden. Zeker voor lange afstanden.

 

  • Auto huren: Een auto huren is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om Zuid-Afrika te doorkruisen. Zo kan je al een wagen vinden tussen de 25 en 30 euro per dag (verzekering inbegrepen). Voor benzine betaal je momenteel ongeveer 80 cent per liter maar dit kan wel eens veranderen. Meer over het huren van een wagen kan je hier terugvinden.

Uitstapjes

De grootste kost in je budget voor Zuid-Afrika zijn ongetwijfeld de uitstappen. Dit kan soms erg oplopen. Zo betaalden wij 200 euro voor een safari van twee dagen en 130 euro voor een helikoptervlucht boven Kaapstad. Al heb je natuurlijk ook goedkopere uitstapjes. Zoals een wijnproeverij voor maar 30 euro en een bezoek aan de Tafelberg voor 30 euro. Al deze uitstapjes kan je terugvinden op GetYourGide. Besparen op uitstapjes doen wij nooit want de meeste van deze ervaringen zijn onbetaalbaar en maken je reis compleet.

Zuid-Afrika Voortuitstrevend
Giraf safari Zuid-Afrika

Budget Zuid-Afrika - 23 dagen

  • Accommodatie: 600 euro voor 2 personen (21 dagen in een Airbnb en 2 dagen in een Safari Lodge)

 

  • Voeding en drank: 400 euro per persoon (zelf koken en af en toe op restaurant)

 

  • Vervoer: 250 euro voor 2 personen. (Alleen maar gebruik gemaakt van Uber, vaak zelf gewandeld en lang in Kaapstad verbleven. Vliegtickets niet bijgerekend)

 

  • Uitstapjes: 750 euro per persoon (Nergens op bespaard en enkele dure uitstapjes gemaakt zoals een helikoptervlucht en een safari van 2 dagen)

 

  • Souvenirs: 150 per persoon ( Zuid-Afrika heeft prachtige souvenirs dus hou hier rekening mee bij het berekenen van je budget)

 

Alles bij elkaar was ons budget voor Zuid-Afrika dus 1725 euro per persoon voor 23 dagen. Wat neer komt op ongeveer 75 euro per dag voor zowel de accommodatie, eten en drank, uitstapjes, vervoer en souvenirs. Je kan op souvenirs en uitstapjes nog besparen. Wie alleen reist zal op een iets hoger budget uitkomen omdat de huur van een kamer en het vervoer niet gedeeld kan worden qua kost.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Zuid-Afrika

Wat te doen in Johannesburg?

Een trip naar Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad?

7 Hotspots in Zuid-Afrika

Budget Zuid-Afrika – Wat kost een reis naar Zuid-Afrika?

Een auto huren in Zuid-Afrika – Wat moet je weten?

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles