Travel Reasons logo

Egypte

Wat te doen in Hurghada?

Wat te doen in

Hurghada

Hurghada is een populaire bestemming in Egypte. En dat is niet zo heel vreemd. De uitstekende temperaturen het hele jaar door maken het de ideale zonvakantie. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om heel wat cultuur en geschiedenis op te snuiven. Hurghada is dus de perfecte uitvalsbasis voor een combinatie van cultuur en ontspanning in Egypte. Wat je juist allemaal kan doen in Hurghada, lees je hier.

1 Genieten van de zon

De populairste bezigheid van de vele toeristen die naar Hurghada reizen is ongetwijfeld genieten van de zon. Dit kan aan het zwembad van je hotel maar evengoed ook aan heet strand van de Rode Zee. Hoewel wijzelf meestal op zoek gaan naar avontuur en actie, was relaxen en genieten van de zon ook eens welkom. Insmeren met zonnebrand is hier zeker aangeraden. Nadeel van het relaxen aan de kust van de Rode Zee zijn de vele verkopers van toeristische activiteiten.

2 Met de quad door de woestijn

Wijzelf rijden zeer graag met de quad. Een trip doorheen de woestijn stond dan ook op onze bucketlist. En ondanks de hoge verwachtingen was dit nog beter en leuker dan verwacht. En dat kwam dan vooral door het feit dat wij een privé-tour boekten en niet meegingen met de tour die je in het hotel kan boeken. Daarnaast was onze rit ook nog eens een pak goedkoper dan deze in het hotel. Geloof je ons niet? Neem dan zelf eens een kijkje op Getyourgide.

Quad rijden in Egypte
Wat te doen in Hurghada

3 Luxur en Karnak vanuit Hurghada

Een uitstap naar de tempels van Luxur en Karnak is zeker één van de dingen die je moet doen in Hurghada. Want deze tempels zijn niet alleen adembenemend mooi, maar dragen ook een een rijke en eeuwenoude geschiedenis met zich mee. Daarnaast is ook een bezoek aan de Vallei Der Koningen, waar het graf van Toetanchamon gevonden is, zeker aan te raden.

Wijzelf vergeleken ook hier alle prijzen met elkaar en de goedkoopste en leukste manier om al deze archeologische sites te bezoeken is ongetwijfeld met een taxi. Je kan deze boeken bij bijna elk hotel in Hurghada. Want voor de route van Hurghada naar Luxor heb je toch een dikke drie uur nodig. Iets wat met een tourbus nog langer en minder aangenaam aanvoelt. Als je zoals ons op eigen kracht met de taxi reist, moet je wel opletten dat je genoeg cash geld bij je hebt. Want momenteel kan je in Luxor je toegangstickets nog niet met de kaart betalen.

4 Duiken

Nog een andere reden waarom veel toeristen naar Hurghada reizen, is om te (leren) duiken. Door de vele diversiteit van fauna en flora in combinatie met het heldere water is deze locatie uiterst geschikt voor duikers. Heb je geen ervaring? Geen probleem want ook een aantal lessen pakken is hier mogelijk. Wijzelf hebben hier niet gedoken maar dat komt dan eerder door tijdgebrek en de keuze voor andere activiteiten. Voor de verschillende mogelijkheden kan je altijd een kijkje nemen bij Viator. Sommige hotels bieden dit ook zelf aan. Voor wie niet durft duiken is snorkelen een goed alternatief dat ook hier wordt aangeboden. De koraalriffen in Makadi Bay in Hurghada zijn nog het meest in tact en daarom dus ook een van de mooisten.

5 Zonsondergang en sterren spotten

Door het afwezigheid van licht, vooral in de woestijn, kan je hier heel wat sterren spotten wanneer de avond valt. Er zijn dan ook heel wat touroperators die hier op inspelen en een tour in de avond aanbieden. Hierbij ga je met een jeep door de woestijn om de zonsondergang te aanschouwen. Om daarna dan de sterren te spotten. Een zeer leuke uitstap! Maar hou er rekening mee dat het stukje jeepsafari niet meteen ontspannend is. Iemand met rugklachten slaagt deze activiteit beter over. Je kan deze uitstap zowel online als in hotel boeken zonder een groot prijsverschil.

Hurghada Egypte
Karnak bezoeken

6 Genieten van een spa en massage

Wil je echt eens goed ontspannen en genieten? Dan is een spa en een bijhorende massage echt een aanrader om te doen in Hurghada. Bijna elk hotel in de regio bied dit aan. Je kan dit ook buiten je hotel boeken. Maar let op! Als de prijs te mooi om waar te zijn is dan is dat bij deze spa’s ook zo. Er zijn enkele (goedkope) spa’s te bezoeken waar de hygiène niet altijd even goed is. Online wat reviews opzoeken kan nooit kwaad.

7 Bedoeïenenkamp bezoeken

Bedoeïenen, of anders genoemd “de woestijnbewoners”, leven ook echt in de woestijn van Egypte. Deze nomaden willen onafhankelijk zijn van een land. Ze vereenzelvigen zich niet met een nationaliteit, geloof of overtuiging. En ze staan ook weigerachtig tegenover buitenstaanders. Het is dus niet aan te raden om op eigen houtje een bedoeïenendorp te bezoeken. Toch kan je enkele bedoeïenendorpen bezoeken waarbij je een gevoel krijgt hoe deze bevolking leeft. Een zeer leuke belevenis waarbij je vaak ook een show met dansers krijgt en waar ook een barbecue tot de mogelijkheden behoort. Ook deze tour kan je zowel in het hotel boeken als online.

8 Moskee El Mina Masjid

Eerlijk is eerlijk, het stadscentrum van Hurghada is niet echt spectaculair of mooi en kan soms zelf een beetje druk en chaotisch over komen. En dan vooral door de vele verkopers die je onafgebroken aanspreken. Het enige wat echt wel de moeite waard is om te doen in Hurghada City zelf, is de El Mina Masjid Moskee. Deze moskee is niet alleen imposant van buitenaf, maar is ook aan de binnenkant prachtig. Een bezoek aan de moskee is volledig gratis, maar een vrije bijdrage kan je hier best achterlaten. Vrouwen moeten wel een gewaad dragen dat je ter plekke kan huren. Dat is ook een ervaring op zich.

Hurghada centrum
Moskee Egypte

9 Wateractiviteiten in Hurghada

Met dit warme weer is een bezoek aan één van de waterpretparken zeker iets dat je moet overwegen. Het aanbod is hier groot een uitzoeken welk waterpretpark het dichtst in de buurt bij je hotel ligt kan zeker geen kwaad. Vaak is een waterpretpark ook eigendom van een hotel. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op de Rode Zee aan andere wateractiviteiten te doen zoals bijvoorbeeld een jet ski huren. Er is zelfs een duikboot waar je in kan als je geen zin hebt om zelf te duiken. Dit is ook een leuke activiteit voor kinderen.

10 Kamelen- of paardenrit

Een andere unieke manier om door de woestijn te trekken is te paard of met de kameel. Beiden zijn mogelijk in Hurghada. Hou er alleen rekening mee dat dit zwaarder is dan dat het lijkt. Drie uur op een kameel zitten is namelijk alles behalve ontspannend. En dan preken we uit eigen ervaring toen we dit eenmalig in Marrakech probeerden. Daarnaast is niet elke organisatie begaan met de dieren en dat kan je helaas niet altijd op voorhand controleren. Activiteiten waarbij dieren centraal staan, laten wij dus in de toekomst liever aan ons voorbijgaan.

Wat te doen in Hurghada

Hurghada is een prachtige bestemming en door de vele activiteiten die er te doen zijn, kon de regio ons ondanks een paar vooroordelen toch bekoren. Wij hopen dat je deze lijst “Wat te doen in Hurghada” interessant vond. Laat het ons zeker weten in de comments hieronder!

Categories

Uitstappen

Hotels

Booking.com

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles